• Äiti, tätä on luvassa kun pojasta tulee teini

  Minulla ei ole vielä henkilökohtaista kokemusta siitä kun pojasta tulee teini. Meidän poikakatraan vanhin poika kun on vasta esiteini. Sitä suuremmalla mielenkiinnolla kuuntelin taannoin jo teini-ikäisten poikien äitien tarinoita siitä, mitä on odotettavasissa tulevaisuudessa meille pienten poikien äideille.  Haluan tietysti jakaa nämä asiat myös teille muillekin poikien äideille.

  Lue myös: Äideille opas pojan murrosikään ja kehitykseen
  pojasta tulee teini

  Kun pojasta tulee teini-ikäinen

  Poika ainoastaan nukkuu ja syö

  Tai siltä se ainakin äideistä tuntuu. Ruokaa menee enemmän kuin laki sallii. Poika valvoo pitkälle yöhön ja nukkuu vähintäänkin lounaaseen asti. Koska sitten pääsee sopivasti jo syömään.

  Lakanoiden pesu siirtyy pojalle

  Tähän asti lakanoiden ja muidenkin pyykkien peseminen ei ole ollut pojan lempipuuhaa, mutta teini-iässä ääni muuttuu kellossa. Teinipojan äiti ei enää saa koskea pojan lakanoihin lainkaan, vaan poika kiikuttaa ne kiltisti pesukoneeseen ja pesee itse.

  Äidin halailu vähenee

  Ainakin julkisesti. Älä kuitenkaan erehdy luulemaan, että et voisi edelleen halailla vastustelevaa teinipoikaasi, tottakai voit. Mahdollisesta vastustelusta huolimatta, on äidin halaus edelleen pojalle erittäin tärkeä.

  Kaikki haisee

  Aivan kaikki! Pojan huone, kylpyhuone, asunnon eteinen ja kaikki muutkin huoneet. Pojan sänky, pojan vaatteet, pojan reppu, pojan kengät, poika itse. Kaikki haisee jollekin omituiselle testosteronin, hien ja halvan dödön sekoitukselle. Siihen on äideillä tottuminen.

  Vaatteet jäävät pieneksi ennätysvauhdilla

  Pienenä pojilla kului vaatteet rikki viikossa, mutta teininä he kasvavat vaatteistaan ulos viikossa. Jos rahaa tuntuu menevän paljon ruokaan, niin sitä menee vähintään yhtä paljon myös vaatteisiin.

  Poika luulee tietävänsä kaiken

  Kuten teinit yleensäkin, teinipoikakin tietää aina kaikesta kaiken. Tämä on kuulemma raskain piirre kaikissa teineissä.
  Näitä sitten odotellessa 🙂

  Lue myös: Pojat! Äitiä vähän väsyttää

  Kommentit

  1. NelliL

   Täältä löytyy 16v nuori. Vaatteet ainakin jää pieneksi hujauksessa ja varsinkin kengät. Meillä kun näyttää sille, että poika kasvaa tällä hetkellä maata pitkin. Ja kaiken hän tietää, mutta tuo kaikkitietävyys pätee kyllä myös tyttöihinkin, siitäkin on kokemusta. Syö paljon mutta opiskelee kovasti myös, on päättänyt, että menestyy ja siksi naama on kirjassa, työt pyörii jaloissa niin haista ei voi, eli pitää erittäin hyvää huolta puhtaudestaan. Meillä tosin halaillaan kyllä paljon edelleen mutta se johtuu meidän kulttuurista, itse halailen kovasti omaa äitiäni ja esikoinen halailee niin mummoaan kuin minuakin. Vaatteita en anna meillä pestä kenenkään 🙂

   1. Jonna-Emilia

    Toivon, että meillä tulevaisuudesa sama juttu tuon halailun kanssa. Vielä ainakin kohta 11 vuotias halaa, pusuttaa ja sanoo rakastavansa.

  2. Kati Ranta

   Mä olen päässyt niin helpolla Elmo-poitsun kanssa…ei mitään edellämainituista 😀 …Nooh,toi haliminen,se vähän muutti muotoaan,eli painiksi??? 😀

  3. ansku

   NIIIIIIIIIN TOTTTAAA!!!!! meillä on pienestä asti halailtu paljon, on vähentynyt mutta kyllä sen halauksen saa vielä, kotona. Ei todellakaan missään julkisesti 😀 inhimillisessä tekijässä oli juttua teineistä ja mielenkiinnosta katoin niin siellä oli et kun teinistä tulee ns. Vihainen ja ns. Työntää vanhempia pois, niin sekin kuuluu asiaan… liittyen itsenäistymiseen. Näin jälkeenpäin, ois pitänyt lukea teineistä enemmän ennen kun se omalle pojalle tulee…. kaksi poikaa tulee vielä perässä 😀 *huoh…:)

   1. Jonna-Emilia

    Pitää varmaankin itse myös tutustua aiheeseen ajoissa paremmin. Toisaalta, olen tilannut näiden eläväisten pikkupoikien jälkeen meille helppoja teinejä 🙂

  4. Het@

   On kyllä niin totta!! 😀 varsinkin tuo ruokahalu, hien ym miehiset hajut ja kasvaa ulos jokaisesta vaatteesta. Meiltä löytyy kotoa 14v teinipoika♡
   Ihana teksti oli 🙂

  5. onnellinen iskä 37v

   Meidän 14v poika ei haise.Häntä saa halata,ja hän siivoaa itse huoneensa,saan korkeintaan pyyhkimässä pölyjä.Kaapit ovat järjestyksessä ja hän on oppinut ja tottunut,että illalla mennään nukkumaan viim 22.40,että herää kouluun klo 8.30. Syömme aina koko perhe yhdessä arkisin klo 16.30 ja viikonloppuisin aamiaisella klo 9.30 ja lounaalla klo 14 ja illallisella klo 17. ja vielä iltapalalla klo 21.
   Yhdessä puuhastellaan kaikkea ja harrastukset vie 10 ja 14v lapsilta viikossa noin 4 tuntia. Tämä vanhin poika haluaa välillä tehdä koko perheelle ruokaa. Täyttää tammikuussa 15v ja pääsee ripille ja sitten juhlimme isolla porukalla. Sanotaan näin,ettei ole kovin vaikeaa ollut pojan murrosikä,joka kohta menee jo ohi.

   1. Jonna-Emilia

    Anoppini kertoi kahden pojan äitinä, että kummallakaan pojistaan ei ole ollut murrosikää. Minä olen tilannut samaa 🙂

  6. Tanja

   Tämä on niitä asioita, joita kukaan ei halua kuulla.
   Esikoinen on nähnyt pienen ikänsä sitä, että äitiä pahoinpidellään.
   Erottiin lasten isän kanssa, kun poika oli 11v.
   Esiteininä oli aikoja, jolloin poika kävi äidin päälle riitatilanteissa.
   Silloin jouduin soittamaan poliisit paikalle.
   Luulin, että asiat olisi jo mennyt helpompaan suuntaan.
   Nyt poika on kohta 17 ja kaksikymmentä senttiä pidempi, kuin äippä. Tällä kertaa ei käynyt päälle, mutta särki kotona paikkoja.
   Sain jostain vahvuuden käskeä pojan lähtemään pois.
   Se oli pakko, koska kotona oli kaksi nuorempaa veljeä, jotka pelkäsi.

   Tilanteita, mihin kukaan ei halua joutua.

   1. Jonna

    Tämä on muuten juttu mitä olen minäkin pohtinut, että vaikka lapsiaan rakastaa yli kaiken, niin jos joku pojistani koskisi minuun tai veljiinsä väkivallalla, niin muualle saisi muuttaa. Minäkin olisin tehnyt vastaavasti. Kenenkään ei kuulu joutua pelkäämään omassa kodissaan.

  7. Terhi

   15v teinipojan äiti. Tämä kesä on ollut vapauden ja itsenäistymisen aikaa. Poikaa on näkynyt vähemmän kotona..on kaverit ja tyttöystävä. Kaksi kuukautta sitten sai mopon. Kuollakseni jo pelkäsin valmiiksi koko juttua mutta viime viikolla kävi sitten pahin pelko toteen, kun poika joutui mopo-onnettomuuteen vain 50m oman kodin pihasta. Selkärangasta 4 nikamaa murtuneita ja paljon muitakin vammoja. Onneakin oli, että vielä saa kävellä. Mutta joka kerta, kun on mopon selkään lähtenyt niin pieni huoli rinnassa aina..

  Vastaa