• Kesän perhematka Ylläkselle pesee huvipuistot mennen tullen

    Kesän perhematka Ylläkselle. Kaupallinen yhteistyö:  Visit Ylläs

    Kesä on ihmisen parasta aikaa! Kesällä mökkeillään, käydään huvipuistoissa ja syödään jätskiä. Kesästä tekee kuitenkin vielä erityisemmän se kun tekee jotain uutta ja erilaista.

    Tästä syystä Poikien Äidit toimitus testasi Yllästä kesäkohteena. Testaamaan matkaan lähti pojat 17, 15, 13 ja 10. Pakko sanoa, että nämä aktiviteetit voitti huvipuistot mennen tullen.

    Bike Park ylläs
    Kolme isointa poikaa viihtyvät Ylläksen Bike Parkissa useita päiviä

    Ylläkseltä löytää aina jotain uutta hauskaa

    Tämä kesäinen reissu oli näille pojille eka kerta Lapissa kesällä.

    Ja niin se Ylläs yllätti, sillä saimme kokea uusia ihmeellisiä asioita.

    Ylläksen Bike Park tarjoaa vauhtia ja yhdessä tekemisen iloa

    Ylläs Bike Park
    pojat nautti Bike Parkista

    Ylläksen Bike Parkissa on Suomen pisimmät ajoreitit hissipyöräilylle. Osa reiteistä lähtee ihan Ylläs-tunturin huipulta. Huipulle pääsee pyörän kanssa mukavasti gondolihissillä ja puurajaan tuolihisillä. Tunturimaisemat Ylläs Bike Parkissa ovat upeat ja reittejä löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneillekin ajajille.

    Ylläkseltä on mahdollisuus vuokrata välineet hissipyöräilyyn ja opetukseen esimerkiksi HILL Ski rentistä. Rauhallinen aloitus opettajan johdolla oli loistava juttu. Aluksi harjoiteltiin tasamaalla, sitten siirryttiin mattohissin kautta pienelle Training trackille (mikä sopii hyvin pienille lapsille) ja sen jälkeen tuolihisseille ja siniselle reitille. Rohkeimmat jatkoivat siitä sitten isompiin mäkiin.

    Enduro-pätkien ystäville on Ylläksellä tarjolla useampia eri mittaisia ja tasoisia reittejä, esimerkiksi suosittu Full Enduro -reitti, jolla on mittaa hulppeat neljä kilometriä.

    Aloittelijalle laji oli todella mielenkiintoinen ja uusi kokemus.

    Suosittelemme ehdottomasti alamäkiajoa perheille joille huvipuistot alkavat jo riittämään ja kaipaatte jotain paljon jännempää.

    Lue lisää Bike Parkista Ylläksellä

    Maastopyöräily sähköpyörillä

    Maastopyöräily sähköpyörillä on hyvä tapa tehdä koko perheen kanssa yhdessä jotain. Sähkö auttaa maastopyörälenkillä kätevästi ja tasoittaa hieman ikä- ja kestävyys eroja. Saimme Sisu Outdoorilta välineet ja ohjaaja mukaan ja kävimme jopa Kukastunturin päällä.

    Maastopyöräily oli super hauskaa. Maisemat vaihtui ja kunto nousi. Maastopyöräily upeissa Ylläksen maisemissa on ihan omaa laatuaan.

    Ylläksen sijainti aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kainalossa ja seitsemän tunturin ympäröimänä tarjoaa mielenkiintoista sekä erilaista maastoa ja korkeuseroja jotka tuo maastopyöräilyyn mukavaa lisämaustetta. Maastopyöräilyyn sopivia yhteiskäyttöreittejä Ylläksellä on 190 km, ja näistä suurin osa kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

    Lue lisää maastopyöräilystä Ylläksellä

    Melontaa Ylläsjärvellä

    Ylläsjärvi
    Melontaa Ylläsjärvellä, takana näkyy Yllästunturi

    Melonta on kiva kesäinen aktiviteetti ihan missä vain, mutta Ylläksen upeat maisemat tekee siitä taas askeleen kiinnostavampaa puuhaa. Välineitä voi vuokrata esimerkiksi ihan Ylläsjärven ja Eelinkaupan kupeesta TunturiFlowsta.

    Kun meloo rannalta vähän pidemmälle, niin se kannattaa, maisema on upea kun taakse avautuu Yllästunturi koko komeudessaan. Ylläksellä voi meloa järvien lisäksi myös mutkittelevaa jokimelontaa.  Esimerkiksi Kesänkijoki tarjoaa rauhallista melontaa mutkittelevissa maisemissa kun taas virtaavaa vettä pääsee melomaan Äkäsjoessa Äkäsjärveltä aina Hannukaisiin asti.

    Lue lisää melonnasta Ylläksellä

    Frisbeegolfia upeissa maisemissa

    frisbeegolf Ylläksellä

    Moni on varmasti kokeillut frisbeegolfia, sitä voi tehdä myös Ylläksellä. Sekä Äkäslompolon, että Ylläsjärven puolelta löytyy frisbeegolfrata. Välineitä voi myös vuokrata, niitä ei tarvitse siis olla omasta takaa mukana. Me vuokrasimme frisbeet Sport Cornerista.

    Lue lisää Ylläksen frisbeegolfista

    Unohda arki ja nauti luonnon keskellä

    ylläs kesänkijärvi
    Kesänkijärven rannalla
    ylläs
    Kukastunturin laella

    Tietysti yksi ihan parhaista asioista Ylläksellä on ihan vaan se kun on hiljaa ja nauttii luonnosta. Voitte kävellä Kesänkijärvelle ja nautittia ihanasta kesäpäivästä veden äärellä. Voitte patikoida Yllästunturilla ja istua alas terassille syömään ja juomaan hyvin.

    Ylläksellä löytyy kaunista luontoa niin Ylläsjärven kuin Äkäslompolonkin puolelta. Me seilattiin niissä molemmissa. Oli mahtavaa, että meidän teinitkin viihtyi ja, että saatiin taas reppuun aimo annos uusia kokemuksia yhdessä perheenä.

    äkäslompolo uimaranta
    Äkäslompolon puolelta löytyy monta uimarantaa
    ylläsjärvi
    Luonnossa arki unohtuu.

    Käytännön vinkit

    Ja loppuun vielä käytännön vinkit Ylläkselle matkaaville perheille.

    Ensin kannattaa miettiä haluaako yöpyä mökeissä vai hotellissa vai vuokra-asunnoissa. Meideän testiryhmä tällä reissulla Lapland Hotels Saagassa, mikä oli nappi juttu, sillä pojat viihtyivät illalla aina pitkään hotellin kylpylässä. Hotellin sijainti oli loistava koska hotelli on aivan Ylläsjärven puolen rinteiden juuressa eli siellä missä on Bike Park. Bike Parkista kämpille palaavat pojat pääsivät omaan tahtiin kulkemaan ja isä sai ajella rauhassa iltaan asti.

    Ruokapaikkoja Ylläsellä riittää, näin kesällä niistä ei ollut kaikki auki, mutta joka päivälle löysimme uuden ruokapaikan. Hyviä ruokapaikkoja ovat esimerkiksi Ylläsjärven puolella oleva Taiga, Ylläsjärven huipulla sijaitseva Ylläskammi, Karilan Navettagalleria johon piipahdimme maastopyöräretken aikana, Saaga hotellin ravintola upealla näkymällä Yllästunturille, parhaat burgerit löysimme Well Kitcenistä ja todella kattavan ja hyvän menun ravintola Rouhesta.

    Hyttysmyrkkyä kannattaa ottaa mukaan. Me testailimme jos jonkinlaista hyttysmyrkkyä reissussa, kannattaa ostaa ainakin paikallista Erämiehen parfyymiä, mitä saa esimerkiksi Sisu Outdoorista. Ötököiltä kannattaa suojautua myös löysillä vaaleilla vaatteilla.

    Säät voivat Ylläksellä muuttua nopeastikin, mukaan kannattaa varata jos jonkinlaista vaatetta. Kuoritakkia, kevyttä kesävaatetta ja kaikkea siltä väliltä. Meillä kävi tuuri ja nautimme helteistä koko reissumme ajan.

    Pojat saivat kädet kipeäksi Bike Parkissa joten suosittelemme, että ajopäivien väliin ottaa myös vapaapäiviä jolloin kädet saa levätä. Melontaretkelle voi ottaa mukaan hanskat, melomisesta voi saada ikävät rakot käsiinsä. Mitä tahansa tekeekin, niin juomapulloa kannattaa kantaa mukana kaikkialla.

    Kiitos Ylläs, meillä oli hurjan hauskaa!!! Tullaan taas!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa