• You are currently viewing Vinkit toimivaan pyykkihuoltoon

  Vinkit toimivaan pyykkihuoltoon

  Vinkit toimivaan pyykkihuoltoon varmasti kelpaisivat monelle vanhemmalle. Tämä lienee monien äitien todellinen kipukohta, nimittäin pyykinpesu. Lapsiperheessä sattuu ja tapahtuu, vaatteita saatetaan vaihtaa vähän turhankin usein, niitä ei aina muisteta tuoda pyykkikoriin saakka ja tahrat tuntuvat olevan ikuisia.

  Pyykinpesu on oikeastaan ihan mukavaa puuhaa, mutta ei silloin kuin vaatteista kasautuu vuori ja tilanne luisuu hallitsemattomaksi. Mutta mitäpä, jos pyykkikaaosta voisikin jollain tavalla organisoida?

  Pssst! Lue myös: Mitä jos ei anna lapselle nimeä?

  pyykit
  kuva: Dan Gold

  Kokosimme vinkit toimivaan pyykkihuoltoon!

  1. Päivitä pyykinpesupaikka mahdollisuuksien mukaan. Katso että pesuaineet, huuhteluaineet, pyykkipojat, pussit, tahranpoistajat ja liankerääjät ovat käden ulottuvilla, ja pyykkikoneen ääressä on helppo toimia.
  2. Jokaisella perheenjäsenellä tulee olla oma pyykkikori omassa huoneessa. Likaiset vaatteet tulee sujautettua koriin helpommin, sen sijaan että ne päätyisivät sängyn alle.
  3. Kiinnitä jokaisen makuuhuoneen seinälle pari koukkua. Päivän päälle olleet vaatteet saattavat olla käyttökelpoisia vielä seuraavaksi päiväksi – mutta eivät sen jälkeen, jos ne pyörivät illan ja yön lattialla. Vaatteet on helppo nakata koukkuun ja ottaa käyttöön vielä seuraavana päivänä.
  4. Karsi turhat vaatteet. Monissa perheissä etenkin lapsilla on aivan liikaa vaatetta, joka luo tarpeetonta pyykkikaaosta.
  5. Pese joka päivä ja viikkaa suoraan k0neesta. Päivittäin siihen ei mene paljoa aikaa, mutta kun pyykit ovat rästissä kahdelta viikolta, alkaa työ tuntumaan ylitsepääsemättömän raskaalta.

  Lisää hyviä vinkkejä löydät esimerkiksi täältä.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa