• Apua, löysin poikani huoneesta kondomin! Teinipojan seksielämä.

  Apua, löysin poikani huoneen kirjoituspöydän laatikosta kondomin. Poika on 16-vuotias, mutta silti pidän häntä vielä pienenä palleroisenani, joka ei missään nimessä voi vielä tuollaisia teinipoikien juttuja harrastaa… En oikein tiedä, miten kysyisin häneltä asiasta, vaikka meillä onkin läheiset välit. Kun alkaa muistelemaan omaa nuoruuttaan, niin kyllähän tuossa iässä seksi alkoi kiinnostamaan minuakin. Ja en siis nuuskinut laatikoita, vaan etsin erästä paperia, jonka poika itse sanoi olevan siellä laatikossa.

  Menetin neitsyyteni 17-vuotiaana. Tapahtuma ei ollut välttämättä mitenkään ikimuistoinen vaan lähinnä sellaista kahden kokemattoman nuoren sähläämistä. Eikä käytetty ehkäisyä, joka oli maailman typerin teko. Eli äidin ensimmäiset kokemukset eivät nyt ihan nappiin menneet. Omien typeryyksien takia, sitä on yrittänyt omille teini-ikäisille jo ajoissa antaa hiukan neuvoja. Olen siitä ainakin onnellinen, että kondomeita on ostettu, eikä ilman mitään touhuta.

  Lue myös: Äidin suurin suru

  Poikani tuli isoksi liian nopeasti

  Kyllä se nyt on vaan hyväksyttävä, että näin lyhyessä ajassa pojasta kasvoi teini-ikäinen. Juuri, kun kävin sen vaiheen läpi, ettei poika enää hakeutunut niin usein lähelleni ja otti selvästi etäisyyttä. Tämä nyt on ihan luonnollista, mutta kyllä se vaan äidistä tuntuu pahalle. Olen vielä sellainen äiti, joka halaa paljon lapsiaan ja osaa myös kertoa tunteistaan. Ei niitä lapsia voi paapoa loputtomiin vaan täytyy antaa tehdä itse päätöksiä ja ottaa vastuuta

  Pojalla on ollut nyt tyttöystävä muutaman kuukauden ja olenkin epäillyt, onko heidän touhunsa enää niin viatonta. Huoneesta kuuluu välillä hiukan epämääräisiä ääniä ja siellä viihdytään pitkiä aikoja, mutta olen yrittänyt sulkea korvani niiltä ja ajatellut niiden olevan jotain muuta. Seksistä olemme siis puhuneet pojan kanssa kyllä, tosin poika hiukan punastellen, mikä nyt on ymmärrettävää.

  Tällä hetkellä päässäni pyörii vain ajatuksia, että kohta minä olen mummo ja pojasta tulee liian nuorena isä. Näen sieluni silmin hänen työntelevän vaunuja ja tuskailevan laskujen kanssa, kun kuuluisi elää vielä nuoruutta, opiskella itselleen ammatti ja aikuistua rauhassa. Toisaalta kondomi luo uskoa hiukan siihen, että poika olisi ollut fiksumpi kuin minä. Toivon todellakin sitä. Voihan se olla, etteivät vielä ole päässeet sille asteelle. Kun nyt vaan uskaltaisin kysyä ensin, ennen kuin teen mitään hätiköityjä johtopäätöksiä…

  Olenko ainoa äiti, joka tuskailee näin typerien ajatusten kanssa?

  Kommentit

  1. Teinin äiti täälläkin

   Tämä olisi voinut olla minun kirjoittamani. Mutta neuvoni on: älä kysy. Kuuluuko asia oikeasti sinulle? Mitä hyvää seuraa siitä, jos saat tietää, että poikasi harrastaa seksiä? Jos olette jutelleet, ja olet kertonut ehkäisyn tärkeydestä, jos kyseessä vakkarityttöystävä (eikä jatkuva jono yhden yön juttuja..) ja pojalla muutenkin ”hyvä pää hartoillaan”, niin hyväksy, että on asioita, jotka ovat hänen yksityisasioitaan, ja sinulla ei ole mitään syytä niistä udella.
   Ja tosiaan ihan samaa olen tänä keväänä joutunut miettimään 16-vuotiaani kanssa. Päädyin siihen, etten utele. Vaikka kuinka mieleni tekisi.

  Vastaa