Äiti, tätä on luvassa kun pojasta tulee teini

Minulla ei ole vielä henkilökohtaista kokemusta teinipojan vanhemmuudesta, meidän poikakatraan vanhin poika kun on vasta esiteini. Sitä suuremmalla mielenkiinnolla kuuntelin taannoin jo teini-ikäisten poikien äitien tarinoita siitä, mitä on odotettavasissa tulevaisuudessa meille pienten poikien äideille.  Haluan tietysti jakaa nämä asiat myös teille muillekin poikien äideille.

teinin-kengat

Kun pojasta tulee teini-ikäinen

Poika ainoastaan nukkuu ja syö

Tai siltä se ainakin äideistä tuntuu. Ruokaa menee enemmän kuin laki sallii. Poika valvoo pitkälle yöhön ja nukkuu vähintäänkin lounaaseen asti. Koska sitten pääsee sopivasti jo syömään.

Lakanoiden pesu siirtyy pojalle

Tähän asti lakanoiden ja muidenkin pyykkien peseminen ei ole ollut pojan lempipuuhaa, mutta teini-iässä ääni muuttuu kellossa. Teinipojan äiti ei enää saa koskea pojan lakanoihin lainkaan, vaan poika kiikuttaa ne kiltisti pesukoneeseen ja pesee itse.

Äidin halailu vähenee

Ainakin julkisesti. Älä kuitenkaan erehdy luulemaan, että et voisi edelleen halailla vastustelevaa teinipoikaasi, tottakai voit. Mahdollisesta vastustelusta huolimatta, on äidin halaus edelleen pojalle erittäin tärkeä.

Kaikki haisee

Aivan kaikki! Pojan huone, kylpyhuone, asunnon eteinen ja kaikki muutkin huoneet. Pojan sänky, pojan vaatteet, pojan reppu, pojan kengät, poika itse. Kaikki haisee jollekin omituiselle testosteronin, hien ja halvan dödön sekoitukselle. Siihen on äideillä tottuminen.

Vaatteet jäävät pieneksi ennätysvauhdilla

Pienenä pojilla kului vaatteet rikki viikossa, mutta teininä he kasvavat vaatteistaan ulos viikossa. Jos rahaa tuntuu menevän paljon ruokaan, niin sitä menee vähintään yhtä paljon myös vaatteisiin.

Poika luulee tietävänsä kaiken

Kuten teinit yleensäkin, teinipoikakin tietää aina kaikesta kaiken. Tämä on kuulemma raskain piirre kaikissa teineissä.

Näitä sitten odotellessa 🙂

Lue myös: Äideille opas pojan murrosikään ja kehitykseen

Pojat! Äitiä vähän väsyttää (mukana myös ARVONTA, joka päättyy 17.11.2016)

 

 1. onnellinen iskä 37v kertoo:

  Meidän 14v poika ei haise.Häntä saa halata,ja hän siivoaa itse huoneensa,saan korkeintaan pyyhkimässä pölyjä.Kaapit ovat järjestyksessä ja hän on oppinut ja tottunut,että illalla mennään nukkumaan viim 22.40,että herää kouluun klo 8.30. Syömme aina koko perhe yhdessä arkisin klo 16.30 ja viikonloppuisin aamiaisella klo 9.30 ja lounaalla klo 14 ja illallisella klo 17. ja vielä iltapalalla klo 21.
  Yhdessä puuhastellaan kaikkea ja harrastukset vie 10 ja 14v lapsilta viikossa noin 4 tuntia. Tämä vanhin poika haluaa välillä tehdä koko perheelle ruokaa. Täyttää tammikuussa 15v ja pääsee ripille ja sitten juhlimme isolla porukalla. Sanotaan näin,ettei ole kovin vaikeaa ollut pojan murrosikä,joka kohta menee jo ohi.

  • Het@ kertoo:

   On kyllä niin totta!! 😀 varsinkin tuo ruokahalu, hien ym miehiset hajut ja kasvaa ulos jokaisesta vaatteesta. Meiltä löytyy kotoa 14v teinipoika♡
   Ihana teksti oli 🙂

   • ansku kertoo:

    NIIIIIIIIIN TOTTTAAA!!!!! meillä on pienestä asti halailtu paljon, on vähentynyt mutta kyllä sen halauksen saa vielä, kotona. Ei todellakaan missään julkisesti 😀 inhimillisessä tekijässä oli juttua teineistä ja mielenkiinnosta katoin niin siellä oli et kun teinistä tulee ns. Vihainen ja ns. Työntää vanhempia pois, niin sekin kuuluu asiaan… liittyen itsenäistymiseen. Näin jälkeenpäin, ois pitänyt lukea teineistä enemmän ennen kun se omalle pojalle tulee…. kaksi poikaa tulee vielä perässä 😀 *huoh…:)

    • Kati Ranta kertoo:

     Mä olen päässyt niin helpolla Elmo-poitsun kanssa…ei mitään edellämainituista 😀 …Nooh,toi haliminen,se vähän muutti muotoaan,eli painiksi??? 😀

     • NelliL kertoo:

      Täältä löytyy 16v nuori. Vaatteet ainakin jää pieneksi hujauksessa ja varsinkin kengät. Meillä kun näyttää sille, että poika kasvaa tällä hetkellä maata pitkin. Ja kaiken hän tietää, mutta tuo kaikkitietävyys pätee kyllä myös tyttöihinkin, siitäkin on kokemusta. Syö paljon mutta opiskelee kovasti myös, on päättänyt, että menestyy ja siksi naama on kirjassa, työt pyörii jaloissa niin haista ei voi, eli pitää erittäin hyvää huolta puhtaudestaan. Meillä tosin halaillaan kyllä paljon edelleen mutta se johtuu meidän kulttuurista, itse halailen kovasti omaa äitiäni ja esikoinen halailee niin mummoaan kuin minuakin. Vaatteita en anna meillä pestä kenenkään 🙂

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

      Arkistot