• You are currently viewing Näin hyödynnät tummuneet banaanit
    Kuva: American Heritage Chocolate

    Näin hyödynnät tummuneet banaanit

    Taas ne banaanit ovat päässeet keittiön pöydällä tummumaan. Mikä kumma siinä on, että välillä niitä kuluisi enemmän kuin ehdit kaupasta kantamaan kotiin ja sitten on tämä toinen ääripää. Kukaan ei syö niitä.

    Banaanileipä on nimestään huolimatta enemmänkin kakku kuin leipä. Maut tulevat parhaiten esille kun annat sen vielä rauhassa maustua yön yli ennen tarjoilua. Leivän päälle painetut banaanit tekevät ulkonäöstä hauskan. Nappaa alta resepti ja leipokaa yhdessä vaikka lasten kanssa.

    LEIVO TUMMUNEET BANAANIT HERKULLISEKSI BANAANILEIVÄKSI

    Ainekset:

    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1½ dl fariinisokeria
    • 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kanelia
    • ripaus suolaa
    • 100 g voita
    • 3 pientä, kypsää banaania
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl turkkilaista jogurttia

    Pinnalle koristeeksi:

    • banaani
    • muutama kokonainen saksanpähkinä

    Valmistusohjeet:

    1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tai leivinpaperoi leipävuoka (n. 10 x 22 cm).
    2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää sulatettu voi, soseutetut banaanit, munat ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa turhaan.
    3. Kaada taikina vuokaan. Koristele pinta puolitetulla banaanilla ja halutessasi muutamalla pähkinällä.
    4. Paista uunin alaosassa n. 1 h. Peitä foliolla tai leivinaperilla paistamisen puolivälissä, mikäli pinta alkaa tummua liikaa. Anna jäähtyä hyvin, mieluusti yön yli. Säilytä valmis banaanileipä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

     Lue myös: Helppo ja nopea herkku viikonlopun ruokapöytään

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa