• Paras hyttysmyrkky -TOP 3

    Inhottavat hyttyset, mäkäräiset ja paarmat ovat ihmisten ja eläinten riesana näin keskikesällä ympäri Suomen. Millä itikat olisi tehokkainta karkottaa iholta ja vaatteita? Me testasimme.

    Monenlaisia hyttysmyrkkyjä Lapin ääriolosuhteissa testattuamme meidän pieni mutta tehokas testaustiimimme valitsi kolme toimivinta hyttyssuihketta. Arvon raadissa oli niin äitejä kuin poikia.

    Kolme tehokkainta hyttysuihketta eivät ole tässä artikkelissa minkäänlaisessa paremmuusjärkestyksessä, sillä ne tehosivat kaikki yhtä hyvin. Kannattaa ehkä siis kokeilla niistä kaikkia ja löytää oma suosikkisi.

    Lue myös: Helteinen kesä ja turvotus -mitä tehdä?

    paras hyttysmyrkky

    Erämiehen parfyymi

    Mitä käyttävät ne jotka työskentelevät itikoiden seassa päivittäin? Wilmas Nordic Summer – erämiehen ulkotuoksu on heidän suosikkinsa ja siitä tykkäsi myös meidän testaustiimimme.  Sen lisäksi, että se on luonnollisista raaka-aineista tehty  ja se karkottaa hyttysiä ja muita ötököitä todella tehokkaasti, on se myös testitiimin mielestä hyvän tuoksuinen. Se tuoksuu tervalle ja sitä voi huoletta käyttää myös lapset.

    Lue myös: Miten tunnistaa nestehukka?

    Erämiehen parfyymin ainoa miinuspuoli sen levittäminen. Se on vähän kuin huulirasva purkissa, joten sen tasaisesti levittäminen on haastavaa ja vaatteille levittäminen liki mahdotonta. Hyttyskarkoitin toimi kuitenkin todella hyvin tästä hankaluudesta huolimatta.

    OFF TEHO

    OFF! Teho hyttyssuihke on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin, se on todella vahvaa ja meidän testiryhmämme suihkutteli sen aina ulkona vaatteille ja iholle, sillä jos sitä suihkutti sisällä, niin suihkuttelun jälkeen ei sisällä olisi enää voinut oleskella. Se on todella vahvaa, eikä sitä ehkä kannata laittaa pienille lapsille.

    Suihke on kuivasuihke ja kuivuu heti, vaatteisiin jättää valkoisia läiskiä jotka kuitenkin lähti pois huuhtelemalla. Ötökät se karkoitti. Vaikka hengailli pitkäänkin metsässä niin ötökät jättivät rauhaan. Purkissa luvataan jopa 8h teho ja se piti paikkansa. Miinuspuolena se, että yksi purkki ei kauaa kestä, se on loppuun kulutettu muutamassa päivässä.

    paras hyttysmyrkky

    Care Plus ANTI INSECT -DEET spray

    Yksi kolmesta kärkeen yltäneistä karkotteista on Care Plus ANTI INSECT -DEET spray. Tämän toimivan sprayn yksi hyvä puoli on purkin pitkä kesto. Yksi purkki kestää pienestä koostaan huolimatta yllättävän pitkään ja se toimii myös trooppisiin itikoihin.

    Suihke toimi hyvin myös täällä Suomessa ja suihkeen vaikutus iholla/tekstiilissä oli melko pitkä, etiketti lupasi jopa 8h. Testiryhmä koki, että se oli hyvin lähelle oikein. Tämän sprayn tuoksu ei ollut testitiimin mielestä niin paha ja pistävä kuin esimerkiksi OFF:in.

    Suihketta oli helppo suihkuttaa iholle ja vaatteille ja se ei jättänyt mitään näkyviä tahroja vaatteisiin.

     

    Vastaa