• Herkullinen jouluvanukas -Pudding de leche

    Jos perinteiset joulutortut, piparit ja luumukiisselit eivät enää maistu, niin testaa tätä helppoa vanukasta. Miltä kuulostaisi karamellinen jouluvanukas? Brasilialaisesta keittiöstä lähtöisin oleva vanukas Pudding de leche sopii täydellisesti suomalaiseen joulupöytään jälkiruuaksi.

    Lue myös: Teinipojat kokkaamaan

    jouluvanukas

    Jouluvanukas

    Tarvitset

    8 munaa tai munankorviketta (esim agar agar)
    2 litraa kondensoitua maitoa
    8 dl kevytmaitoa

    (leivinjauhe)

    1,5 dl sokeria
    1 dl vettä

    Tee näin

    Karamellikastike -Tee karamellikastike kattilassa. Laita 1,5dl sokeria kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Lisää vesi hieman ennen kuin sokeri on kokonaan sulanut. Sekoita kiehuvaa kastiketta kunnes sokeri on täysin sulanut ja suurin osa vedestä on haihtunut ja se on väriltään kullanruskeaa. Kaada karamellikastike voidellun vuoan pohjalle.

    Pohja -Sekoita hyvin kananmunat tai munankorvikkeet, kondensoitu maito ja maito, anna seoksen hetki seisoa. Kaada seos vuuassa olevan karamellikastikkeen päälle. Laita vuoka uuninpellille ja kaada uuninpellille vettä niin että sen pohja täyttyy.

    Paista -Paista vanukasta uunissa 180°c noin 50 minuuttia. Valmis vanukas on saanut hieman väriä pintaan ja vanukas on kiinnittynyt. Jäähdytä kuumaa vanukasta  8-12 minuuttia pakkasessa ja irroita se vuasta.

    Jouluvanukkaan voi nauttia heti tai myöhemmin.

     

    Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa