• You are currently viewing Näillä konsteilla parisuhde kestää yli pikkulapsiajan

  Näillä konsteilla parisuhde kestää yli pikkulapsiajan

  Vanhempien parisuhde on koetuksella erityisesti lasten ollessa alle 4 vuotiaita. Miten parisuhde voisi kestää yli pikkulapsiajan?

  Perheterapeutti Janna Rantala kertoo blogikirjoituksessaan “Nostetaan parisuhde (tai kumppani) pöydälle”  että parhaiten voivat yleensä pariskunnat, joilla on sopivasti yhteistä ja sopivasti erillistä.

  On olemassa myös muita asioita joilla voi auttaa parisuhdetta selviämään yli pikkulapsiajan.

  Parisuhde voi kestää yli pikkulapsiajan jos…

  Suhteessa on tasapaino

  Molemmilla pitää olla parisuhteessa tasaisesti omia juttuja, yhteisiä juttuja ja perhejuttuja.

  Toista aikuista ei kieltää tekemästä asioita tai määräillä tekemään toisia, luotto pitää löytyä toisten aikuisen harkintakykyyn.

  Kumppanin valintojen hyväksyntä on tärkeää, vaikka ne eivät tismalleen samanlaisia olisikaan kuin omamme. Toinen voi täyttää tiskikoneen omalla tyylillään ja sekin on ihan hyvä tyyli. Toinen voi tykätä lähteä ystävien kanssa reissuun, vaikka itse et sellaisesta reissusta välittäisikään.

  Treffit iltaisin

  Yksi iso juttu jaksamiselle on yhteinen aika. Jos yhteistä aikaa on vaikea järjestää, niin pitäkää edes välillä illalla treffit olohuoneessa lasten mentyä nukkumaan. Hyvää ruokaa ja juomaa. Huomioikaa toinen naisena ja miehenä, äidin ja isän roolin sijaan.

  Ongelmiin ei jäädä jumiin

  Kun ongelmia tulee, niin asiat käsitellään ja jo käsiteltyjä asioita tarvitse selvitellä enää uudestaan.

  Myös päivittäiset pikkuriidat on hyvä ohittaa nopeasti. Kuka tekee ruuan ja kuka tiskaa astiat- tyyppiset kinastelut ovat ohimeneviä hetkiä.

  Parisuhde todellakin voi kestää yli pikkulapsiajan!

  Lue myös: Kannattaako parisuhdeterapia?

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. mauku

   Lisäisin vielä sen, että huomioiminen arjessa on tärkeää. Tavalliset arkiset teot, aamukahvin keittäminen toiselle, auton ikkunoiden putsaus lumesta ja iltapusu.

  Vastaa