• Ideoita rippijuhliin -6 kohtaa

    6 tärkeää vinkkiä

    1. Ulkoistamalla tarjoilun saat itse seurustella enemmän vieraiden kanssa

    Ensin on mietittävä sitä, että haluatko tehdä tarjoilut itse vai haluatko ulkoistaa tarjoilut. Ota myös huomioon itse juhlat. Haluatko viettää juhlat kyökin puolella vai seurustella vieraiden kanssa? Näihin vastaamalla sinulle ratkeaa tarjoilujen suunta hyvin pitkälle.

    2. Miten olisi hodarifillari tai tacokärry?

    Tarjolla on hyvä olla suolaista ja makeaa. Mikäli vieraita ei tule pitkän matkan takaa, ei lämmintä ruokaa välttämättä tarvita. Esimerkiksi suolainen piirakka ja salaatti toimivat hyvin. Jos vieraita ei ole paljoa niin kesällä toimii myös helpot grillattavat uusien perunoiden kera.

    Mikäli ulkoistat tarjoilun niin perinteisen cateringin sijaan voit käyttää myös hodarifillaria, tacokärryä tai soppatykkiä. Niiden kautta ruokailun järjestäminen voi olla yllättävänkin edullista ja jos jotain niin ainakin helppoa.

    3. Kakkulaatuja maltillisesti

    Kakkubuffa ei kannara. Vieraat syövät nimittän aivan tolkuttomasti kakkuja jos valittavana on useita eri kakkulaatuja. 2-3 makua erilaisia kakkuja on riittävä määrä tai yksikin hyvä maku on tarpeeksi. Lisäksi voi olla jotain muuta pientä makeaa.

    Jos teet kakut itse, niin pohjat voit tehdä pakkaseen valmiiksi jo hyvissä ajoin.

    Jos haluatte jotain erilaista kakkujen sijasta, niin voitte tehdä myös donitsitornin tai suklaalähteen ja dibata mansikoita ja vaahtokarkkeja sinne. Söpöt muffinsit on myös kiva ja erilainen tarjoiluidea.

    rippijuhla tarjoilut

    4. Naposteltavat vähentävät kalliimman tarjottavan menekkiä (rahaa säästyy)

    Varaa juhliin myös napostelulautasia (sipsiä, karkkia jne), ne pitävät lapset tyytyväisenä ja kalliimman tarjottavan menekin pienempänä.

    Muista lämpimällä säällä huomioida tarjolle vesi, kaiken muun juoman lisäksi. Juomaa voi varata jäillä varustettuihin vaaseihin tai sitten nostella aina viileänä jääkaapista tarjolle pöydälle.

    Hauska idea on tehdä napostelutarjotin pöydälle. Voit levittää alle esimerkiksi pitkän pätkän leivinpaperia ja asetella sen päälle erilaisia herkkuja tarjolle juhliin. Popparia, karkkia, suolatikkuja, sipsejä, hedelmiä, keksejä jne…

    5. Vaatteet äidille ja rippilapselle -miten olisi samat värit tai kuosit?

    Lapselle on tietysti tärkeää valita omat rippivaatteensa. Poikien rippivaatteiden valintaan löydät apuja tästä kirjoituksesta.

    Rippitilaisuuden vieraat pukeutuvat yleensä tummaan pukuun tai juhlavaan arkipukuun ellei kutsussa ilmoiteta rennommasta pukeutumisesta. Kyseessä on kirkollinen juhla ja se on hyvä huomioida pukeutumisessa.

    Mitä äidille päälle?

    Voisi olla hauskaa yhdistää omaa asuaan jotenkin lapsen asuun. Esimerkiksi käyttää asussaan samaa väriä tai kuosia kuin mikä pojalla on rusetissa tai paidassa tai laittaa tyttären kanssa samanlaiset kengät.

    Koska rippijuhlat ovat usein kesällä ja ne pidetään pääosin oman suvun kesken voi vaatetus olla esimerkiksi joku kesäinen mekko tai kevyet housut ja paita.

    6. Ota rennosti

    Tärkein neuvo on, että ota rennosti. Rippijuhlat on kevyet hyvän mielen juhlat ja nuoret ovat vähään tyytyväisiä. Tärkeintä on, että juhlien järjestäminen ei tuota kenellekään kohtuutonta stressiä.

    Nauttikaa yhdessä nuoren tärkeästä päivästä!!!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa