• You are currently viewing Vinkit onnistuneeseen automatkaan
  Kuva: Alexander Gray

  Vinkit onnistuneeseen automatkaan

  Tähän artikkeliin on koottu kaikki oleellinen, jota perheellisen kannattaa huomioida kun edessä on pitkä automatka lasten kanssa. Onnistuneeseen automatkaan tarvitaan ainakin riittävästi aikaa ja malttia, mutta mitä muuta?

  ONNISTUNEESEEN AUTOMATKAAN TARVITAAN MYÖS

  ennakointia. Jos lähtö on aamulla aikaisin, kannattaa auto tankata jo edellisenä päivänä. Edellisenä päivänä kannattaa myös siivota auto sisältä. Usein kun pitkille automatkoille lähtiessä tavaraa on paljon, on huomattavasti kivampi pakata ja lähteä liikkelle autolla, johon mahtuu ja lattioilla ei pyöri esimerkiksi kymmeniä tyhjiä pulloja viemässä tilaa.

  Pakkaa matkalle tarvittavat tavarat hyvissä ajoin. Monesti se lähdön hetki on väkisin jossain määrin kaaottista ja stressavaa, niin siinä tilassa jos sinun pitäisi vielä alkaa miettiä mukaan tarvittavien tavaroiden pakkaamista ja muistamista, nostat stressileveleitäsi turhaan.

  Lasten kanssa matkustamiseen kuuluu myös olennaisena osana ennakoiminen erilaisten tehtävien, pelien ja matkaeväiden kanssa. Kaikkia edellä mainittuja kannattaa varata riittävästi autoon, jotta matka sujuisi lasten kanssa mahdollisimman hyvin. Usein nimittäin se nälkä ilmaantuu juuri siinä kohtaa matkaa, kun huoltoasemia ei ole seuraavaan viiteenkymmeneen kilometriin. Ei muuta kuin auto parkkiin ja eväät esiin.

  Lue myös: Vinkit talviloman viettoon

  Pakkaatteko mukaan tabletteja tai muita elektronisia laitteita? Niidenkin lataaminen kannattaa hoitaa jo edellisenä päivänä ja toki autoon kannattaa ottaa mukaan vielä varuiksi parit varavirtalähteet.

  Auton kanssa matkustamiseen kuuluu myös olennaisena osana auton kunnosta huolehtiminen ja jos esimerkiksi aiotte ajaa useita satoja (tai jopa tuhansia) kilometrejä lyhyessä ajassa, suosittelemme jopa jonkinlaista huoltoa suoritettavaksi, ennen matkustuspäivää. Auton säännölliset huollot pidentävät autosi ikää sekä laskevat onnettomuusriskejä tien päällä.

  Varovaisuutta liikenteeseen! Muista noudattaa liikennesääntöjä ja pidä riittävät turvavälit. Mikäli tuntuu siltä, ettei kuskin silmät tahdo pysyä auki, muistakaa vaihtaa kuskia tasaisin väliajoin, jos vain suinkin mahdollista. Jos autossa on vain yksi ajokortillinen, kannattaa ainakin tasaisin väliajoin sitten pysähtyä jaloittelemaan ja haukkamaan raitista ilmaa.

  – Poikien äidit toimitus –

  Kommentit

  1. Jaakko

   Riittävästi leluja takapenkille! Lisäksi kiukun yllättäessä radiosta lasten lempibiisit soimaan.

  Vastaa