• You are currently viewing Suunnistus -koko perheen yhteinen harrastus

    Suunnistus -koko perheen yhteinen harrastus

    Lähes jokaisella perheellä on joku yhteinen harrastus tai juttu mitä on mukana tehdä yhdessä. Yhteinen tekeminen voi olla esimerkiksi pelailua, mopojen rassailua, pyöräilyä tai vaikkapa ompelemista. Pääasia on, että tehdään yhdessä. Jos etsitte perheellenne vielä yhteistä harrastusta, niin miten olisi suunnistus?

    Lue myös: Lapsille maksutonta tekemistä kesäksi

    Mistä lähteä liikkeelle?

    Monessa kaupungissa ja monilla seuroilla on olemassa erilaisia suunnistuskouluja. Niistä on helppo lähteä liikkeelle, mutta ilmankin pärjää.

    1. Ensimmäisenä opetelkaa lukemaan karttaa, sitä voi harjoitella ihan kotona. Yleisimmät suunnistusmerkit löydät esimerkiksi Suunnistusliiton sivuilta.
    2. Voitte lähteä yhdessä luontoon etsimään kartasta löytyviä merkkejä.
    3. Tämän jälkeen voisi olla hyvä opetella liikkumaan erilaisessa maastossa. Luonnossa liikkuminen pitää tuntua turvalliselta.
    4. Karttoja kotikäyttöön voit tiedustella paikalliselta tai lähialueen suunnistusseuralta.
    5. Jos haluatte lähteä suunnistamaan rasteja niin etsikää lähialueen suunnistusseura. Useat suunnistusseurat järjestävät kuntorasteja viikottain jo keväällä. Valittavana voi olla eri tasoisia ja pituisia reittejä.

    Miten suunnistaa yhdessä perheen kanssa?

    Kun innostutte suunnistamisesta niin paljon, että lähdette jo yhdessä suunnistustapahtumiin ja kuntorasteille, niin ongelmaksi saattaa muodostua perheen hajanaiset taitotasot. Jokainen voi toki suorittaa radat itsenäisestikin, mutta jos haluatte suunnistaa yhdessä, niin siihenkin löytyy mahdollisuuksia.

    • Jakakaa perhe esimerkiksi kahteen taitotasoon ja suunnistakaa kahdessa ryhmässä.
    • Tai suunnistakaa kaikki yhdessä, mutta ottakaa aina rastilta seuraavalle henkilökohtainen suoritus ja tapaatte aina toisenne seuraavalla rastilla.
    • Voitte myös tehdä niin, että aina yksi perheestä on se joka suunnistaa yhden rastivälin, muut seuraavat perässä. Seuraavalle rastivälille vuoro vaihtuu.

    Mukavia suunnistuksia perheen kanssa!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa