• You are currently viewing Ne herkullisimmat luumureseptit
    Kuva: Vladimir Gladkov

    Ne herkullisimmat luumureseptit

    Keräsimme tähän artikkeliin herkullisimmat luumureseptit, jos sinäkin tuskailet mitä sillä kerralla kypsäksi tulevalla luumusadolla voi tehdä. Tai jos omalla pihalla ei ole luumupuuta, mutta naapurilla on, kysy rohkeasti jos saisit käydä niitä keräämässä. Jos satoa puusta tulee, niin sitten sitä tosiaan myös tulee, niin paljon, että omistaja ei enää tiedä mihin sen kaiken kanssa joutuu!

    MITÄ TEHDÄ LUUMUISTA – HERKULLISIMMAT LUUMURESEPTIT

    Luumut maistuvat myös sellaisenaan, mutta ne soveltuvat myös hyvin leivontaan ja säilöntään.

    LUUMUPIIRAKKA

    Ainekset:

    noin 10luumua tai 1 l kriikunoita
    200 g voita
    6 munaa
    3 dl ruokosokeria
    3 dl vehnäjauhoja
    2 dl mantelijauhetta
    2 tl leivinjauhetta
    1 rkl kardemummaa
    pinnalle tomusokeria

    Huuhdo ja halkaise luumut, poista myös kivet. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma jauhoihin.

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula ja jauhoseos. Kaada taikina soikeaan uunivuokaan. Lado luumun puolikkaat pinnalle ja kypsennä luumupiirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka tomusokerilla.

    PERINTEINEN LUUMUHILLO

    Ainekset:

    800 g tuoreita luumuja
    1 kanelitanko
    3/4 dl vettä
    2 dl hillosokeria
    1 tl vaniljasokeria

    Poista luumuista kivet ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan yhdessä kanelitangon ja veden kanssa. Kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen. Poista kanelitanko. Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

    Vastaa