• Pojat ja nukkeleikit. 75% pojista on kokeillut joskus nukkeleikkejä

  Pojat ja nukkeleikit jakoi aikanaan paljonkin mielipiteitä, mutta nykyään ajat ovat uudet. Poikien nukkeleikeistä ollaan hyvin yksimielisiä.

  Jopa 87% äideistä on tarjonnut pojalleen nukkeleikin mahdollisuutta kotona.

  Niistä vanhemmista jotka eivät ole tarjonneet kotona pojalleen nukkeleikin mahdollisuutta, ei yksikään selittänyt valintaansa sillä, että poika ei saisi vanhempien mielestä leikkiä nukella. Syyt löytyivät taloudellisesta tilanteesta sekä siitä, että poika ei osoittanut kiinnostusta nuken hankintaan.

  poika ja nukke

  Suurin osa pojista on joskus kokeillut nukkeleikkejä

  Suurin osa pojista on kokeillut joskus nukkeleikkejä (75%) ja poikien nukkeleikit ajoittuvat 0-5 vuoden ikään.

  40% pojista on kokeillut muutaman kerran nukkeleikkejä kun taas 35% pojista on leikkinyt nukeilla useamminkin. 25% pojista ei ole koskaan leikkinyt nukeilla.

  Hoivaleikkejä esimerkiksi pehmoleluilla on leikkinyt yli 80% pojista.

  Lue myös: Millä pojat leikkivät -kyselyn tulos

  Nukkeleikeillä leikkivät pojat suosivat erityisesti vaunujen työntelyä ja hoivaamista. Nukkeleikit tapahtuvat pojilla yleisimmin pojan ollessa yksin.

  Poikien nukkeleikeistä voi löytyä myös hauskoja piirteitä. Nuket voivat esimerkiksi juosta karkuun dinosauruksia tai nukke voidaan pelastaa leikkijunaradalta.

  Nukeilla leikkiminen voi kehittää lapsen emotionaalisia taitoja

  Nukeilla leikkiminen voi tutkimuksen mukaan kehittää lapsen emotionaalisia taitoja. Vaikka lapsi leikkisi yksin, voi nukkeleikki auttaa rakentamaan tärkeitä sosiaalisia taitoja, kuten empatiaa.

  Nukkeleikkeihin ei tule kuitenkaan pakottaa lasta. Leikin pitää lähteä lapsesta itsestään.

  Ylen artikkelissa lastenspykiatrian erikoislääkäri Janna Rantala listaa muutaman asian mitä lapsen leluvarastosta olisi hyvä löytyä, sukupuoleen katsomatta: unilelu, pehmolelu, pallo, rakennuspalikoita, nukke, nukkekoti tai majaa kotileikkeihin, pikkueläimiä, autoja, työkaluja, astioita, iän mukaisia palapelejä ja kirjoja, piirustusvälineet, roolivaatteet.

  Leikin ja kasvamisen asiantuntija eläköitynyt lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sanoo Ylen artikkelissa, että pyssy leikin rekvisiittana antaa lapsen mielikuvitukselle vauhtia.

  Leluaseet voisikin hyvin laskea mukaan lapsen rooliasu valikoimaan.

  Lapsen mielikuvitus on iso osa leikkiä, joten liian valmiiksi leikityt lelut eivät ole niitä parhaimpia lapsen leikin kannalta.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa