• Mummo tyrkyttää pojilleni leluja mitkä eivät heitä kiinnosta

    Mulla alkaa menemään hermot äitiini, tarvitsen nyt vertaistukea. Äitini on moderni mummo ja rakastan häntä kovasti. Hän on aikanaan ollut minulle tosi hyvä äiti. Nyt mummona hän on ärsyttävä ja tyrkyttää lapsilleni leluja mitkä heitä eivät kiinnosta.

    Minulla on kaksi poikaa (6 ja 7) ja he ovat hyvin perinteisen poikamaisia. Tykkäävät pelata palloa, leikkiä lelupyssyillä ja miekkailla. He painivat ja riehuvat päivät pitkät. Rakentavat legoja ja tekevät tiedejuttuja. Minä haluan antaa heidän olla sitä mitä ovat.

    mummo

    Mummo tyrkyttää leluja -pojat sai nuket

    Äidilleni tämä on ongelma. Hän tyrkyttää pojilleni lahjaksi leluja mitkä heitä ei kiinnosta. Viimeksi syntymäpäivänä pojat saivat äidiltäni nuket. Sanoin äidilleni jo etukäteen, että se tulee olemaan turha ostos ja olin oikeassa. Nuket ovat lojuneet nurkassa nyt puolivuotta. Nyt hän sanoi ostavansa pojille joululahjaksi nukkekodin.

    Lue myös: Poikani ja tyttöystävänsä äänekäs seksi häiritsee -mitä tehdä?

    Minua tämä ärsyttää siksi, että lelua ja tavaraa on nurkissa muutenkin tosi paljon. Ajattelen asiassa myös ympäristöä. Mitä järkeä on ostaa lapsille leluja mitkä heitetään lopulta koskemattomana roskikseen?

    Olenko itsekäs?

    Nyt mietin, että olenko itsekäs kun kiukuttelen tästä äidilleni? Lahjat tulisi aina ottaa kiitollisena vastaan, eikä valittaa kun saa jotain.

    Lue myös: Koulukisaaminen vei poikani lasten psykiatrian vastaanotolle

    Minusta tuntuu, että äitini ei osta tässä tapauksessa lahjoja ajatellen lahjan saajaa, vaan hän ostaa lahjoja ollakseen nykyaikainen ja moderni. Jokaisesta lahjasta hän ottaa kuvan ja julkaisee ne erilaisiin ryhmiin somessa. Lahjan ostaminen tuntuu olevan esiintymistä ja oman egon pönkitystä.

    Mitä mieltä muut olette? Teenkö kärpäsestä härkäsen?

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Sana on vapaa kirjoituksia voi lähettää jonna@poikienaidit.fi ja sarianna@poikienaidit.fi Julkaisemme ne nimettömänä. 

    Kommentit

    1. Kirsi

      Itseä taas harmittaa (no, harmittaa ja harmittaa) se, että mummot kuittaavat kaiken rahalla, kun eivät keksi mitään. “Ostakaa te, me maksetaan”.
      Jää puuttumaan se ajatus, että halusin juuri tämän lahjan antaa, mietin sitä ja käytin siihen aikaa ja vaivaa.

      Itsellelläni on vieläkin muistona yksi lelu ja yksi villapaita, jotka sain lahjaksi isoäideiltäni. Vähän suren sitä, että omilta lapsilta sellainen muisto jää puuttumaan.

      En minäkään ehkä hihkunut innosta, kun paketista tuli se villapaita, mutta rakkaaksi muistoksi se on jäänyt antajastaan kyllä ❤

    2. Nanne

      Ei leluja tarvitse roskiin heittää. Ne voi joko antaa (perhekahvilat yms ottavat vastaan tai fasen roskalavaryhmät) tai hiukan enemmällä viitsimisellä myydä. Lasten kanssa voi sitten myynnistä saamalla rahalla ostaa jotakin enemmän miellyttävää. Kun olet jo kertonut mummille, että ei tule käyttöön tällaiset niin voit mielestäni hyvin edetä näin. Ehdottomasti ei roskiin!

    3. Gllhdf

      Tavaroiden heittäminen roskiin on järjetöntä luonnon tuhlausta. Annat lahjojen olla lasten saatavilla joitakin kuukausia. Kysyt sitten haluavatko lapset niillä leikkiä, jos eivät niin lahjoitat eteenpäin. Ei niitä nukkejakaan tarvise siksi säilöä että ne on lahjaksi tullut. Jos niillä ei kukaan leiki niin eteenpäin vaan, meillä poika on leikitty nukeilla paljonkin, mutta en usko että enää 6 ja 7 vuotiaana alkaisi niillä leikkimään. Se ikä oli noin 5 vuoteen asti.

    4. Werian

      Lahjoita tai myy rauhassa ne mitkä ei lapsillesi mene käyttöön. Roskikseen ei tavarat kuulu ja lapsille pitää myös opettaa, ettei kaikkea tarvitse säästää.

    Vastaa