• You are currently viewing Lapsille maksutonta tekemistä kesäksi

    Lapsille maksutonta tekemistä kesäksi

    Kesäloma lähestyy uhkaavaa vauhtia, mutta taloustilanne monessa perheessä vain kiristyy. Mitä ihmettä voi tehdä lasten kanssa kesälomalla kun rahaa on pyöreät nolla euroa? Listasimme tähän artikkeliin lapsille maksutonta tekemistä kesäksi.

    Maksutonta tekemistä lapsille

    Pihapeli-ilta

    Välineillä mitä kotoa löytyy saa jo aika kivat pelit aikaiseksi. Jos kotoa löytyy palloja niin pelatkaa polttopalloa, jalkapalloa tai lentopalloa. Voitte heittää saapasta, mennä 10 tikkua laudalla peliä tai vaikka nurkkajussia. Täältä löydät lisää pihaleikkejä.

    Retki luontoon

    Se on vaan aina yhtä jännää tehdä retki luontoon. Jos eväitä ei ole mahdollisuus ottaa mukaan, niin käykään ensin keräämässä marjoja ja sitten syötte ne jossain kivassa paikassa. Monesta kaupungista löytyy tosi kivoja erilaisia luontopolkuja ja metsäreittejä joita voi käydä kävelemässä tai pyöräilemässä.

    Maja olohuoneeseen

    Jos normaalisti olohuoneeseen ei saa rakennella mitään majoja niin tehkää nyt poikkeus. Teltta on vielä hauskempi vaihtoehto, sen voi pystyttää myös omalle parvekkeelle. Majan voi tehdä esimerkiksi peitoista ja vilteistä mitkä pitää paikallaan tuolit. Majan lattialle pehmeä alusta ja tyynyjä.

    Väripäivä

    Pitäkää päivä kun kaiken pitää olla yhden värin väristä. Esimerkiksi punaista. Pitää pukeutua punaiseen, syödä punaisia ruokia ja juoda punaisia juomia. Lasten kavereitakin voi kutsua väripäivään mukaan esimerkiksi nyyttäri tyylillä. On hauska miettiä mitä punaista veisi tarjottavaksi ja mihin pukeutuisi. Väripäivässä kuunnellaan vain musiikkia missä on väri (esim punainen.)

    Vesisota

    Jos kotoanne ei löydy vesipyssyjä niin käyttäkää pestyjä ketsuppipurkkeja tai suihkepulloja. Mielikuvitus rajana. Jakakaa kaksi joukkutetta ja taistelkaa siitä kummat kastuu pahemmin.

    Skuuttiparkkiin

    Useista kaupungeista löytyy skuuttiparkkeja jotka ovat maksuttomia. Jos teiltä löytyy kotoa skootteja tai skettejä niin siellä saa mukavasti vierähtämään päivän jos toisenkin. Välineitä saa varmasti myös lainattua ystäviltä ja sukulaisilta. Muistakaa kypärät.

    Kaupunkisuunnistus

    Tulostakaa oman kaupunkinne kartta, esimerkiksi kirjastossa voi tulostaa. Piirrä lapsille karttaan rasteja joissa heidän pitää käydä esimerkiksi ottamassa selfie. Jos lapsella ei ole älypuhelinta niin tehtävä voi olla joku toinen. Rasteja metsästäessä vierähtää mukavasti aikaa.

    Lue myös: Mitä tehdä kun on tylsää -lista äideille

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa