• You are currently viewing Telegram ryhmissä myydään huumeita -tarkista lapsesi puhelin

    Telegram ryhmissä myydään huumeita -tarkista lapsesi puhelin

    Poliisin tietoon on tullut, että hyvin nuoria lapsia on liittynyt älypuhelimellaan Telegram -viestintäsovelluksessa ryhmiin, joissa kaupitellaan erilaisia päihteitä, mukaan lukien huumeita.Vastaavissa ryhmissä kaupitellaan myös vapea eli sähkötupakkkaa sekä typpioksiduulia- eli ilokaasupatruunoita.

    Poliisi kehottaakin nyt huoltajia tarkistamaan lapsensa älypuhelimen sisällön sekä siinä käytettävät sovellukset, jotta lapsi tai nuori ei lähde niiden kautta hankkimaan päihteitä.

    Lue myös: Saako lapsen puhelinta tutkia? Me selvitimme

    Riskejä on muitakin. Kaupankäynti erilaisten viestintäsovellusten kautta on itsessään jo riski, koska lapsi ei voi tietää mitä ostettu tuote pitää sisällään. Myös tapaamiseen tuntemattoman myyjän kanssa liittyy riski joutua esimerkiksi ryöstön uhriksi.

    Poliisin mukaan Suomessa toimii jopa satoja vastaavanlaisia ryhmiä, joista useimmat ovat kaupunkikohtaisia.

    Mikä ihme telegram?

    Telegram on pikaviestisovellus, jonka perusti venäläinen Pavel Durov. Telegram eroaa esimerkiksi Whatsapp sovelluksesta siten, että se on pilvipohjainen sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää sovellusta kaikilla alustoilla ja sinne kirjaudutaan sisään matkapuhelinnumerolla.

    Lähteet: Poliisi.fi, Yle, Mekano Tech, Mtv3 Uutiset

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa