• You are currently viewing Äidille töitä -vinkit työnhakuun
    vinkit työnhakuun

    Äidille töitä -vinkit työnhakuun

    Suurin osa äideistä käy töissä, naisten yleisin ammatti on myyjä, kun taas äitien yleisin ammatti on sairaanhoitaja. (Tilastokeskus). Yli puolet äideistä kokee, että äitiys ja ura on vaikea yhdistää. (Poikien Äidit kysely). Vaikeuksia tuottaa erityisesti se, että vuorotyön tekeminen on haastavaa ja päivätyötä on vaikea löytää. Keräsimme tähän artikkeliin vinkit työnhakuun!

    Lue myös: Poikien TOP 3 unelma-ammatit

    Vinkit työnhakuun

    Mieti tarkasti mitä työtä haet

    Oletko tietoinen millaista työtä etsit? Minkälainen palkka riittää sinulle ja mitkä ovat osaamisalueesi? Näitä kannattaa miettiä rauhassa, unohtamatta sitä, että mitkä ovat omat kiinnostuksen kohteesi. Oikeanlaisessa työssä yhdistyy nämä kaikki asiat.

    Haettavalle työpaikalle ei kannata asettaa liian tarkkoja kriteereitä. Jos keskität kaiken energiasi unelmiesi työn etsimiseen, sinulta saattaa mennä sivu suun muita potentiaalisia töitä. Muista, että voit edetä työpaikan sisälläkin kohti unelmiesi työtä, joten tutustu rohkeasti “ei niin kiinnostaviin” työtehtäviin kiinnostavilla työnantajilla.

    Millainen työnhakija olet?

    Oletko aktiivinen vai passiivinen työnhakija? Eli etsitkö säännöllisesti työpaikkaa vai katseletko rauhassa tulisiko sopiva työ eteen? Tälläkin on merkitystä, sillä aktiivisena työnhakijana sinulla on erilainen aikapaine ja kompastut helpommin liukuhihna-työhakemuksiin.

    Yritä tehdä työnhakua rennosti. Muista tehdä jokainen hakemus ainakin osittain yksilöitynä jokaiselle työnantajalle.

    Hyvä CV

    Hyvä CV on selkeä ja se antaa tarpeeksi informaatiota. CV:n tulee sisältää henkilö- ja yhteystiedot, lyhyt profiilikuvaus (voit laittaa mukaan myös kuvan), työkokemus, koulutus, kielitaito, tietotekniset taidot ja suosittelijat.

    CV voi olla perinteinen dokumentti johon on listattu työkokemus ja koulutus uusimmasta vanhimpaan tai CV voi myös olla enemmän oman näköisesi, massasta poikkeava CV (esim ulkoasu) voi jäädä paremmin mieleen.

    Työhakemus

    Työhakemus on kirjallinen myyntipuhe, joka täydentää CV:tä. Yritä pitää hakemus tiiviinä 1-2 sivun pituisena. Hakemuksessa on hyvä tuoda esille erityisesti motivaatiota haettavaa tehtävää kohtaan. Työhakemus voi olla myös video tai esimerkiksi kuvaesitys.

    Työhakemus koostuu tiiviistä esittelystä, osiosta missä kerrotaan mitä osaamista hakija tuo työnantajalle, osoitetaan motivaatio, kerrotaan jotain luonteesta ja tiivistetään loppuun kaikki oleellinen.

    Äitien vinkit

    Yhteisömme äitien vinkit työnhakuun olivat seuraavat:

    • Anna jonkun toisen arvioida CV:si
    • Kiinnitä huomiota CV:n ja hakemuksen ulkoasuun, tee erilainen kuin muilla esim Canvalla.
    • Käy ammattilaisen kanssa CV läpi
    • Mene yritykseen paikan päälle tai soita
    • Tarkista toisella työhakemuksen kirjoitusvirheet ym
    • Madalla rimaa, hae myös ei niin täydellisiä työpaikkoja
    • Katso työpaikkoja pienemmistä kunnista

    Tsemppiä työnhakuun!

    Lähde: Duunitori

    -Poikien Äidit toimitus-

     

     

    Vastaa