• You are currently viewing Näillä vinkeillä puhdistat keittiön ongelmakohdat
    Photo by Sidekix Media

    Näillä vinkeillä puhdistat keittiön ongelmakohdat

    Keittiön yläkaappien päällä järkyttävä kerros rasvaa ja pölyä… Kaappien ovet täynnä sormenjälkiä… Kuulostaako tutulta? Lue alta täsmävinkit keittiön ongelmakohtien puhdistamiseen.

    Näillä vinkeillä puhdistat keittiön ongelmakohdat

    MIKRO – sisäpinnoille kuivuu herkästi ruokaroiskeita ja saat ne kätevästi pois höyryttämällä. Laita mikroon kulho, jossa on 2 dl vettä. Kuumenna 2 – 4 minuuttia niin, että vesi kupissa kiehahtaa ja höyrystyy. Vahdi tilannetta, sillä kiehahtaminen on mikron tehosta kiinni. Mikäli mikro myös haisee, saat hajut saat pois, kun lisäät veteen tilkan etikkaa, sitruunamehua tai ruokasoodaa. Höyrytyksen jälkeen tahrat on helppo pyyhkiä pois.

    RASVALIKA KAAPPIEN PÄÄLLÄ – nappaa siivouskomerostasi mikrokuituliina ja emäksinen puhdistunaine pintojen puhdistamiseen. Pelkästään imuroimalla se ei lähde.

    Lue myös: Muistathan puhdistaa kahvinkeittimen säännöllisesti

    SORMENJÄLJET OVISSA – Rasvatahrat ja sormenjäljet saat poistettua keittiönkaapeista mikrokuituliinalla ja rasvaisen lian poistoon tarkoitetulla puhdistusaineella.

    ROSTERIPINNAT KIILTÄMÄÄN – Pyyhi pinnat tasaisesti ensin kostealla liinalla tai pehmeällä puhdistussienellä. Voit käyttää käsitiskiainetta apuna. Huuhtele ja kuivaa lopuksi huolellisesti mikrokuituliinalla.

    ASTIANPESUKONEEN PUHDISTAMINEN – ei riitä, että astianpesukone vain päivästä toiseen pesee astioita, itse koneesta on myös huolehdittava ja tämä kannattaakin tehdä säännöllisesti. Roiskeet ja lika kannattaa pyyhkiä heti ja isompi puhdistus jatkuvassa käytössä olevalle astianpesukoneelle kannattaa tehdä kerran kuukaudessa. Marketeissa myydään tähn tarkoitukseen olevia valmiita puhdistuskapseleita, mutta koneen voi myös puhdistaa sitruunahapolla.

    • Annostele 3 ruokalusikallista sitruunahappoa pesuainelokeroon
    • Starttaa 60 asteen pesuohjelma
    • Pysäytä ohjelma ennen kuivatusvaiheen alkamista, jottei jo irronnut lika jämähdä uudestaan koneen sisäpinnoille
    • Pyyhi koneen sisäpinnat ja tiivisteet kuivalla mikrokuituliinalla
    • Viimeistele vielä suorittamalla normaali pesuohjelma tyhjälle koneelle


      – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa