• Poikani ja tyttöystävänsä äänekäs seksi häiritsee -mitä tehdä?

    Lukiossa opiskeleva poikani seurustelee nyt toista kertaa ja tällä kertaa suhde on niin vakava, että seksi on tullut kuvioihin. Tämä ei ole jäänyt meille vanhemmille epäselväksi, sillä nuorten äänekäs seksi kuuluu pitkin asuntoa.

    Me asumme poikani ja poikani isän kanssa kolmisin. Vanhempi veli on lähtenyt omilleen jo aikaisemmin. Talossa ei ole siis lapsia kuulemassa ääniä, mutta en minäkään niiden kuulemisesta pidä.

    Lue myös: Avioero ilman painavaa syytä. Oikein vai väärin?

    äänekäs seksi
    kuvituskuva

    Lähden yleensä lenkille

    Tilanne on johtanut siihen, että lähden yleensä lenkille kun alkaa tapahtua. En kestä olla kuuntelemassa oman poikani touhuja. Olen oikeasti sitä mieltä, että minun tehtäväni ei ole poistua kotoani koska toiset sekstailevat siellä äänekkäästi.

    Lue myös: Minun valintani: Elämä ilman lapsia

    Kun minä asuin kotona ja olin nuori ei tällainen olisi tullut kyseeseenkään. Mietin, että onko seksi niin vapautunutta nykyaikana ettei enää edes välitetä jos joku sen kuulee tai näkee? Olenko ihan vanhanaikainen tässä asiassa?

    Vitsailu asiasta ei ole auttanut

    Olemme yrittäneet mieheni kanssa huumori kautta vihjata pojalle, että äänentasoja voisi vähän laskea. Olemme sanoneet, että pitää näköjään taas illalla huudattaa telkkaria, jos poika on kertonut tyttöystävän tulevan kylään. Poika on naureskellut mukana, mutta asia ei ole muuttunut.

    Äänihän lähtee lähinnä tytöstä, joten olemme miettineet, että kehtaisimmeko sanoa asiasta hänelle? Se tuntuu kuitenkin epämiellyttävältä ja uskon, että olisi myös tytöstä vaivaannuttavaa.

    Seuraavaksi pitänee sanoa pojalle asiasta ihan vakavissaan. Mutta miten? Tässä tarvitsen teidän apua.

    Miten asian ilmaisisi niin, että siitä ei synny kauheaa tabua meidän perheessämme tai niin, ettei se aiheuta ongelmia nuorenparin välille. Ettei nuoret loukkaannu tai välit mene kokonaan poikki?

    Haluaisin ihan konkreettisia esimerkkejä niistä lauseista millä keskustelu tulisi aloittaa?

    Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää osoitteisiin: jonna@poikienaidit.fi ja sarianna@poikienaidit.fi. Kirjoitukset julkaistaan nimettömänä.

     

    Kommentit

    1. Sari

      Itse ottaisin asian puheeksi ns ”vakavassa hengessä” pojan kanssa. Jari Sinkkosta lainatakseni ”taloon mahtuu yksi seksielämä” ja tässä tapauksessa se ei ole nuorten. 😉 Eli käytännön olisi muututtava niin, että kenenkään ei tarvitse lähteä kotoaan toisten seksielämän vuoksi, vaan seksi sopeutetaan niin, että muita kuuntelevia korvia ei ole lähistöllä.

      Tämä on jo nyt meillä käytössä, kun kotona asuu enää yksi aikuistuva poika. Mikäli hän tuo tyttöystävään kotiin, sama käytäntö saa luvan jatkua.

    2. ZK

      Nauhoitat äänet ja laitat viestinä pojalle. Jospa sitten havahtuisi äänen voimakkuuteen.

    3. Peltorit

      Istahda rauhassa peltorit päässä virkkailemaan ja kun nuoripari tulee näkösälle, niin kysyt reippaasti, että joko lopetitte? Onko nälkä?

    4. Nanne

      Kuulehan, oletko huomannut, että sinun ja tyttöystävänne seksistä lähtee aika paljon ääntä? Minusta on vaivaannuttavaa kuunnella sitä. Voisimmeko yhdessä pohtia, kuinka voisimme ratkaista tilanteen kaikkia osapuolia kunnioittaen?

    Vastaa