• Ruokaa ilman lihaa ja pojat eivät huomanneet mitään

  Mainos: Valio

  Testaajat: Oskari 10v, Viljami 7v, Verneri 7v, Kristian 3v

  Mifu jauhis on maitoproteiinia

  Kasvisruoka on ollut tapetilla yhä enemmän ja uusia innovaatioita putkahtelee tuon tuostakin kauppojen hyllyille. Kuluttajana sitä seuraa mielenkiinnolla, mihin suuntaan ruokateollisuus on oikein matkalla. Lihan tehotuotanto puistattaa. Fakta on, että lihaa ei riitä jokaiselle maapallon tallaajalle. Meillä käytetään lihaa, mutta käytämme luomua ja pienten tilojen tuotteita, aina kun se vaan on mahdollista. Kasvisruoka on tuttua koko testiryhmän porukalle ja kokeilemmekin uusia tuotteita oikein mielellämme. Saimme testiin Valion uuden Mifu Jauhis -tuotteen.

  Tällä kertaa testi päätettiin tehdä niin, että pojat yllätetään. Lasagne uppoaa jokaiselle testiryhmän jäsenelle paremmin kuin hyvin, joten viekkaana äitinä päätin, että lasagnen jauheliha korvattaisiin Mifun Jauhiksella. Hauska onkin seurata poikien ilmeitä ruokailun aikana, tajuavatko eron jauhelihan ja Jauhiksen välillä.

  Mifu jauhis näyttää erehdyttävästi jauhelihalta

  Lasagnen jauhelihakastikkeen voi korvata Mifu jauhis -kastikkeella

  Mikä Mifu Jauhis on?

  Mifu saattaakin olla jo monelle tuttu, ainakin testiryhmän pojat ovat syöneet eri makuisia ruokarakeita ja suikaleita aiemmin. Mifu ruokarakeita saa sekä Välimeren tomaatin että Sweet & sourin makuisina ja suikaleita Curry-hunajan sekä Paprikachilin makuisina. Jos haluaa itse maustaa Mifunsa, saa molempia myös maustamattomana.

  Lue myös Poikien Äiti blogi: 10-vuotias poikani päätti ryhtyä vegeksi

  Mifun tuoteperhe on kasvanut, ja jo tutuiksi tulleiden tuotteiden rinnalle on nyt tuotu Mifu Jauhis. Mifu Jauhista voi käyttää jauhelihan tavoin. Sen voi lisätä ruokaan joko sellaisenaan tai pyöräyttää pannulla muutaman minuutin. Helppo ja nopea on kiireisen äidin pelastus, joten Mifu Jauhis on erittäin tervetullut meidän ruokapöytään!

  Mifu Jauhis on tehty kotimaisesta maidosta ja se sisältää runsaasti maitoproteiinia, kalsiumia ja B12-vitamiinia sekä muita hyviä ravintoaineita.

  MiFu jauhis
  Valmis lasagne

  Kuuntele myös Poikien äitien podcast: Arki, aikatauluja ja koneeseen jääneet pyykit

  Vinkit Mifu Jauhiksen käyttäjille

  Tämä viekas testini piti toteuttaa, ennen kuin testiryhmän pojat palaisivat koulusta ja päiväkodista. Ettei vaan Mifu-pakkaukset osuisivat poikien silmiin. Ensin paistoin Jauhiksen pannulla ja maustoin samoilla mausteilla kuin jauhelihan normaalisti: jauhelihamaustetta, jauhettua maustepippuria, valkosipulia, sipulia ja grillimaustetta. Kieltämättä Jauhis myös näyttää jauhelihalle. Varsinkin paistamisen ja maustamisen jälkeen se näyttää erehdyttävästi samalta, joten olin varma, että pojat menisivät halpaan.

  Jauhista ei todellakaan tarvitse kuin hetken paistella ja se on valmista. Lisäsin mukaan tomaattimurskaa ja tein juustokastikkeen. Ja ei muuta kuin kokoamaan lasagnea. Päälle vielä juustoraasteet ja kyllä se ainakin omaan silmään näytti aivan normaalilta lasagnelta. Ehkäpä tämä huijaus menisi läpi..

  mifu jauhis
  Ja ei kun syömään!

  Pojat saapuivat koulusta ja Kristian haettiin päiväkodista. Ne riemunkiljahdukset, kun kuulivat, mitä olisi ruokana ja haistoivat lasagnen uunissa. Tuoksukin muistutti erehdyttävästi samaa, joten olin varma etten jäisi kiinni! Ja ei muuta kuin syömään. Olipa jostain syystä vaikea pidellä pokkaa, kun pojat kävivät annoksiensa kimppuun. Joutui ihan tosissaan huulta pureksimaan. Ja arvatkaa mitä?! Eihän ne mitään huomanneet, poloiset. Itsekin söin annoksen ja kyllä se ihan tavan lasagnelta maistui. Siinä syödessä taisi äidillä olla voitonriemuinen ilme päällä.

  Kun lautaset olivat tyhjiä, kysyin lopuksi, että miltä maistui. Kaikki vakuuttelivat, että hyvää oli. Sen jälkeen kysyin vielä, miltä jauheliha maistui ja pojat vastasivat hiukan outo ilme päällä, että hyvää sekin oli. Kaivoin Mifu-paketit jemmasta ja näytin, että oikeasti lasagne oli tehty niistä. Pojat alkoivat nauramaan ja sanoivat etteivät olisi kyllä ikinä arvanneet. Ainakin kastikkeen muodossa lasagnen välissä huijaus meni läpi.

  mifu jauhis
  Äiti huijasi ihan vähän..

  Meillä kasvisruokaa syödään mielellään. Kaikki lapset eivät välttämättä kuitenkaan uskalla maistaa uusia asioita. Jos haluaa vähentää lihansyöntiä tai ainainen jauhelihan syönti kyllästyttää, kannattaa liha korvata ainakin silloin tällöin  jollain muulla. Mifun Jauhista voi käyttää epäluuloisten lasten ruoissa lisukkeena. Jos lapset eivät huomaa mitään ei asiasta edes välttämättä kannata mainita. Bon appétit!

  Valio Mifun logo

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Maistuu ruoassa samalle kuin jauheliha.
  2. Näyttää samalle kuin jauheliha.
  3. Pojat ovat itsekin samaa mieltä, että aina ei tarvitse syödä lihaa.

  Äitien TOP3

  1. Helppo ja nopea.
  2. Kiva korvata jauheliha jollain muulla raaka-aineella.
  3. Hyvänmakuinen ja voi maustaa, miten haluaa.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa