• Äiti kerjäsi netissä seuraajia lapsensa Instagram-tilille

  Eipä ole kerta ensimmäinen kun törmäsin facebookin erinnäisissä ryhmissä äiteihin, jotka pyytelivät lastensa instagram-tilille seuraajia. Ajatus oli äideillä varmasti pohjimmiltaan kaunis. Lapsi jolla historiassa kiusaamista tai nyt kovin vähän ystäviä, saisi paljon seuraajia tilillensä ja näin ollen olisikin muiden lasten silmissä suosittu. Tuntemattomien ihmisten huutelu seuraajaksi ei tokikaan ole ainoa keino tulla nykyään nopeasti “suosituksi” muiden silmissä. Instagram seuraajiahan voi itselleen myös ostaa, tähän konstiin ovat haksahtaneet niin tuntemattomat kuin tunnetutkin instagramin käyttäjät. Valitettavasti ostetut käyttäjät eivät kuitenkaan ole oikeita käyttäjiä, eivätkä tuo käyttäjän tilille mitään lisäarvoa.
  Instagram

  Olemmeko me yhtä kuin tykkäystemme määrä?

  Otanpa kuvan näin, ei kun näin näytän paremmalta. Ei tämä kelpaa, otetaan uusi. Äh, vielä kolmas. Tämä pitää muokata paremmaksi, kavennetaan tästä ja siloitetaan tästä. Leikataan muutama kohta kuvasta pois. Nyt tämän voi jakaa. No…tuliko jo tykkäyksiä? Entä nyt? Kuinka monta “kaunis” kommenttia olenkaan jo kerännyt kuvani alle? Miksi niitä on vain kaksi…onko tämä sittenkin ruma kuva? Miten muiden kuvat keräävät enemmän tykkäyksiä kuin minun? Näytinkö kuvassani ehkä lihavalta? Voi ei, pitäisikö se poistaa? Jos minulla olisi enemmän seuraajia, niin saisinko enemmän tykkäyksiä?
  Siinä taisi olla aika nopea läpileikkaus monen tämän hetken nuoren ajatuksiin. Eikä tarvitse olla kyse nuoristakaan, samaan soppaan on hurahtanut ihan meitä keski-ikäisiäkin naisia ja miehiäkin. Koko maailma tuntuu pyörivän seuraajien ja tykkäysten mukaan. Enää sinulla ei tarvitse olla yhden yhtä oikeaa ystävää ollaksesi muiden silmissä suosittu, nyt voit olla sosiaalisessa mediassa seurattu ja kuvasi tykätty, se riittää, vai riittääkö?  Tuntuuko se oikeasti paremmalta saada 1000 tykkäystä tarkoin huolitellusta ja suunnitellusta seksikkäästä kuvastaan kuin, että heräisi aamulla tukka pörröllään ja se yksi, juuri oikea ihminen sanoisi, että “oletpa kaunis tänään”?

  Itsetunto kuntoon ilman seuraajia

  Palatakseni äiteihin joihin törmäsin facebookissa. Seuraajien kerjääminen lapsille jakoi ihmisten mielipiteet. Toiset äidit kokivat, että lastaan saa ehdottomasti auttaa ja toiset olivat sitä mieltä, että seuraajien kalastelu julkisesti on typerää ja voi aiheuttaa lapselle jopa häpeää. Minä olen sitä mieltä, että lastaan PITÄÄ auttaa, mutta ei näin!
  Lapselleen pitäisi kertoa, että hänen paremmuutensa ihmisenä ei ole Instagram seuraajista kiinni. Hänestä ei tule yhtään sen suositumpi vaikka häntä seuraisi Instagramissa nopeasti 5000 tuntematonta ihmistä lisää. Ja ennenkaikkea hänen EI TARVITSE saada seuraajia lisää. Hän on hyvä sellaisena kuin on ja hän kelpaa niille ihmisille jotka hänen lähellään ovat. Se on miljoona kertaa arvokkaampaa kuin mitkään Instagram seuraajat.
  Ei kai me nyt ihan oikeasti haluta auttaa lapsia uskomaan, että heidän pitäisi olla suosittuja sosiaalisessa mediassa ollakseen jotain tärkeää?
  Minä olen yrittänyt opastaa poikiani siihen, että on tyylikästä pitää yksityinen tili ja näyttää ne kuvansa vain niille harvoille ja valituille, hyville tyypeille. En ikinä tsemppaisi heitä keräämään seuraajia tai tykkäyksiä, enkä ainakaan auttaisi heitä siinä. Mielummin autan heitä pitämään itsestään ja suojaamaan yksityisyyttään. Tietysti en voi tietää mihin tie poikiani vie, ehkä heidän pitää jossain vaiheessa pitää julkista profiilia, jos he alkavat tekemään esimerkiksi julkista työtä tai tavoittelevat sitä. Se on sitten sen ajan murhe, mutta nyt kun he ovat vielä viattomia lapsia, lapsia joiden kaverit löytyvät tästä naapurustosta, niin he eivät tarvitse yhtäkään turhaa seuraajaa Instagramiinsa todistamaan heille tai muillekaan yhtään mitään.
  itsetunto
  Lue myös: 
  10 tapaa auttaa lasta rakentamaan hyvä itsetunto

  Vanhempi korvaa sanat ÄLÄ ja EI

  Kommentit

  1. Ulla

   Itse en ole facessa enkä Instagramissa ja näin ollen saan olla vapaa tästä älyttömästä vouhotuksesta. Poikani omistavat Facebook-tilit, mutta käyttävät niitä hyvin vähän eivätkä lataa sinne jatkuvasti uusia kuvia. He ovat hankkineet kaverinsa muualta ja kommunikointi tapahtuu lähennä livenä ja hyvä niin. En ole halunnut pojiltani kieltää somen maailmaa, itse vaan haluan pysyä erossa selfieiden tyrkyttämisestä ja siitä narsismista, joka siellä vallitsee. Netissä käyn ja seuraan näitä teidän mielenkiintoisia blogeja kylläkin????Musta tuntuu myös, että ongelma on enemmänkin tytöillä kuin pojilla näiden kuvien kanssa, he joutuvat elämään suurempien ulkonäköpaineiden keskellä ja ottavat itsestään jatkuvasti kuvia. Hyvää uutta vuotta sinulle ja kiitos ihanasta blogista!❤

   1. Jonna-Emilia

    Kiitos itsellesi, että olet mukana! Ja totta, varmasti pahemmin tätä ulkonäköpainetta tytöillä. Todella harmi tietysti, oli sitä kenellä vain.

  Vastaa