• You are currently viewing 10 TYPERINTÄ kommenttia monen pojan äideille

  10 TYPERINTÄ kommenttia monen pojan äideille

  Tiedättekö ne kommentit, mitkä sanotaan aina monen pojan äideille?

  Älä sano näitä asioita monen pojan äidille– julkaisu oli menestys. Ihmekös tuo, sillä ihmisten kommentointi on selvästi vaivannut monen pojan äitejä, mutta harva tätä on kehdannut ääneen harmitella.

  Nyt on uudet ajat! Sanainen arkkumme on avattu ja aiomme sanoa sen ääneen kuinka TYPERIÄ on ne lukuisat kommentit joita monen pojan äidit joutuvat kohtamaan. Toiveenamme on se että tällaiset kommentit jätettäisiin jatkossa sanomatta, niistä ei ole kenellekään mitään iloa.

  Listasimme 10 typerintä ja aivan liian yleistä kommenttia joilta luultavasti yksikään monen pojan äiti ei ole säästynyt.

  Monen pojan äideille sanotaan…

  1. Pitäisihän sinunkin saada oma prisenssasi

  Niin kauan kuin äiti on perus Maija Meikäläinen on ihan turha puhua mistään prinsessoista. Ei ole yhtäkään prinsessaa (tai prinssiä) Suomessa eikä tule. Vaikka perheeseen syntyisikin joskus tyttö, tämä ei todellakaan ole mitään äidin omaisuutta ja äidin oma prinsessa, vaan ihan koko perheen lapsi ja oma yksilönsä.  Joten tämän kamalan kommentin voit unohtaa jatkossa. Kuka muutenkaan haluaa nykyaikana kasvattaa tyttärensä ajatukseen, että tämä on joku prinsessa?

  2. Kohta teillä on siinä oma lätkäjoukkue kasassa

  Mikäli tämä tulee yllätyksenä niin kaikki pojat eivät pelaa jääkiekkoa. Sen enempää kuin kaikki tytötkään tanssi balettia. Varmaan olevinaan tosi hauska heitto, mutta kun tuon kuulee äitinä 30 eri kertaa niin alkaa jo huumori loppumaan. Yritä ymmärrä että jokainen poika on oma persoonansa, jokaisella omat mielenkiinnon kohteensa. Aika harvoin monen pojan perheessä kaikki pojat harrastavat tismalleen samaa harrastusta, vaikka voisihan se olla ihan hauskaakin.

  3. Kyllä sulla on kädet täynnä töitä ja vauhtia piisaa

  Mahdollisesti jos poikia on paljon, mutta ihan yhtälailla olisi kädet täynnä ja vauhtia piisaisi vaikka talossa olisi tyttöjäkin. Lasten sukupuoli kun ei määrittele sitä onko äidin kädet kuinka täynnä hommia ja kuinka vauhdikkaita ovat perheen lapset. Poikien kanssa on monesti omanlaistaan, mutta se on sitä myös hyvässä.

  4. Harmi kun et pääse ostelemaan mekkoja

  Juu tosi harmi, kukaan äitihän ei ole ikinä eläissään ostellut mekkoja.

   

  5. Apua, mä en kyllä kestäis noin montaa poikaa

  Jaahas, mitähän olisit tehnyt jos olisit monta poikaa saanut? Työntänyt takaisin? Aika tyhmää puhua asiasta mistä ei mitään tiedä. Jos et ole poikakatraan äiti, et voi tietää millaista se olisi, älä siis keksi päästäsi oletuksia.

  6. Sitten kun pojat ovat isoja niin tuovat sinulle tyttöjä taloon

  Edelleenkään, äiti ei omista perheen naispuolisia henkilöitä. Jos pojat alkavat seurustelemaan tyttöjen kanssa, ei tytöt ole mitenkään automaattisesti anopin seuralaisia. Kamala ajatus ihan kaikille osapuolille. Emme me poikien äidit tarvitse mitään miniöitä seuraneidiksi itsellemme, meillä on rakkaita ihmisiä omassa perheessämme ja ystävissämme ihan tarpeeksi. Jos onni käy niin miniä on läheinen, mutta se ei ole mikään pakollinen tarve.

  7. Seitsemän veljestäkö meinaatte tehdä?

  Huvittavinta on että tämän kommentin saa kuulla vaikka poikia olisi vasta kaksi. Jostain syystä seitsemän veljestä on aina oletettavaa jos perheeseen on syntynyt useampi poika. Ja kummallinen oletus että monen pojan perheeseen tulee todemnnäköisesti aina lisää poikia. Mahdollisuus on tutkimusten mukaan kuitenkin aina hyvin lähelle 50%-50%, joten unohda perheen aikaisempien lasten sukupuolet, tulevasta ei koskaan tiedä.

  Lue myös: Mikä todennäköisyys on saada neljä poikaa putkeen?

  8. Ettekö osaa tehdä tyttöjä?

  Miten lasten sukupuoli liittyy mihinkään osaamiseen? Sen enempää kuin sekään saako lapsia yleensäkään. Sattumaa ja biologiaa kaikki. Miksi myöskään oletetaan, että vanhemmat aktiivisesti yrittäisivät tehdä tyttöä jos perheessä on poikia ennestään? Jotkut voivat toki “yrittää” (mitä se nyt sitten ikinä tarkoittaakaan), mutta moni ei yritä yhtään mitään, kunhan nyt haluavat lisää lapsia ja osa jopa toivoo lisää poikia.

  9. Ei ole isä sekatyömies

  Siis mikä?

  10. Todelliset rakastajat tekevät tyttöjä

  Tämän sanonnan on muuten keksinyt joku monen tytön isä tai äiti. Yllätys yllätys, miehen rakastajan taidot ei liity mitenkään lasten sukupuoleen, ainakaan jos on naisten kertomiin seksikokemuksiin uskominen. Miksi kukaan normaali ihminen edes laukoo tällaisia “totuuksia” muille?

  Lue myös: Vain todella seksikkäät naiset tekevät poikia

  Mitä jos vaan olisitte hiljaa? Ei tarvitse heittää mitään “muka hauskaa” kommenttia äidille tai isälle, jolla on monta poikaa. Kiitos.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Nimetön

   Näistä postauksissa paistaa läpi oudon katkera sävy. Missä vika?
   Kovasti koetetaan toitottaa, että “tää poika on ihan yhtä hyvä uin tyttökin mulle”, mutta mitä enemmän sitä jauhetaan, sitä ohuemmaksi sanoma käy. Tulee väistämättä mieleen, että näinköhän?
   Samoin käy itseään toistavien postausideoiden. Kerran, joo, kiva idea. Mutta hei, olisikohan aika vaihtaa aihetta ja ehkä jopa näkökulmaakin? Eikös näitä listoja ole jo tehty ihan riittävästi..

   1. Jonna-Emilia

    En nyt oikein ymmärrä mitä ajat takaa kirjoituksellasi? Miksi ei saisi “toitottaa”, että pojat on yhtä hyviä kuin tytötkin? Toitotetaanhan sitä toisinkinpäin jatkuvasti. Eikä se tosin mielestäni ole toitottamista kumminkaan päin, jos ei yritetä nostaa toista sukupuolta toisen yläpuolelle. Sitä tuskin yrittää kukaan tasa-arvoa kannattava ihminen.
    Pahoittelen, että aiheeni ja kirjoitukseni tuntuvat sinusta saman toistolta, toisaalta eihän näitä onneksi ole pakko lukea jos siltä tuntuu ???? En nyt kuitenkaan ajatellut vaihtaa näkökulmaa, koska syyni yleinsäkään kirjoittaa koko blogia on se, että saan tätäkin puolta tuotua esiin. Sitä kuinka ihmiset kohtelevat välillä törkeästi äitejä, joilla monta poikaa. (Ja kuulemma sama jos on tullut vain tuttöjä). Kyllä niitä muunlaisia kirjoituksia on netti niin pullollaan, että löydät niitä taatusti halutessasi.
    Jos et listoista tykkää, niin ei kannata eksyä enää blogiini, niitä kun on luvassa jatkossakin ????

  2. elina

   Seuraava kommenttini julkaistaan pian jatko-osassa TOP100 typerimmät kommentit2: pitäisikö sinun ihan pysähtyä rehellisesti miettimään, onko poikien saanti heikentänyt huumorintajuasi?

   1. Jonna-Emilia

    Noh… ei pidä nyt sielläkään ottaa noin vakavasti ???? minusta teksti oli täynnä huumorintajua, mutta ehkä se ei auennut kuin asianomaisille. Eikä ollut kyllä tarkoituskaan.

  3. mauku

   Ei näitä voi ymmärtää ellei ole poikien äiti. Jos saa kuulla samat vitsit 10-20 vuotta niin kyllä ne alkaa paremmalla huumorintajullakin suotuakin ärsyttämään. Minusta voit kirjoittaa näistä vielä vaikka 10 uutta listausta ???? Hauskoja.

   1. Jonna-Emilia

    Kiitos ???? onhan se tietysti ymmärretyävää, että jos ei ole moisia heittoja koskaan itse joutunut kuulemaan, niin ei sitä voi ymmärtääkään. Erityisesti kun tämän jutun ei pitäisi olla missään nimessä mikään negatiiviseen sävyyn kommentoitava asia.

  4. Kesän lapsi

   Tämä aihe on tärkeä ja ihanaa, kun uskallat kirjoittaa siitä! Olenpa kuullut myös kommentin, jossa ystäväni totesi, että parempi kaksi tyttöä kuin kaksi poikaa. Olivat juuri kuulleet odottavansa toista tyttöä. Ja arvaapa kuinka monta poikaa meillä on. Ihmiset ovat niin tökeröitä puheissaan. Samoin kun kerroin haaveilevamme kolmannesta. Sain kuulla että jos se on tyttö, unohdamme varmaan poikamme, kun menemme tytöstä niin sekaisin.

   1. Jonna-Emilia

    Minusta on TOSI surullista, että osa ihmisistä kokee ilmeisesti olevan ihan ok tuollaisten kommenttejen heittäminen. Minusta ei ole ok, että tämän tyylisiä kommentteja sanotaan monen pojan äideille ja jotenkin tosi surullista perheen poikien puolesta. Tämä top 10 listaushan oli täynnä aika harmittomia kommentteja, mutta valitettavasti poikien äidit saavat kuulla paljon ikävämpiäkin kommentteja.
    Itselleni päällimmäisenä jäänyt mieleeni äiti joka sanoi ihan avoimesti, että toivottavasti hän ei saa koskaan poikaa, ei tiedä mitä tekisi jos sellainen hänelle tulisi. Minusta tuollainen kommentti on häväistys tahattomasti lapsettomia kohtaan, jotka todellakin ansaisisivat lapsen enemmän kuin tuon kommetin heittäjä.
    On kurjaa, että toiset ihmiset eivät koe sitä hyväksi, että kirjoitan tästä asiasta avoimesti mistä moni vaikenee. Minä haluan, että asenne muuttuisi. Poikien äitejä ei tarvitse sääliä tai heille ei tarvitse kommentoida mitään typerää. Poikien äitien voisi antaa olla rauhassa, antaa rakastaa ja antaa kasvattaa ja ennen kaikkea antaa olla onnellisia.

  5. Manni

   En vain ymmärrä miksi ihmisten kommenteista pitää imuttaa palkokasveja korvakäytävään? Miksi ei päästä toisesta korvasta vaan ulos? En todellakaan usko, että kukaan, joka yhtäkään noista kommentoi, tarkoittaa mitään pahaa. Se on lähinnä sellaista jutustelua, sosiaalista kanssakäymistä, small talkia. Luulen, et me mammat loukkaantuisimme enemmän, jos kukaan ei koskaan juttelisi edes “typeriä kommenttejaan”, vaan olisi vain hiljaa. Suomessa ei muutenkaan puhuta tai ole sosiaalista kanssakäymistä niin paljon, että pitäisi alkaa joka keskustelusta loukkaantumaan. Sehän kertoo enemmän siitä loukkaantujasta kuin siitä kommentoijasta. Relax, mammat! Ja joo, olen kuullut itsekin kaikenlaisia kommentteja, mutta en ole suostunut niistä loukkaantumaan. Yhdesti meinasin, mutta enpähän sitten viitsinytkään. “Aiotteko täyttää maan?”

   1. Jonna-Emilia

    Noh, sitten kun neljän pojankin äitinä saa JOKA päivä kuulla samat lohkasut pankissa, kaupassa, kylässä, töissä, kadulla…jne niin kyllä se jossain vaiheessa alkaa kyllästyttään. Minulla oli ainakin sellainen vaihe kun otti päähän rankasti ihmisten kommentointi. Ei lasteni sukupuolesta tarvitse lohkoa koko ajan jotain kommenttia. Olisi kiva ollut viettää edes yksi päivä ilman sitä ihmettelyä ja kommentoimista. Olen kyllä miettinyt myöhemmin, että kuulinkohan niitä siksi niin paljon kun oikein kauhulla odotin niitä koko ajan? Poikanikin oppivat niitä jo ulkoa ja alkoivat toistelemaan. Se oli kamalaa.
    Nyt kun pojat ovat vähän isompia niin kommentit on vähentyneet. Tai sitten en vaan enää välitä niistä ja en tavallaan “kuule” enää ????

  6. Anna

   Hassua, kun olet itsekin kirjoittanut joskus, että pojat tuovat tyttöjä taloon, ja nyt niin ei saisi sitten sanoa 😀

   1. Jonna-Emilia

    Nämä nyt ei ollut mitkään henkilökohtaiset inhokkini ???? kyselyn mukaan tehty TOP 10. Tai pikemminkin yleisimmin sanotut top 10.
    Tosin en kyllä muista sanoneeni tuollaista väittämääsikään, että pojat toisi TYTTÖJÄ. Sen kyllä, että miniöitä voi tulla, mutta se ei tarkoita ihan samaa kun tuolla “sanonnalla” haetaan takaa. Tai mistä minä tiedän mitä sillä kukakin takaa ajaa ???? Minä olen ottanut sen vähän niin, että tytön korvikkeeksi tulisi miniät. Eikä todellakaan tule, ainakaan minulle.

    1. Inka

     Eksyin lukemaan blogiasi Miian (Metso) blogin kautta. Tuntuu ettei kirjoituksiasi/mielipiteitäsi saa edes ihan vähän kritisoida, olet heti niin valtavalla puolustuskannalla. Tai sitten en vaan kerta kaikkiaan yhden ihanan pojan ja kahden ihanan tytön äitinä ymmärrä… 😉

     1. Jonna-Emilia

      Tottakai olen puolustuskannalla jos väitetään minusta jotain mikä ei pidä paikkaansa. Etkö itse olisi?

      1. Anna

       Ja sellainen kommentti jätetään julkaisematta, jossa väittämä todistetaan oikeaksi.

      2. Jonna-Emilia

       Itseasiassa tämän lyhyen bloggaaja urani aikana en ole jättänyt vielä yhtäkään kirjoitusta julkaisematta. Enkä jätä, ellei nyt ihan asiattomuuksiin mene. Tietysti jos nyt ihan pakkomielteiseksi jollakin menee, niin sitten on varmaan pakko olla julkaisematta, ihan kirjoittajan omaksi parhaaksi.
       Toivon silti kovasti, että ne ihmiset, jotka eivät tämän tyylisestä blogista pidä voisivat siirtyä sellaisten blogejen pariin josta pitävät. Hukkaan heitettyä energiaa on notkua jossain sellaisessa blogissa, mikä tuottaa itselleen mielipahaa.

  7. Katja

   Niin totta! Ja totta sekin, että kommentit on usein paljon törkeämpiäkin. Mukava lukea näitä kirjotuksia, kun itsellänikin on neljä pientä poikaa. Voi niin samaistua!????

   1. Jonna-Emilia

    No, mutta jospa tietoisuus pikkuhiljaa leviäisi ja meidän jätettäisiin jatkossa rauhaan 🙂

  8. Inka

   Nimetön kirjoittaja söi sanat suustani. Oudon katkera sävy tässä blogissa on minustakin. Mutta selvästikään kirjoittajaan ei uppoa mikään vähäinenkään kritiikki. Sen on huomannut tosi monesta vastauksesta muihinkin kuin tämän postauksen kommentteihin. Itse en jaksa aina oikeassa olevia ihmisiä, heidän ajattelunsa tuntuu niin kovin mustavalkoiselta. Siispä Heippa! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

   1. Jonna-Emilia

    En kirjoita siksi, että joutuisin puolustelemaan kirjoituksiani niille, joita aihe ei edes kosketa. Kirjoitan siksi, että haluan koskettaa niitä, joita tämä aihe on lähellä.

  9. Nimetön

   Ihmettelen suuresti miksi joku vaivautuu lukemaan blogia josta ei pidä? Ja vielä kirjoittelemaan kommentteja bloggaajalle. Miksi tänne tulee ne tyypit jotka eivät selvästi edes kuulu blogin lukija profiiliin? Ei mene minulla jakeluun.
   Kiitos blogista ja erityisesti poikien äidit yhteisöstä. Se on aivan huippu. Minä ainakin kolmen pojan äitinä voin samaistua moniin kirjoituksiisi. Mutta ei tulisi mieleenkään mennä huuteleen johonkin blogiin missä aiheet eivät olisi selvästikään edes minuun liittyviä.

   1. Jonna-Emilia

    Kiitos. Vie tietysti oman aikansa, että oikeat tyypit löytävät oikeat blogit. Siksi onkin kiva kun blogeja on monenlaisia, jokaiselle jotain.
    Kiva, että olet mukana facebookissa ja täälläkin. Ihanaa syksyä poikiesi kanssa.

  10. poikien äidin miniä

   Minusta on hauska, kun anoppini taas poikien äitinä sanoo, että on sellainen hyysäävä ja huolehtiva kanaemo, kun ei ole tyttöjä saanut 😀 En sitten tiedä, mistä tämän on vetäissyt. Oma äitini jolla siis kaksi poika ja tyttö ei ole läheskään samanlainen hyysääjä, rehellisesti edes isovanhempani eivät ole meitä hyysänneet yhtä paljoa. Välissä miettii, että minkäköhän sodan saan aikaan sitten, kun yhdessä asutaan ja anoppi ei saakkaan enää poikansa kaappeja järjestellä… Ei siinä poika kyllä on opetettu hyvin, eikä kyse siis ole siitä, ettei osaisi tai jaksaisi. Poikaystäväni varmaan oppinut vuosien aikana suodattamaan osan paasauksesta toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta itselläni meinaa monesti pää räjähtää, kun ei äitini ole varmaan koskaan pitänyt minulle samanlaisia puhutteluja kuin anoppini pojalleen pitää, ei ainakaan näin aikuisena.

   1. Jonna-Emilia

    Tuo on monesti kuultu juttu, että niitä poikia ne äidit hyysää vielä aikuisenakin. Olen varmaan juuri tuosta syystä ollutkin pojilleni aika vaativa jo pienestä asti. Olenkin saanut heistä kasvatettua todella omatoimsia ja reippaita poikia. Pienimmän kohdalla ehkä vähän lipsuu 🙂 mutta pitää tsempata vähän.

  11. Alias

   Musta tuntuu, että kommentointia saa kuulla oli sitten pelkkiä poikia, pelkkiä tyttöjä tai molempia. Meillä on tyttö ja poika ja monesti on pojan syntymän jälkeen kommentoitu että “nyt kun teillä on molemmat, niin ei tarvii enää hommata lapsia.” No just, ai kun kiva, minä kyllä haluaisin sen kolmannen lapsen vielä, vaikka “molemmat löytyy jo” Ennen pojan syntymää taas kommentoitiin, että kai te nyt vielä pojan teette? (Isovanhemmat) ja “pitäähän lapsella sisaruksia olla”, eli varmasti myös yksilapsiset perheet saavat osansa kommentoinnista. Olipa niitä lapsia kuinka monta ja mitä sukupuolta tahansa, niin ihmisillä on jostain syystä uskomaton tarve kommentoida sitä.

   1. Jonna-Emilia

    Niinpä ja se jatkuva kommentointi on typerää. Eikö perheiden voisi antaa olla omanlaisiaan ja ihanan erilaisia kaikkien. Minusta on ainakin kiva, että kaikilla ei ole samaa kokoonpanoa.

  Vastaa