• You are currently viewing Arkeen lisää liikuntaa – näin onnistut
  Kuva: Bewakoof.com Official

  Arkeen lisää liikuntaa – näin onnistut

  Kuinka lisätä liikuntaa osaksi omaa arkea? Ukk-instituutti suositukset kertovat, että sydämen sykettä kohottavaa liikettä eli reipasta liikkumista suositellaan tehtäväksi yhä 2 tuntia 30 minuuttia viikossa. Samat terveyshyödyt saa myös lisäämällä liikkumisen tehoa rasittavaksi. Tällöin liikkumisen määrä on 1 tunti 15 minuuttia viikossa. Lihaskuntoa ja liikehallintaa tulisi harjoittaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

  Uudistetusta liikkumisen suosituksesta on poistunut vaade vähintään 10 minuutin kestoisista liikkumishetkistä. Nyt riittävät jo muutaman minuutin pätkät kerrallaan.

  Kuinka lisätä liikuntaa – 5 vinkkiä

  1. Jos mahdollista, kulje työmatkasi pyörällä tai kävellen. Toki jos matka on pitkä ja omat haasteensa aamuihin tuo vielä lasten päivähoitoon kuskaamiset, ei työmatkojen kulku välttämättä onnistu ilman autoa tai julkisia. Älä kuitenkaan vielä luovuta, on paljon muitakin keinoja lisätä liikuntaa osaksi arkea.

  2. Käytkö lasten kanssa leikkipuistossa? Mitä teet lasten leikkiessä? Mikäli leikit mukana, on se jo hyvää hyötyliikuntaa sekin, mutta jos vain seisoskelet tai istut ja selaat puhelinta, hyödynnä lasten puistoilu omalle treenille. Luonto ja leikkipuistot ovat mainioita “kuntosaleja”. Keinuja ja kiipeilytelineitä voi hyvin hyödyntää omalle treenille. Jos oma mielikuvitus ei riitä hyödyntämään lasten leikkipuistosta löytyviä välineitä, voit googlata vinkkejä erilaisiin liikkeisiin esimerkiksi sanoilla leikkipuistotreeni / puistojumppa.

  3. Lähde liikkeelle itsellesi mieluistasta tavasta. Jos kaveri käy kuntosalilla, mutta painojen nostelu ei tunnu yhtään omalta, mieti millaisesta liikunnasta sinä pidät. Innostutko ryhmäliikunnasta tai esimerkiksi rauhallisesta joogasta. Myös se ihan perinteinen kävely on mainio liikuntamuoto. YouTube on myös täynnä erilaisia ilmaisia jumppaohjeita, sinun ei siis välttämättä tarvitse lähteä ostamaan kalliita kausikortteja kuntosaleille.

  4. Mitä teet kun tapaat ystäviä? Mitä jos toisinaan sen perinteisen kahvittelun sijaan lähtisittekin kävelylle?

  5. Maltti on valttia! Jos liikunta ei ole sinulle rutiini, älä lähde tavoittelemaan viittä treenikertaa viikossa. Uskallamme kuitenkin väittää, että vaikka kiireistä lapsiperhearkea elätkin, löytyy sinulta hetki tai muutamia pieniä hetkiä liikunnalle. Vaikka sillä aikaa kun lapset harrastaa tai heillä on hetki lastenohjelmien ääressä? Kaikki liike on hyväksi!

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa