• Nainen on aina parhaimmillaan!

  Olen lapsesta asti ihmetellyt, miksi naiselta ei saa kysyä ikää? Olen ollut tilanteissa, joissa keski-ikäinen tai nuorempikin nainen kieltäytyy kertomasta ikäänsä! Miksi ihmeessä? Mitä häpeiltävää tai peiteltävää siinä on, että on päässyt tyylikkäästi jo tiettyyn ikään asti? Ja miksi häpeily kuuluu vain meille naisille? Miehet puolestaan vanhenevat ikäänsä arvostaen. Nainen on aina parhaimmillaan!

  38-vuotiaskin on nainen parhaimmillaan

  Eilen oli syntymäpäiväni. Voin ylpeänä kertoa olevani nyt 38-vuotias. Voin ylpeänä kantaa naururyppyjäni ja todeta, että vielä kaksi jännittävää vuotta jäljellä ennen 40 vuoden ikää. Kun olin 16-vuotias, joku sanoi minulle, että olen neito kauneimmillani. En todellakaan ollut. En osaa sanoa, milloin olisin ollut kauneimmillani. Nyt olen kaunis 38-vuotias, enkä kaipaa sitä ulkonäköä, joka minulla oli 18- tai 28- vuotiaana. Silloin olin sen ikäisen näköinen ja nyt olen 38-vuotiaan näköinen.

  Poikia kasvattaessani pyrin luomaan heille aidon käsityksen tytöistä ja naisista. En halua, että he kuvittelevat vain miesten vanhenevan. Toisaalta haluan myös näyttää heille sen, että ikä on vain numeroita. On aika vähän asioita mitä en voisi ikäni vuoksi tehdä. Voin urheilla vielä täysillä, voin opiskella ja oppia uusia asioita niin halutessani. Voin matkustella ja oppia kieliä. Olen loistavassa iässä tekemään vielä paljon asioita myös lapsieni kanssa. Uusien lapsien tekoon alan olemaan jo pian liian vanha, mutta siihen en ole enää ryhtymässäkään.

  Naiset! Kantakaa ikäänne ylpeydellä. Arvostakaa itseänne iästänne huolimatta ja näyttäkää pojillenne mallia, että nainenkin voi olla tyytyväinen ikäänsä. Meillä voi olla suuri merkitys myös siihen, miten poikamme arvostavat tulevia kumppaneitaan. Emme kai halua poikiemme odottavan kumppaneiltaan ikuista nuoruutta?

  nainen parhaimmillaan

  nainen parhaimmillaan

  Kuvissa minä 18 vuotiaana ja 38 vuotiaana

  Lue myös:
  Keski-iän kriisi
  Äiti tätä on luvassa kun pojasta tulee teini

  Kommentit

  1. Brietta

   56 v.elämä on ihanaa.Ja painan työtä kovasti ja hyvässä kunnossa.

  2. Helinä

   Täytän tänätoukokuussa 28 vuotta 30 lähestyy kovasti mutta olen silti onnellinen vielä. Ikä on opettanut minua…

  Vastaa