• You are currently viewing Lantionpohjalihakset kuntoon tai jopa tiukaksi -Perfect PFE laitteella

  Lantionpohjalihakset kuntoon tai jopa tiukaksi -Perfect PFE laitteella

  Lantionpohjalihakset, Yhteistyössä: Tenslaite.fi

  Niin se vain on, että raskaudet ja ikä heikentävät meillä naisilla lantionpohjalihaksia. Halusimme tai emme. Raskaana olevan naisen hormonitoiminta löystyttää kehon sidekudoksia. Siksi silläkään ei ole merkitystä, oletko synnyttänyt lapsen alakautta vai sektiolla, lantionpohjalihakset kärsivät silti. Ikääntymisen myötä lihakset alkavat heikentyä puolestaan niin lantionpohjassa kuin muuallakin kehossa.

  Neljän lapsen nelikymppisenä äitinä, olen (tai olin) yksi niistä, joiden lantionpohjalihakset ovat ihan varmasti treeniä vaille. Se ei aina tarkoita sitä, että naisella olisi selvästi jotain haittoja tai oireita (Kuten pissankarkailu, tahattomat kaasut tai veltto seksi.), joista heikot lantionpohjalihakset olisivat paljastuneet. Ei suinkaan, lantionpohjalihaksia on hyvä harjoittaa kaikkien naisten, erityisesti, kun ikää tulee lisää.

  Omalla kohdallani mitään erityistä ongelmaa ei ole missään vaiheessa ollut, vaikka olen neljä kertaa synnyttänyt alakautta. Oletin lantionpohjalihasteni olevan yhä hyvässä kunnossa. MUTTA nyt, kun olen lantionpohjalihaksiani aktiivisesti harjoittanut, huomaan monen asian muuttuneen. Siitä lisää tässä kirjoituksessa.

  lantionpohjalihas

  Tyypillisiä merkkejä lantionpohjan ongelmista ovat

  • virtsankarkailu liikunnan, nauramisen, yskimisen tai aivastamisen yhteydessä
  • äkillinen virtsaamistarve; vaikeudet ehtiä WC:hen
  • tihentynyt virtsaamistarve
  • virtsaamis- tai ulostusvaikeudet
  • äkillinen virtsarakon tai suolen hallinnan menetys
  • pierujen pääseminen tahattomasti
  • kipu lantion alueella
  • yhdyntäkivut
  • laskeuma

  Lantionpohjalihakset

  Lantionpohjan lihakset ovat tahdonalaisia lihaksia. Se tarkoittaa sitä, että niitä voi treenata kuten muitakin kehon tahdonalaisia lihaksia. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että niiden treenaaminen on jostain syystä todella vaikeaa. Ei vaikeaa siksi, että itse treeni olisi vaikeaa, vaan siksi, että sen vain aina unohtaa. Aloittaminen on hidasta, ei ehdi, ei jaksa…aloitan sitten huomenna. Lantionpohjalihasten treenaaminen on vielä helpompaa jättää väliin, kuin kaikki muu treenaaminen. Eihän sitä edes kukaan huomaa ulospäin, onko treeni tehty vai ei. Mutta kuten kaikessa muussakin liikunnassa, myös lantionpohjalihaksia harjoitettaessa, suurin hyöty siitä tulee sinulle. Treenata kannattaa itsensä takia.

  Kuten jo kerroin, ei omalla kohdallani ole ollut mitään vaivoja. Sekin on varmasti ollut yksi syy sille, että treeniä en ole saanut aloitettua. Ihan varmasti, jos olisi virtsankarkailua tai muita ikäviä oireita, olisi harjoituksiin tullut tartuttua aikaisemmin. Onneksi kuitenkin tartuin tuumasta toimeen tämän yhteistyön myötä ja tajusin, että kyllä ne minunkin lantionpohjalihakset treeniä kaipasivat.

  Lantionpohjalihasten helppo treenaaminen

  Netti on pullollaan toinen toistaan parempia lantionpohjalihastreeniohjeita. Minä en tosiaan oikein osannut niihin koskaan tarttua, aina välillä aloitin, mutta sitten taas unohdin. Nyt sain testiin Perfect PFE -laitteen jossa emätinelektrodin tekee työn minun puolestani. Tämä hermostimulaatio harjoittelu sopi minulle paremmin kuin hyvin, pystyin yhdistämään television katselun tai vaikkapa työkoneella istumisen harjoitusten tekemiseen. Otin tavaksi käyttää laitetta aina illalla, samalla kun luin kirjaa tai katsoin televisiota. Jos se unohtui, niin sitten korvasin treenin aamulla töitä tehdessäni.

  Perfect PFE on helppo käyttää. Ensin luin paketista suomenkieliset ohjeet ja sitten kokeilin heti ensimmäistä ohjelmaa, joka siinä oli vaihtoehtona. Elektrodi asetetaan emättimeen ja laitteesta käynnistetään ohjelma. Ohjelma kestää aina 20 minuuttia kerrallaan ja sen jälkeen loppuu automaattisesti. Ohjelman tehoa voi säätää itse sopivaksi. Sen kuuluu tuntua, mutta ei pahalta. Paketissa oli mukana myös osoitin, jolla pystyy testaamaan miten lantionpohjalihaksiaan osaa käyttää.

  Aloitin harjoittelun vähän turhan rivakasti. Vaikka en laittanut mielestäni laitteeseen isoja tehoja, sain silti lantioni kipeäksi ensimmäisistä treeneistä. Se antoi minulle toisaalta uskoa, että jotain todella tapahtuu tämän laitteen avulla. Pidin muutaman lepopäivän ja aloitin uudestaan. Sen jälkeen käytin laitetta noin 5 kertaa viikossa, aina sen 20 minuuttia kerrallaan. Aloitin harjoittelun maaliskuun alkupuolella, joten olen käyttänyt sitä jo lähemmäksi 2kk. Ja eron kyllä huomaa.

  lantionpohjalihas treeni

  Tulokset

  On hassua, miten treenistä on saanut tuloksia, vaikka ennen treeniä ei ollut erityistä syytä treenata. Muuta kuin se tieto, että tällä ikää niin pitäisi jo tehdä. Voin vain kuvitella treenin hyötyjä sille, jolla on tuntuvia ongelmia lantionpohjalihasten kanssa.

  Jokatapauksessa jotain on tapahtunut. Minulla ei ole ollut virtsankarkailua koskaan, mutta kun kuukauden Perfect PFE-laitteella harjoiteltuani aivastin, niin huomasin, että en joutunut enää pinnistämään aivastuksen aikana lihaksiani “yhteen”. Näin olin tehnyt huomaamattani aikaisemmin. Eli tietoisesti jännittänyt lantionpohjalihaksia, jotta ei tule virtsankarkailua. Nyt en tee tuota enää. Lantionpohjalihakseni on vahvistunut niin, että niiden automaattinen supistus aivastaessa riittää.

  Tuloksia on muitakin, pitkään jatkunut lantio/alaselkäkipuni on poissa. Tuskin sattumaa, että juuri nyt? Lantionpohjalihaksethan tukevat lanneselkää ja ne ovat yhteydessä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Koko lantionseutuni tuntuu rennommalta ja kevyemmältä. Aivan kuin se olisi “hierottu auki”. Hassua. Osa hyödyistä liittyy seksiin, ei niistä sen enempää, mutta niitäkin on.

  Aion ehdottomasti jatkaa vielä treeniä, ainakin ylläpitävästi. Ei tässä enää nuorruta, nyt on hyvä pitää kehostaan kaikin puolin huolta.

  Voin lämpimästi suositella Perfect PFE laitetta erityisesti kaikille niille, joiden on ollut aikaisemmin vaikeaa aloittaa lantionpohjalihasten harjoittaminen. Tämän helpommaksi se ei enää tule ja oman kokemukseni perusteella tuloskin on taattu.

  Pitäkäähän naiset alapäästänne huolta!

  lantionpohjalihas harjoitus

  Kommentit

  1. Yogini

   Niin, tekee työn puolestasi…
   Laittaisin itse tuon 110€ astangajoogan peruskurssiin, jonka jälkeen jatkaisin harjoittelua kotona. Juurikin joogassa käytettävät “mula bandha” ja “uddiyana bandha” harjoittavat “alakerran lihaksia” oikealla tavalla, lisäksi saa lukuisia muita positiivisia vaikutuksia. Niin fyysisiä kuin psyykkisiä.
   Fyysisistä mainittakoon lantionpohjan lihasten vahvistuminen, virtsankarkailun loppuminen, orgasmien huomattava vahvistuminen, hyvät yöunet, hyvä fyysinen kunto. Ei löysät anaali- tai pimppipierut pörähtele omia aikojaan jne mikäli sellaisista kärsii..
   Tietysti jooga ei ole sohvaperunan laji, joka haluaa saada aikaan tuloksia sohvalla maaten. Ja kuten astangan kehittäjän lausahdus sen toteaakin:
   “Anyone can practice. Young man can practice. Old man can practice. Very old man can practice. Man who is sick, he can practice. Man who doesn’t have strength can practice. Except lazy people; lazy people can’t practice Ashtanga yoga.”

   1. Jonna

    No tuskin nyt ihan jokainen joka ei joogassa käy on sohvaperuna kuitenkaan? Voi olla, että ihmisellä on esim muita maksullisia harrastuksia (kuten minulla) ja enempään ei rahat tai aika riitä. Sitten on nämä muut jumppajutut hoidettava muin keinoin kuin joogatunnilla. Jokainen tavallaan… kunhan nyt jumppaa jos tarvetta on.

    Jooga on muuten tosi kivaa, kävin joskus säännöllisesti voimajoogassa eli juuri tuossa Ashtanga joogassa ja tykkäsin tosi paljon.

  2. Minde

   Hei, ymmärsinkö oikein ettei tässä itse lihaksilla puristella tuota elektrodia vaan hermostimilaatio saa lihakset jännittymään?

  3. Minde

   Hei, ymmärsinkö oikein ettei itse puristella lihaksilla elektrodia vaan hermostimulaatio saa lihakset jännittymään?

   1. Jonna

    Kyllä, juuri näin.

    1. Mink

     Oletko vielä käyttänyt säännöllisesti ja mitä tuloksia tähän mennessä tullut?

     1. Jonna

      Pakko myöntää, että nyt tuo on vähän unohtunut, mutta olen muuten jumppaillut muistaessani. Pitääkin kaivaa taas laite esiin. Sillä oli kyllä selvästi vaikutusta silloin kun sitä säännöllisesti käytti.

  4. Nani

   Ihan uusi tuttavuus tällainen laite mutta kokeilla haluaisin. Tämän kanssa siis todella voi esim. Istua ja tehdä kirjoittaa koneella? Kattelin tota sivua, minne noi linkit vei niin siinä kolmannes kuvas elektroidis oli kuheen pitkä antenni kiinni. Ymmärsinkö oikein et sen saa pois siitä ni ei tarvi vaa jossai sängyllä maata illalla sen kanssa tuota aikaa? Tuntus aika hullulta jos se siinä oikeesti tököttäs vaa… 😀 Tuo sivusto on varmaan turvallinen paikka tilata ko. laite?
   Kiitos jo etukäteen vastauksista 🙂
   Ps. Toivottavasti tää teksti tulee vaa kerran ku puhelimella on hankala käyttää tätä sivuston kommentointia ?

   1. Jonna

    Joo tuon kanssa voi kyllä tehdä, mutta ihan pystyssä en pystyisi istumaan. Mutta sillä tavalla rennosti takanojassa kyllä, esim sohvalla. Koska siinä tosiaan on tuo ulko-osa, minkä päällä istuminen olisi aika tukalaa. Tuolta sivustolta on turvallista tilata kyllä. Anteeksi kun vastaukseni kesti, mutta olin lomalla viime viikon.

  5. Seija Korpi

   Sama laite oli joskus ebay:ssä jotain 50 €:n paikkeilla. Nyt näytti hinta siellä nousseen yli Suomen hintojen. Wishillä taas on lähes ilmainen, n. 24 €.

   Ainoa, mikä noissa ihmetyttää, että johto on tosi ohutta eikä sitä pysty vaihtamaan.

  6. Hilkka Heikinheimo

   Laite on ollut kohta kahden kuukauden ajan käytössä 5-6 päivänä viikossa aina tunnin verran per kerta. Valitettavasti en ole saanut siitä apua ponnistusinkontinenssiin. Tilanne on jopa huonompi kuin aikaisemmin. Virtsaa karkailee, vaikka wc:ssä käynnistä olisi vasta puolisen tuntia, eikä aikaisemmin käyttämäni inko-suoja enää riitä, vaan pitää siirtyä paksumpiin tuotteisiin. Harmillista, investoin jopa toiseen =kullattuun emätinelektrodiin, mutta se toimii huonommin kuin laitteen mukana tullut.
   Aion pyytää lähetettä inko-leikkaukseen.

   1. Jonna

    Ikävä kuulla, toivottavasti saat apuja sitä kautta.

    1. Kristiina Lahelma

     Hei, kysyisin mistä johtuu kun valitsee minkä tahansa ohjelman voimakkuus menee välillä nollaan ja takaisin valittuun voimakkuuteen. Voimakkuuta en saa kun max 20 ohjeessa 99 asti? T.Kristiina

     1. Jonna

      Hei, kannatttaa kysäistä asiaa tuotteen myyjältä. En osaa tähän vastata.

  Vastaa