• Miksi vauvat tuoksuvat niin hyvälle?

  Monien mielestä vauvat tuoksuvat vastustamattoman hyvälle, mutta MIKSI? Entä mistä se huumaava tuoksu tulee? Me selvitimme.

  Vauvojen tuoksusta pitävät lähes kaikki (kunhan vaippa on tyhjä). Tutkimusten mukaan myös lapsettomat kokevat sen miellyttäväksi tuoksuksi. Synnyttäneet naiset kokivat kuitenkin vauvan tuoksun erityisen ihanaksi.

  Lue myös: Asiaa pojan peniksestä

  Tutkijat uskovat, että tuoksu on todennäköisesti vauvan selviytymiskeino, koska sille ei ole löydetty mitään muuta selitystä.

  Miksi vauvat tuoksuvat niin hyvälle?

  Vauvat tuoksuvat hyvälle, mutta mistä vauvojen tuoksu tulee?

  Mistä se ihana vauvan tuoksu sitten tulee?

  Tuoksun epäillään tulevan lapsiveden jäännöksistä sekä vernix caseosasta. Vernix caseosan tarkoitus on suojella vauvan ihoa auttamalla vauvoja pysymään suojassa bakteereilta sekä infektioilta sekä pitämällä vauvan ihon pehmeänä ja joustavana.

  Lue myös: Miten kohdata nuoren sydänsurut?

  Miten tuoksu vaikuttaa äiteihin?

  Frontiers in Psychology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että vauvan tuoksu vaikuttaa tiettyihin naisten aivojen alueisiin ja se saa äidin aivot täyttymään dopamiinista. Vauvan tuoksu aiheuttaakin äidin aivoissa vastaavanlaisen reaktion kuin kovat huumeet.

  Aivojen korkea korkea dopamiini auttaa puolestaan äitejä selviytymään vastasyntyneen hoidosta ilman pysäyttävää uupumusta.

  Lähteet: Healthline, VerywellFamily, Frontiers in Psychology

  -Poikien Äidit toimitus-

  poikien äidit risteily

  Vastaa