• You are currently viewing Miksi pyykkihuolto kasaantuu äideille? Äidit paljastavat syyn

    Miksi pyykkihuolto kasaantuu äideille? Äidit paljastavat syyn

    Kysyimme Poikien Äidit yhteisön äideiltä kuka pesee pääosin perheen pyykit. Vastaus oli selvä, jopa 90% äideistä vastasi, että pyykkihuolto on pääosin äidin harteilla. Me päätimme selvittää mistä tämä epätasaisuus pyykkihuollon suhteen johtuu, äidit kertoivat meille vastauksen.

    Miksi äidit pesevät eniten pyykkiä?

    Jos unohdetaan yksinhuoltajaäidit (joilla ei ole vaihtoehtoja) oli muiden äitien syyt hyvin selkeät. Äidit pesevät perheen pyykit koska…

    Äidit tekevät sen parhaiten

    Selvästi suurin osa äideistä kokee, että pyykkihuolto on jäänyt heille, koska he tekevät sen parhaiten. Perheen muut jäsenet eivät lajittele värejä, eivät sulje vetoketjuja, eivät noudata pesulämpötiloja, eivät tyhjennä taskuja, eivätkä käännä vaatteita. Äiti tekee tämän kaiken täydellisesti.

    Vaatteita pestäessä on todellakin hyvä huomioida nämä edellämainitut asiat, sillä niistä huolehtimalla vaatteet pysyvät paremmassa kunnossa pidempään ja se säästää niin rahaa kuin luontoakin.

    Lue myös: Vinkit toimivaan pyykkihuoltoon

    Äidit ovat enemmän kotona

    Vastauksissa näkyi paljon myös sitä, että äiti on enemmän kotona kuin perheen toinen aikuinen. Syynä tähän oli pääosin kotiäitiys sekä etätyö. Tällöin on tottakai järkevää, että se joka on kotona pesee pyykkiä tasaisesti. Näin pyykkihuolto pyörii paremmin, eikä isoja pyykkikasoja pääse syntymään niin helposti.

    Tiesithän, että pyykkikonetta ei saa jättää pyörimään yksin kotiin. Jos jotain ikävää käy, niin vakuutus ei todennäköisesti korvaa vahinkoja jos pesukone on jäänyt vahtimatta.

    Äidit tykkäävät pestä pyykkiä

    Yllättävän moni äiti kertoi, että kun kotityöt on jaettu kumppanin kanssa, niin usein äiti on valinnut mielellään itselleen hommaksi pyykit. On siis todellakin olemassa niitä äitejä jotka pitävät pyykinpesusta. Uskomatonta, mutta totta.

    Kyselymme mukaan suurin osa äideistä ei kuitenkaan pidä vaatteiden viikkaamisesta. Siihen hommaan kannattaa siis valjastaa perheen muutkin jäsenet avuksi. Sitä kun ei voi kovin pahasti mokata.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa