• Onko olemassa poikavihaa?

    Voi että kun pisti vihaksi tuttavani kommentti pienestä pojastani. Hän sanoi, että pojat ovat kiinnostuneita alapääjutuista syntymästään asti. Tuohan on puhdasta poikavihaa!

    Olimme kylässä tuttavaperheellä ja tuli puhetta lapsista ja lasten seksuaalisten viettien heräämisestä. Tuttavani sitten heitti ilmoille, että pojat ovat pienestä asti paljon enemmän seksistä ja alapääjutuista kiinnostuneita kuin tytöt. Hän puhui tässä pienistä alle kouluikäisistä lapsista.

    Yritin asiallisesti selittää tuttavalleni, että meidän pojat ovat lapsia siinä missä hänen tyttäretkin tuossa iässä, eikä kiinnostusta seksiin, alapäähän tai edes tyttöihin ole vielä havaittavissa.

    poikavihaa

    Lapset ovat viattomia

    Keskustelu jatkui ja tuttavani kiihtyi entisestään.

    Hänestä pojat haluavat naistenpuolelle uimahallissa jotta voivat tirkistellä tissejä. Hänen mielestään pojat omaksuvat misogynian jo lapsena ja se näkyy heidän käytöksessään koulussa ja harrastuksissa. Ja tämä kaikki on tietysti meidän poikien vanhempien syytä.

    Lue myös: Olen pahoillani, että erityislapseni häiritsee sinua

    Olen vieläkin vihasta sekaisin. En pysty kuvailemaan kuinka raivoissani olin tuttavalleni. Olin siinä tilanteesss hiljaa, olin kai niin järkyttynyt.

    Pelottavaa, että yhteiskunnassamme on ihmisiä jotka ajattelevat pojista noin. Aivan järkyttävää. Tämäkin tuttavamme tekee töitä lasten kanssa. Miten hän mahtaa kohdella lapsia työssään?

    Voitaisiinko tästä puhua?

    En tiedä onko tästä  jo puhuttu täällä yhteisössä, mutta toivoisin yleistä keskustelua poikavihasta. Onko sellaista sanaa edes olemassa? Minusta jotkut naiset harjoittavat sitä ihan avoimesti. Kuten tämä tuttavani ja olen lukenut vastaavia juttuja myös somessa.

    Miten me poikien vanhemmat voisimme laittaa stopin tälle? Eihän tällaisessa ilmapiirissä voi mitenkään kasvattaa onnellisia poikia ja tulevia miehiä?

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää täällä. (kelaa sivun loppuun). Julkaisemme kirjoitukset nimettömänä.

    Kommentit

    1. Maija

      Ehdottomasti on olenassa poikavihaa! Tuttavasi ei ole ainoa joka ajattelee tuon suuntaisesti. Hyvä olisi jos asiaan enemmän puututtaisiin.

    Vastaa