• You are currently viewing Teinit kokkaamaan! Nuorten suosikkireseptit

  Teinit kokkaamaan! Nuorten suosikkireseptit

  Kaupallinen yhteistyö: Sydänmerkki ja Asennemedia Suosikkireseptit.

  Mikä olisikaan parempi taito opettaa teinipojilleen, kuin kokkaaminen? Nuorten suosikkireseptit ovat pääasiassa yksinkertaisia tehdä ja täyttäviä sapuskoja, mutta joskus on teineistäkin kiva kokeilla jotain ihan uutta.

  Meidän perheessä isä tekee ne parhaat ruuat ja leivonnaiset, äiti on vähän tumpelo keittiössä. Pojat ovat ikätasonsa mukaisesti osallistuneet ruuanlaittoon pienestä asti, ensin on paloiteltu kurkkuja ja sitten myöhemmin jo valmistettu ruoka alusta loppuun itse.

  teinit kokkaa

  Poikien suosikkireseptien valinta

  Meidän teini ja esiteini tekevät ruokaa välillä itsenäisesti. Kun lähdimme tekemään Sydänmerkin kanssa yhteistyötä, niin pojat olivat ihan innoissaan. Yleensä blogissani esiintyminen aiheuttaa vastareaktion ja nämä isommat pojat eivät kameran eteen juurikaan suostu. Kokkaaminen oli selvästi poikkeus. (Tosin toinen vain sillä ehdolla, että sai pitää pipon päässä.)

  Ensimmäisenä suuntasimme yhdessä Sydänmerkin nettisivuille ja pojat saivat valita sieltä muutaman suosikkireseptinsä. Koska toinen pojista on kasvisyöjä ja toinen vannoutunut lihansyöjä, oli yhteisen valinnan tekeminen astetta haastavampaa. Lopulta kuitenkin suosikkireseptit löytyivät.

  Tämän jälkeen lähdimme yhdessä kaupasta etsimään Sydänmerkin tuotteita. Merkki on onneksi helppo tunnistaa tuotteesta ja saimmekin reseptien monet tuotteet hankittua Sydänmerkillä varustettuna.

  Mikä on Sydänmerkki?

  Sydänmerkki on elintarvikepakkauksista löytyvä merkki, joka kertoo ostajalle, että kyseinen tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkin avulla löydät siis helposti ruokavalioosi ne terveellisemmät vaihtoehdot, kuitenkaan mausta tinkimättä.

  Kun haluat valita terveellisemmin ja helpolla, niin valitse kaupassa tuotteita ja ravintolassa annoksia, joissa on Sydänmerkki. Sydänmerkki möynnetään sellaisille tuotteille ja yrityksille elintarvikkeille, jotka täyttävät tietyt kriteerit. Tuotteissa on esimerkiksi hyvää pehmeä rasvaa, suolan määrää on vähennetty ja joissain tuotteissa on myös enemmän kuituja ja vähemmän sokeria.

  Ja ei kun kokkaamaan.

  Mitä sun lapsi tai nuori valitsisi kokattavaksi tai syötäväksi Sydänmerkin resepteistä?

  suosikkireseptit

  teinit kokkaa

  Parhaat reseptit olivat…

  Tällä kertaa mä pysyin kameran takana ja pojat hoiti koko kokkailun täysin itse.

  KASVISMUNAKAS UUNISSA

  Ensimmäinen poikien valinta oli värikäs ja maukas kasvismunakas. Tämän pojat valitsivat todennäköisesti siksi, koska siinä oli pinaattia. Pinaatti on yksi meidän poikien lempikasviksista. Juustona pojat käyttivät kotijuustoa.

  Resepti oli helposti toteutettava ja ohjeet olivat selkeät. Munakas valmistui alta aikayksikön ja vaikka pyrin olemaan vegaani, niin tätä munakasta piti maistaa. Se oli todella herkullista.

  uunimunakas

  Valmistusohje TÄÄLTÄ

  Raaka-aineet

  4 munaa
  4 rkl maitoa
  ¼ tl suolaa
  ¼ tl rouhittua mustapippuria
  1 sipuli
  200 g (kirsikka)tomaattia
  1 tl öljyä
  75 g pinaattia (pakaste)
  ½ ruukku tuoretta basilikaa
  ½ pkt (125 g) kotijuustoa tai raejuustoa

  JÄÄTEE

  Kasvismunakkaalle kaveriksi pojat halusivat tehdä jääteen. Tämä resepti oli hauska löytö, koska jääteetä ostetaan usein kaupasta, mutta nyt sitä voi pojat tehdä sitten ihan itsekin.

  itsetehty jäätee

  Valmistusohje TÄÄLTÄ

  Raaka-aineet

  1 l vettä
  1 dl sokeria
  ½ tl soodaa
  6 pss teetä (sitruuna, Earl Grey, hedelmäinen)
  2-3 sitruunaa (1 dl mehua)
  3 dl vettä

  Tarjoiluun

  1 sitruuna
  tuoreita sitruunamelissan lehtiä
  jääpaloja
  (hedelmiä ja marjoja)

  KÖYHÄT RITARIT

  Köyhät ritarit on meillekin ennestään tuttu resepti. Nyt saatiin kuitenkin siihen lisää makua pienillä yksityiskohdilla, kuten kanelilla. Pojat teki köyhät ritarit ranskanleivästä ja hillon, sekä jäätelön sijasta vatkasivat kylkeen vaniljavaahtoa. Köyhien ritareiden valmistumista odottivat pienemmätkin pojat kieli vyön alla. Ollie kävi vähän ennakkoon kastamassa sormen vaniljavaahtoon, se vähän nauratti isoveljiä.

  köyhät ritarit

  Valmistusohje TÄÄLTÄ

  Raaka-aineet

  4 viipaletta pullapitkoa
  kostutukseen
  1 dl rasvatonta maitoa
  1 kananmuna
  1 rkl sokeria
  ½ tl vaniljasokeria
  ¼ tl kanelia
  ¼ tl kardemummaa

  paistamiseen

  1 rkl öljyä

   tarjoiluun

  4 dl marjoja
  4 dl jäätelöä

  MANNAPUURO KAURAJUOMASTA

  Seuraavana aamuna Oliver, joka on kasvisyöjä, toivoi, että saisi valmistaa vielä mannapuuron kaurajuomasta. Sehän passasi ja siitä tuli mitä maukkain mannapuuro, pienellä mangosydämellä.

  mannapuuro

  Valmistusohje TÄÄLTÄ

  Raaka-aineet

  1 l kaurajuomaa
  1½ dl mannasuurimoita
  ½ tl vaniljasokeria
  (¼ tl suolaa)

   Päälle

  2 dl mangososetta tai
  1 kypsä mango

  UUNIAVOKADOT

  Lounaaksi toisena kokkauspäivänä pojat päätyivät tekemään uuniavokadoja. Olin tästä valinnasta innoissani, koska sellaisia en ollut koskaan aemmin edes nähnyt. Meillä avokado on poikien yksi suosikki herkku ja sitä syödään mielellään monessakin ruuassa.

  Koska Sydänmerkin uuniavokadoissa oli kalkkunaa ja kananmunaa, teki Oliver myös omaan makuunsa hieman erilaisen kasvisversion. Kasvisversioon Oliver laittoi pinaattisydämen, päälle fetaa, juustoa ja sitruunaa. Sekä mausteet.

  avocadoruoka

  Valmistusohje TÄÄLTÄ

  Raaka-aineet

  2 isoa avokadoa
  50 g täyslihaleikkelettä (esim. kinkku, kalkkuna)
  4 (pientä) kananmunaa
  ¼ tl rouhittua mustapippuria
  5-6 vartta tuoretta ruohosipulia
  ripaus cayennepippuria

  VIHERSMOOTHIE

  Jälkkäriksi emme antaneet nyt toisena päivänä valita enää herkku-herkkua, joten pojat valitsivat vihersmoothien. Se olikin hyvä valinta, sillä olen jo pitkään halunnut maistaa itsetehtyä vihersmoothieta. Ja ai että se oli hyvää. Olisi ihan mieletöntä aloittaa joka aamu tuollaisella juomalla. Pojatkin tykkäsi, jopa pienet.

  Valmistusohje TÄÄLTÄ

  Raaka-aineet

  50 g babypinaattia tai lehtikaalia
  3 dl omenamehua
  1 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai minttua
  50 g kurkkua
  ½ dl manteleita
  1 ½ rkl limen tai sitruunan mehua
  1 cm pala tuoretta inkivääriä

  Aika luksusta äidille, kun sai kaksi päivää nauttia poikien valmistamista ruuista. Kiitos pojat, kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Nyt kuitenkin paluu arkeen ja seuraavaksi teen Sydänmerkin reseptejä itse, en malta odottaa.

  Vastaa