• You are currently viewing Ikäkriisi iski vasten kasvoja

  Ikäkriisi iski vasten kasvoja

  En ole pitänyt itseäni koskaan erityisen turhamaisena. Mutta täytyy myöntää, että kun 40 pärähti lasiin muutama vuosi sitten, alkoi peilistä katsomaan yhä väsyneempi naama. Siinä sitten väsynyttä naamaa tuijotellessa tuli kylmä hiki otsalle. Ikäkriisi… Tässäkö tämä oli sitten, nyt alkoi alamäki?

  Lue myös: Ylipainoinen odottaja ei tarvitse muistutusta painostaan jatkuvasti

  Olenko enää viehättävä?

  Eipä enää tähän naamaan auta, että nukkuu hyvät, makoisat yöunet ja laittaa vähän ryppyvoidetta. Mieskin alkoi kommentoimaan, että näytät väsyneeltä ja jotenkin erilaiselta. No toki vetäisin pienet pultit tästä, koska ei hänkään enää mikään nuorimies ole. Näytinpä todisteeksi valokuvaa, jonka otin muutama vuosi sitten ja kyllähän pärstä on hiukan muuttunut ja ahavoitunut. No, hän ei tietenkään tätä muutosta havainnut, go figure! Ikäkriisi ei kuulemma koske miehiä… Vähän epäilen!

  No, mukava mies hän on ja rauha hänen sielulleen, mutta on tämä nyt enemmän oman pään ongelma kuin miehen. Kyllä se naisena tietenkin huolestuttaa, että tuo toinen puolisko ei enää pidä viehättävänä, vaikka näyttää se pitävän. Onneksi oma äiti on sanonut, että kyllä se silmä tottuu omaan naamaan ja ei ne rypytkään enää niin haittaa. Kyllä se vaan kannattaa uskoa vanhempaa sukupolvea, ne tietää, miten asiat on.

  Veitsen alle vai ei?

  On tämä naisen elämä yhtä kriisiä toisen perään. Olen kyllä päättänyt, että mitään en leikkele itsessäni ellei nyt silmäluomet ala niin roikkumaan, että näköä haittaa. Rakas ystäväni on käynyt tekemässä ulkonäölleen erilaisia kommervenkkeja ja aikoo myös mennä veitsen alle, kun 50 lähestyy. Minua tämä ajatus kauhistuttaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos kateus iskee ystävän nuorta olemusta kohtaan. Minusta tämäkin on ihan ok, jos haluaa tehdä ulkonäölleen jotain. Rypyt ja roikkuvat osat kropassa eivät haittaa kuitenkaan minun menoa ja tiedän, että tämä kriisi menee ohitse. Tai jos jotakuta haittaa niin so what!

  En kyllä koe, että ulkonäköpaineet tulevat ulkopuolelta, vaan ehkä siitä ajatuksesta, että nyt se huoleton nuoruus on ohi. Mutta onko se huoleton elämä ohi? Ei kai huoletonta voi yhdistää vain nuoruuteen? No, painin täällä oman kriisini kanssa, eiköhän se tuosta asetu taas omiin uomiinsa. Hei, huoleton voi olla ihan rypyilläkin ja väsyneen näköisellä naamallakin. Mitä sitä turhista huolehtimaan, en kyllä haluaisi enää kokea nuoruuden huolia ja epävarmuutta. Seksikin on paremman tuntuista, mitä vanhemmaksi tässä tulee ja sekös vasta hauskaa on!

  Vastaa