• You are currently viewing Älä menetä siivotessa hermoja vaan ennakoi
    Kuva: No Revisions

    Älä menetä siivotessa hermoja vaan ennakoi

    Ennakoi, ennakoi ja ennakoi! Vaikka raivosiivoaminen taitaakin olla monessa taloudessa varsin näppärä siivousmuoto, siivoamisesta voi myös opetella tykkäämään. Kuten monessa muussakin asiassa, ennakoinnilla pääsee pitkälle.

    ÄLÄ SIIS MENETÄ SIIVOTESSA HERMOJASI VAAN ENNAKOI

    Siivousvälineiden esillä pitäminen mahdollistaa siivouksen aloituksen sujuvasti. Jos esimerkiksi säilytät imuria vaatehuoneen perällä ja sen esiin ottamiseksi joudut siirtämään kymmenen laatikkoa ja tekevään muutaman jumppaliikkeen, ei ihmekään että imuriin tarttuminen ei houkuttele.

    Missä jamassa vaatekaappisi on? Järjestyksessä vai suuren kaaoksen vallassa? Pitämällä vaatekaapissakin hyvää järjestystä yllä, sujuu puhtaiden pyykkien sinne vieminenkin mukavemmin. Henkarit ja lokerikot auttavat ylläpitämään järjestystä.

    Lue myös: Pinttynyt lika kylpyhuoneessa – mikä avuksi?

    Löytyyhän kotoasi jo pölyhuiska? Se imaisee pölyt vaivattomasti ja hellävaraisesti koriste-esineiden päältä, hyllyiltä ja taulujen kehyksistä.

    Keittiössä rasva ja lika lähtee vaivatta, kun valitset teräspinnoille sopivat mikrokuituliinat, jotka myös edesauttavat pintojen pysymistä naarmuuntumattomina.

    Vie mennessäs, tuo tullessas. Pintojen puhdistus on myös huomattavasti helpompi aloittaa kun pinnat eivät rönsyile niille kuulumattomista tavaroista. Kun päivittäin tekee vähän jotain ja pyytää lapsiakin laittamaan omat tavarat paikoilleen ja tiskinsä koneeseen, välttyy siltä jatkuvalta kaaoksen tunteelta ja siivoaminen tuntuu mielekkäämmältä.

    Muista myös, harvassa lapsiperheessä koti on 24/7 tip top! Aina melkein on joku kohta levällään, mutta se kuuluu asiaan. Lapset ovat vain hetken aikaa pieniä, nautitaan niistä hetkistä.

    – Poikien äidit toimitus –

     

    Vastaa