• Lapset pahoinpitelevät ja nöyryyttävät, tilanteet kuvataan someen

  Jälleen kerran uutisissa kohutaan lasten tekemistä vakavista väkivaltarikoksista. Lapset pahoinpitelevät sekä nöyryyttävät yksittäisiä lapsia ja tilanteet kuvataan someen.

  Harjavallassa on poliisin mukaan levitetty julmia väkivaltavideoita, joissa on kuvattu alle 15-vuotiaita. Poliisi vetoaa niin lapsiin kuin aikuisiin, etteivät he jakaisi väkivalta videoita eteenpäin. Tekijöiltä löytyy roadman -tyyppistä pukeutumista ja käyttäytymistä, jossa ihaillaan rikollista elämäntapaa.

  Tilanne huolestuttaa vanhempia ympäri Suomen.

  Poliisin tietoon tulee selvästi kahdentyyppisiä videoita:

  On niitä, joissa joku on selvästi heikommassa asemassa ja häntä kiusataan, nöyryytetään ja esimerkiksi lyödään, vaikka hän makaisi jo maassa. Lisäksi on järjestettyjä tappeluita, joissa paikalle on kertynyt yleisöä hurraamaan ja kuvaamaan tilannetta. (Helsingin Sanomat)

  jengit

  Tekijät saattavat jatkaa toimintaansa

  Ikävintä on se, että tekijät usein jatkavat toimintaansa. Lapset tietävät, että alle 15 vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa ja tätä käytetään häikäilemättömästi hyväkseen Tekijät saattavat olla vasta 10-11 vuotiaita.

  Sana on vapaa: Poikani halusi puukon turvakseen kouluun

  Poliisin tilastojen mukaan nuoret ovat nyt väkivaltaisempia kuin koskaan. Pahoinpitelyiden ja nöyryytysten lisäksi myös ryöstely on lisääntynyt. Niin ikään jengiytyminen on lisääntynyt. Ensimmäisen havainnot katujengeistä tehtiin jo vuonna 2021. (Iltasanomat)

  Miten pitää toimia jos näkee väkivaltavideon somessa?

  Ilmoita väkivaltaa sisältävästä videosta poliisille. Älä jaa videota eteenpäin minnekään muualle, sillä loukkaavien videoiden jakaminen on rikos. Somekanavien ylläpitoon kannattaa myös ilmoittaa videosta, jotta se voidaan poistaa alustalta.

  Videot lähtevät leviämään yleensä tekijöiltä joten heidän tarkoitus onkin saada teolleen näkyvyyttä. Emmehän halua antaa sitä heille!

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa