• Olen pahoillani, että erityislapseni häiritsee sinua

    Olen pahoillani ettei päiväkodissa ole erillistä ovea josta voisin pienen erityislapseni tuoda hoitoon niin ettei se häiritsisi muita.

    Olen pahoillani että erityislapseni käyttäytyy ja toimii eri tavalla kuin sinun normaali lapsesi.

    Olen pahoillani että erityislapseni tarvitsee tietyt rutiinit että päivästä olisi hiukankaan toivoa tulla hyvä – jotta hän ei purkaisi turhautumistaan ja ymmärtämättä tulemistaan sinun normaaliin lapseesi.

    Olen pahoillani että erityislapseni on piirteittensä vuoksi hitaampi, ja haittaa sinun pääsyäsi kenties töihin ajoissa tai sitä ettet pääse minun, erityislapseni äidin, aikana puhumaan päiväkodin kasvattajan kanssa.

    Olen pahoillani päiväkodin aikuinen jolla on kiire, stressi, etkä jaksaisi erityislapseni tarpeita täyttää ja sallia hänen toimia tavalla jonka kokee turvalliseksi.

    Lue myös: Painajaisten päiväkoti

     

    Kiitos sinulle kasvattaja joka ymmärrät

    Kiitos sinulle kasvattaja päiväkodissa, joka päivästä toiseen jaksat minun lastani. Erityislasta, joka on minun kallis aarteeni, jollaista toista ei tule.

    Kun kirjoitin tätä, minä itkin. Itkin koska tunsin eilen, että minä ja lapseni olimme toisten tiellä, yhden aikuisen asenteen ja sanojen vuoksi.

    Itken koska näin tavallisesti sopuisan ja iloisen lapseni menevän päinvastaiseksi – yhden aikuisen vuoksi.

    Tunsin itseni myös huonoksi äidiksi…kun lapseni sai kohtauksen rutiinien ja omien tapojensa keskeytyksestä. Jos äitiinkin suhtautuu niin et lapsen äiti on rasite, niin lapsi vaistoaa sen. Lapsi, edes erityislapsi, ei ole tyhmä.

    Onneksi kaikki eivät ole samanlaisia, ja erityisesti olen siitä iloinen että poikamme avustaja on todella hyvä, ilahduin suuresti kun kesällä kuulin että sama henkilö saa jatkaa.

    Kiitos että sinä jaksat pientä erityislastani päivästä toiseen, usko pois, se on minulle äitinä tärkeä asia.

    -Yhden erityisen äiti-

    Kommentit

    1. Satu

      Hei vaan missä kulkee” normaalin” lapsen raja? Itsellä kasvanut neljä lasta joista yksi vilkkaampi kuin toiset. Nyt aikuisena rauhallinen. Me kaikki ollaan aika erilaisia henkilöitä. Toisilla kiire, tunnen henkilön jolla on aina kiire ei minnekään. Se on niin asenteesta kiinni.
      Annetaan kaikille tilaa elää ja olla.

    Vastaa