• You are currently viewing Vinkit talviloman viettoon
  Kuva: Pauline Bernfeld

  Vinkit talviloman viettoon

  Koululaisten talviloman alkuun on enää pari viikkoa. Viikko 8 starttaa talvilomailun, jolloin lomille jäädään ainakin Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Viikon 9 ja 10 aikana lomille siirrytään myös muissa kunnissa.

  VINKIT TALVILOMAN VIETTOON

  Tiukentunut taloustilanne ajaa suuren osan lapsiperheistä tiukille. Rahaa kallisiin ulkomaanmatkoihin ei ole. Mitä sitten talvilomalla lasten kanssa voisi tehdä, myös siinä ohella kun lapset lomailee ja itse käy töissä?

  ULKOILEMAAN KOKO PORUKALLA

  Yksi suosittu talviloma tapa on käydä laskettelemassa. Toki nekin ovat hinnakkaita aktiviteetteja eikä rinteitä ihan jokaisella edes lähikunnissa ole. Laskettelukeskuksista kuitenkin löytyy tekemistä koko perheelle. Niin rinteistä, laduilta että niiden ulkopuoleltakin. Myös usein tarjolla on pulkkailuun soveltuvia mäkiä. Kannattaa kurkata lähirinteiden nettisivut. Talvilomien aikaan saattaa olla erilaisia lapsia ja perheitä liikuttavia kampanjoita ja tarjouksia.

  Metsäretkelle koko perheen kanssa. Termariin lämmintä kaakaota ja eväsrasioihin pientä purtavaa. Kannattaa myös tutustua retkikohteeseen etukäteen. Jos reitin varrella on mahdollisuus nuotion tekoon, pakkaa reppuun vaikka grillimakkarat. Usein netistä löytyy hyvin tietoa mitä ulkoilureitin varrella saa ja voi tehdä. Kysy myös rohkeasti apua ja vinkkejä esimerkiksi facebookin keskustelupalstoilta.

  Lue myös: Luonto kutsuu ulkoilemaan – lasten kanssa metsään

  Leffaan tai leffailta kotona. Molemmat varmasti mielekkäitä vaihtoehtoja. Kotiin leffateatterin tuntua saa helposti siirtelemällä sohvat ja muut istuimet leffateatterityyliin. Ei muuta kuin popparit kulhoon ja leffa pyörimään.

  Pidäthän mielessä yhdessäolon merkityksen. Ei lapset osaa kaivata kalliita ulkomaanmatkoja, heille riittää yhdessä vietetyt hetket. Jo niistä koostuu onnistunut loma.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa