• Taapero ei nukahda ja minä en enää jaksa!

  Meidän taapero ei nukahda! Mitä ihmettä pitäisi tehdä?

  Alan olemaan tosi väsynyt tähän joka iltaiseen vetkutukseen ja vääntämiseen nukkumaan käymisestä. Kohta vuoden kestänyt vaihe, joka tuntuu pahenevan entisestään varsinkin, kun kuukausi sitten otettu tutit pois kokonaan ja se tutti oli yleensä se mikä rauhoitti.

  Joka ikinen ilta menee 1,5-3 tuntia, että saan pojan nukahtamaan ja oma aika on sen takia aika vähissä.

  Kaikki mahdolliset keinot mitä on tullut mieleen, netistä lukenut tai perhetyöstä saanut on kokeiltu. On ollut rauhoittavaa taustamusiikkia, valkoista kohinaa, yrittänyt sylissä rauhoittaa nukkumaan, istunut vieressä monta tuntia, rampannut eestaas huoneeseen viemään takaisin sänkyyn, lukenut kirjoja, yrittänyt laittaa viereen nukkumaan, laulanut, silitellyt ja kokeiltu vaihtaa nukkumaanmenoa aikasempaan ja myöhempään. (Ei taida olla väliä milloin vie sänkyyn, kun joka tapauksessa saa vääntää yhtä kauan)

  Olen totaali yksinhuoltaja ja joudun tän asian kanssa ihan yksin painimaan. Tukiverkko löytyy, mutta eivät pysty tän asian kanssa auttamaan.

  Lue myös: Koulukiusaaminen vei poikani psykiatrian vastaanotolle

  ei nuku

  Miten ikinä jaksan opiskella jatkossa?

  Lapsi käy päiväkodissa, mutta oon pyrkinyt pitämään kotona paljon, kun työtön olen ja opiskelemaan oon lähdössä vasta syksyllä.

  Stressaa hirveästi miten opiskelut lähtee käyntiin, jos tää tilanne jatkuu vielä silloin.

  Lue myös: Äidiksi seksuaalisen hyväksikäytön jälkeen

  Meillä on säännölliset rutiinit, vaikka joskus poikkeuksia tulee ja ulkoillaan joka päivä. Lapsi ollut aina vilkas, mutta nyt uhmaiän alettua alkanut vaan hankalammaksi, jonka kyllä kestän, mutta tässä nukkumaankäymisessä alkaa hermot palamaan.

  Illalla kun yleensä on se ainut hetki milloin saan tehdä omia juttuja ja kuitenkin omaa aikaa kaipaan.

  -Anonyymi kirjoittaja-

  Voit lähettää oman kirjoituksesi julkaistavaksi: jonna@poikienaidit.fi tai sarianna@poikienaidit.fi

  Kommentit

  1. Mimmi

   Omani oli yh aikana samanlainen.
   Vasta 7 v minua uskottiin neuvolassa ja vasta 10 v saimme dg asperger/adhd.
   Edelleenkään aikuisena ei kykene nukkumaan. Ja nyt itse halunnut kokeilla lääkitystä.
   Lapsena ei ollut.
   Eli jos koet että on jotakin, paina päälle neuvolassa että saat apua ajoissa.

  2. Teinien (väsynyt) äiti

   Ihmeitä ei yleensä tapahdu hetkessä ja siksi kokeilisine sitä, että samaa rutiinia tehtäisiin yhtäjaksoisesti useampi viikko. Eli aamulla samaan aikaan aina ylös, ulkoilu min 2 krt päivässä ja ruokailut aina rytmittävät päivää samaan aikaan. Iltatoimet samaan aikaan, rauhallinen hetki ja selittely, iltasatu ja sänkyyn. Ei jäädä lapsen luo nukuttamaan vaan poistutaan paikalta. Tarvittaessa käydään viemässä takaisin sänkyyn jos poistuu, mutta ei kommunikoida tai palvella muutoin enää mitenkään. Tätä rutiinia toistamalla niin kauan kuin tarvitsee uskoisin että lapsi tottuu, että ei saa vastakaikua häseltämiselle enää kun on laitettu nukkumaan. Kaikenlaisen juttelun, temppujen ja kommunikoinnin lopetus kun on toivotettu hyvää yötä. Meillä tämä toimi kolmen lapsen kanssa, mutta haasteita tuli toki välillä kun elämä ei aina ole tasaista ja ennakoitavaa ja rutiineista poikettiin. Sitten taas hoksattiin, että nyt täytyy taas panostaa normaaliin rytmiin ja lapset asettuivat taas kun samaa rytmiä toteutettiin sinnikkäästi.
   Tsemppiä sinulle ihana äiti, voi kun voisin tulla konkreettisesti tueksi, muista että kaikilla on haastavia hetkiä taaperoiden kanssa ja ne kuuluvat asiaan.

  3. Sirpa

   Miksi et anna tuttia hänelle takaisin .. tarvehan hänellä on selvä vielä, ja saisitte molemmat sitä kaivattua untakin 🥰🙏🏻 . Laupeutta nyt molemmille, tutista voi luopua muöhemmmnkin.

  Vastaa