• Tee leikkimielinen testi -mikä lemmikki sopisi teidän perheelle

    Oletko joskus miettinyt mikä lemmikki sopisi teidän perheelle? Nyt olet oikeassa paikassa. Voit testata tällä sivulla leikkimielisellä testillä teidän perheelle sopivaa lemmikkiä, muistathan vastata rehellisesti.

    lemmikki perheelle

    Mikä lemmikki sopii teidän perheelle?

    Valitse kolmesta vaihtoehdosta parhaiten teidän perheeseen osuva vaihtoehto ja kirjoita vastauksesi kirjain ylös itsellesi (A, B vai C). Lopuksi voit laskea pisteiden perusteella teidän perheelle sopivimman lemmikin. Testi on leikkimielinen ja sen on koostanut yhdessä toimituksemme kanssa eläintenhoitoalalla työskentelvät henkilöt.

    Lue myös: Sopiva lemmikki lapselle

    Perheessämme on henkilö/henkilöitä jotka pitävät ulkoilusta ja ovat valmiita käymään päivittäin kävelyllä lemmikin kanssa, myös silloin kuin sää on ikävä.

    A) Kyllä

    B) Pieni ulkoilu on ok

    C) Ei

    Kotonamme on tilaa ja mahdollisuus lemmikin käyskennellä vapaana.

    A) Kyllä, iso tila

    B) Kyllä, pieni tila

    C) Ei

    Haluamme lemmikin olevan lähellä ja sylissä päivittäin

    A) Kyllä

    B) Ei ole tarpeen, mutta ei haittaa

    C) Ei

    Meillä on rahaa niin, että voimme kustantaa eläimelle koituvat eläinlääkärikulut, sekä rokotukset ja ruuat, vaikka niihin menisi joskus yllättäenkin monia satoja euroja.

    A) Kyllä

    B) Jotain pientä rahaa on

    C) Ei

    Kotimme siisteys ja tavaroiden ehjänä pysyminen eivät ole meille välttämättömyys

    A) Kyllä, elämä saa näkyä ja kuulua

    B) Osittain kyllä, mutta pyrimme elämään siististi

    C) Ei, emme siedä sotkua, emmekä sitä jos jotain hajoaa

    Perheessämme on henkilöitä jotka haluavat leikkiä päivittäin lemmikin kanssa

    A) Kyllä

    B) Ei nyt ihan päivittäin, mutta välillä kyllä

    C) Ei

    Kun matkustamme niin…

    A) Lemmikki lähtee mukaamme tai sille on olemassa hoitaja

    B) Lemmikki jää kotiin ja siitä käy joku huolehtimassa tarpeen mukaan

    C) Lemmikki jää yksin kotiin

    Laske pisteesi

    Jokaisesta A vastauksesta saat 3 pistettä. Jokaisesta B vastauksesta saat 2 pistettä ja jokaisesta C vastauksesta yhden pisteen. Laske kaikki pisteesi yhteen ja lue alta mikä lemmikki sopisi teidän perheeseenne.

    18-21 pistettä

    Perheenne on selvästi valmis myös vähän vaativampaan lemmikkiin. Jos talossanne on tilaa eläimelle voisi teille sopia lemmikiksi kissa, koira tai vaikkapa kani tai marsu. Kaikki nämä eläimet tarvitsevat vapaata tilaa liikkua asunnossa. Jokainen näistä lemmikeistä voi käydä myös ulkoilemassa, koirille se on pakollista vähintään 3 x päivässä. Kanilla ja marsulla tulee olla lajitoveri. Koiran ja kissan kanssa pääsee todennäköisesti leikkimään.

    Miettikää kuinka paljon haluatte ulkoilla lemmikin kanssa ja kuinka pitkiä lenkkejä. Koiran fyysinen koko ja energia vaikuttavat lenkkien pituuteen. Jos harkitsette kissaa, marsua tai kania, on hyvä miettiä tuleeko lemmikille ulos aitaus vai ulkoilutetaanko lemmikkiä valjaissa.

    14-17 pistettä

    Perheenne saattaa olla valmis lemmikkiin, mutta kannattaa miettiä tarkoin mikä lemmikki voisi olla teille sopiva. Jos lemmikki ei saa olla kotonanne vapaana, niin ette voi hankkia esimerkiksi kania tai marsua. Hamsteri tai hyppyrotta voisi olla teille sopivampi vaihtoehto. Jos vapaana olemisen mahdollisuus on olemassa, niin kanin ja marsun lisäksi teille voisi sopia kissa.

    Moni lemmikki on pitkäikäinen ja se tulee ottaa huomioon lemmikkiä valittaessa. Jos sinulla ei ole mahdollisuus pitää lemmikkiä enää muutaman vuoden päästä, niin älä ota lemmikkiä lainkaan. Ota vaikka mielummin ystävien lemmikkejä välillä hoitoon.

    13 tai alle pistettä

    Mikäli sait pisteeksi 13 tai alle sen, voi olla, että teille lemmikiksi sopisi joku sellainen eläin, mikä pärjää hyvin myös itsekseen. Esimerkiksi matelija tai akvaariokalat. Halutessanne voitte tutustua myös tarkemmin pieniin jyrsijöihin ja niiden hoitoon, sekä selvittää riittäisikö teillä rahkeet sellaisen pitämiseen.

    Valitsi lemmikiksi minkä eläimen tahansa, tulee siitä huolehtia hyvin ja selvittää eläimen lajityypilliseen elämään kuuluvat tarpeet ennen kun eläimen pitoon sitoutuu. Hyvä vaihtoehto on myös olla ottamatta lemmikkiä.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa