• You are currently viewing Pienet yksityiset päiväkodit pulassa

  Pienet yksityiset päiväkodit pulassa

  Niin kuin kaikki tiedämme mediassa on viime aikoina ollut kirjoituksia räikeistä tapauksista varhaiskasvatusyksiköissä, lähinnä suurissa päiväkotiketjuissa. Tapahtumat ovat aiheuttaneet huolta vanhemmissa ja mietintää siitä, että onko enää haluja viedä lastaan päiväkotiin.

  Haluan kuitenkin muistuttaa että on olemassa myös pieniä, erittäin hyvin toimivia yksityisiä päiväkoteja.

  Sana on vapaa: En tiedä kuka on lapseni isä

  Mikä surullisinta, niin nämä yksityiset päiväkodit ovat taas jälleen tänä keväänä suuren haasteen edessä saada ensi syksyn lapsiryhmä täyteen. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä markkinointibudjetit ovat pieniä ja sen takia perheiden tavoittelu on haastavaa. Tärkein kanava on Facebook ja tietenkin perheiden suositukset ja puskaradio.

  yksityiset päiväkodit

  Meidän perheemme kaksi lasta, 5- ja 2,5 -vuotiaat ovat molemmat aloittaneet päiväkotitaipaleensa  kodinomaisessa, turvallisessa päiväkodissa jo 1-vuotiaina ja olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä hoitoon ja laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Meidän päiväkodissamme pidetään viskaria, ja muskaria, käydään jumpassa ja retkeillään luonnossa. Samaan aikaan toiminta on hyvin lapsilähtöistä ja aikaa riittää myös leikkiin. Meidän päiväkodissa Espoon Kivenlahden Onnenmyyrässä yhdistyy erittäin laadukas varhaiskasvatus ja kodinomaisuus parhaalla mahdollisella tavalla. Henkilökunta on todella sitoutunut; yksi opettajista ja toinen hoitajista ovat olleet talossa jo yli 20 vuotta! Tilaa on 19 lapselle ja töissä on kaksi lastentarhanopettajaa ja kaksi lastenhoitajaa.

  Sana on vapaa: Poikien äidit VS tyttöjen äidit

  Siksi tuntuu erittäin epäoikeudenmukaiselta ja absurdilta ajatella että saatamme ensi syksynä jälleen olla henkilökunnan lomautusten tai pahimmassa tapauksessa irtisanomisten edessä. Myös koko yhdistyspohjainen toiminta on uhattuna, mikäli emme saa lapsiryhmää täyteen.

  Olisi tärkeää, että vanhemmat tietäisivät myös näistä pienistä, yksityisistä päiväkodeista, joissa asiat ovat mallillaan ja jonne voi turvallisin mielin viedä lastaan hoitoon. Hoitomaksutkaan eivät ole perheille kunnallista korkeampia, koska Kela maksa niistä perheille yksityisen hoidon tukea.

  -Sofia, kahden tyytyväisen onnenmyyrän äiti-

  Vastaa