• You are currently viewing Viisi vinkkiä asunnon viilentämiseen helteillä
    Photo by K8

    Viisi vinkkiä asunnon viilentämiseen helteillä

    Kelit hellii rannalla viihtyviä, mutta monilla meistä on tällä hetkellä tukalat paikat. Helteillä asunnot lämpenevät reippaasti yli toivotun ja mikäli asunnosta ei löydy ilmastointia, on keksittävä erilaisia keinoja viilentää asuntoa. Tähän artikkeliin on koottu viisi vinkkiä – nappaa talteen ja hyödynnä kotona tai kesämökillä.

    VIISI VINKKIÄ ASUNNON VIILENTÄMISEEN

    Pidä verhot kiinni – ikkunoiden läpi tulee asuntoon yllättävän paljon lämpöä. Käytä sälekaihtimia ja erilaisia pimennysverhoja. Pitämällä verhot kiinni, asunto pysyy 10 – 15 % viileämpänä.

    Vältä sisällä kokkaamista – jokseenkin mahdoton ohje varsinkin kerrostalossa asuville, mutta mikäli sinulla on mahdollisuus grillata ulkona, niin tee se ja vältä esimerkiksi uuniruokien tekoa. Uunin käyttö lämmittää asuntoasi entisestään.

    Lue myös: Tunnista lapsen lämpöhalvaus ajoissa

    Tuuleta yöllä – yöaikaan lämpötila ulkona laskee, joten viimeistään nyt on aika hankkia tuuletusikkunoihin ötökkäverhot ja hyödyntää yöt!

    Nuku lähellä lattiaa – nuku mahdollisimman lähellä lattian rajaa, sillä kuuma ilma nousee ylöspäin.

    Sammuta turhat laitteet – tarkista esimerkiksi kylpyhuoneen lattialämmitys ja säädä tarvittaessa pienemmälle. Huomioithan kuitenkin, että kosteissa tiloissa pitää varmistaa riittävä ilmanvaihto, jotta lattia varmasti kuivuu käytön välissä.

    Lisävinkki nukahtamiseen – laita petivaatteet muutamaksi minuutiksi pakastimeen ennen nukkumaanmenoa. Tämä kikka ei pidä sinua koko yötä viileänä, mutta ehkäpä pystyt nukahtamaan helpommin. Laitathan lakanat muovipussiin ennen pakastimeen laittoa. Voit myös pakastimen tilalla hyödyntää kylmäkellaria tai vastaavaa.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa