• You are currently viewing Hätänumeroon soittaminen – näin harjoittelet lapsen kanssa

    Hätänumeroon soittaminen – näin harjoittelet lapsen kanssa

    Hätänumeroon soittamista voi ja kannattaakin harjoitella lapsen kanssa, jotta hän osaa sitten toimia mahdollisessa hätätilanteessa. Harjoittelu ei kuitenkaan saa aiheuttaa lapselle pelkoa. Olisikin hyvä, että harjoittelusta jää lapselle turvallinen olo.

    Lue myös: Onhan kotisi ensiapukaappi ajantasalla

    HARJOITTELE LAPSEN KANSSA HÄTÄNUMEROON SOITTAMISTA

    112 sivusto ohjeistaa vanhempia harjoittelemaan lapsen kanssa hätänumeroon soittamista näin:

    Selvitä ja keskustele lapsen kanssa ymmärtääkö hän mikä on hätätilanne? 112 numeroon soitetaan kiireellisessä hätätilanteessa. Silloin kun paikalle tarvitaan ensihoitoa, poliisia, pelastuksen tai sosiaaliviranomaisen apua. Keskustele asiasta lapsen ikätasoon sopivalla tavalla.

    112 numeroon soittaessa puheluun vastaa hätäkeskuspäivystäjä. Hätäkeskuspäivystäjä kysyy erilaisia kysymyksiä ja antaa ohjeita, niitä pitää kuunnella.

    Hätäkeskuspäivystäjä päättää kenet lähettää avuksi. Kun vastaat annettuihin kysymyksiin, hätäkeskuspäivystäjä osaa valita oikeat auttajat ja lähettää ne paikalle.

    Osaako lapsi kertoa oman kodin osoitteen? Hätäkeskuspäivystäjälle saa ja pitääkin kertoa oman kodin tarkka osoite, jos apua siis tarvitaan kotona. Se kannattaa opetella lapsen kanssa hätätilanteita varten.

    Soittamista ei tarvitse jännittää. Hätätilanteessa hätänumeroon soittamista ei tarvitse jännittää, mutta muista, että pilailusoitoista voidaan rangaista.

    Lähde: 112.fi

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa