• You are currently viewing Pinttynyt lika kylpyhuoneessa – mikä avuksi?
    Kuva Annette Miller

    Pinttynyt lika kylpyhuoneessa – mikä avuksi?

    Kalkkikertymiä kaakeleissa ja laattojen saumat täynnä jotain epämääräistä möhnää. Epäsiistissä kylpyhuoneessa peseytyminen ei hirveästi houkuta, saatika houkuttele kutsumaan vieraita kylään. Poikien äidit toimitus päätti ottaa selvää millä keinoin kylpyhuoneesta saa taas puhtaan ja houkuttelevamman.

    PINTTYNYT LIKA KYLPYHUONEESSA – TOIMI NÄIN

    Kodin pesutilat ja vessat kannattaa puhdistaa ja siivota viikottain, mutta ennen kuin lähdet hinkkaamaan pintoja, kastele ne, jotta puhdistusaineet eivät pääse haurastuttamaan saumoja.

    Lue myös: Näillä vinkeillä puhdistat keittiön ongelmakohdat

    Onko kylppärinne ongelmakohta?

    KAAKELEIDEN SAUMAT JA KALKKISAOSTUMAT – toimi näin:
    Kalkkisaostumat kaakeleissa saa pois happamalla puhdistusaineella, jota useimmat kylpyhuoneen puhdistamiseen tarkoitetut pesuaineet ovatkin. (pH alle 6). Joskus pinttyneet liat kylpyhuoneessa voivat vaatia ensin happaman aineen käytön ja tämän jälkeen vielä emäksisen puhdistuaineen käytön (pH yli 8). Silikonisia saumoja ei kannata harjata, jotta pinta ei vaurioidu vaan ne suositellaan pyyhittävän puhtaaksi mikrokuituliinalla ja tarvittaessa pesuaineena käytetään yleispuhdistusainetta. Kloorin käyttöä kannattaa välttää, sillä se on sekä terveydelle että ympäristölle haitallinen aine. Klooria käytettäessä ei saa käyttää lämmintä tai kuumaa vettä, jottei kloori höyrystyessä mene hengitysteihin. Vinkki vitonen – kaakelit ja saumat pysyvät puhtaana pidempään, jos kuivaa pinnat suihkun jälkeen.

    LIKAISEN TUNTUINEN SUIHKUTILA – toimi näin:
    Suihkuseinien pinttymiä (lasi -ja muovipinnat) voi hangata ruokasoodasta ja vedestä tehdyllä tahnalla. Suihkutilan kaakelipinnat puolestaan suositellaan puhdistettavan yllä olevien ohjeiden mukaan. Mikäli käytössänne on suihkuverho, pese se hoito-ohjeen mukaisesti pesukoneessa tai jos se on muovia, pese se käsin. Käsin pestäessä voit kokeilla puhdistamiseen pesuainetta, etikkaa tai ruokasoodan ja veden sekoitusta.

    WC-ISTUIN JA PISSAROISKEET – toimi näin:
    Ei ole antaa muita vinkkejä kuin että pese aina vaan uudestaan ja uudestaan.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa