• You are currently viewing Miten sijoitat heijastimet oikein?

  Miten sijoitat heijastimet oikein?

  Syksy tulla tupsahti taas hieman varkain. Illat alkavat hämärtymään jo aiemmin. Pian myös aamut valkenevat myöhemmin kuin kesäaikaan. Nyt on aika kaivaa kaikki heijastimet esille. Jokaiselle hämärässä liikkujalle heijastin on elinehto. Autoilijoille ilman heijastimia liikkuvat pienet ja suuret ihmiset ovat kauhistus. Autoillessa nimittäin tien ylittävät tai tienveressä kulkevat, ilman heijastimia liikkuvat, saavat aikaan ylimääräisiä sydämen lyöntejä, vaikka kuinka ajaisi varovasti.

  Lapset ovat suurimmassa vaarassa, koska he eivät ymmärrä, miten hämärässä tai pimeässä autoilijan on hankala havaita muita tiellä liikkujia, jos heillä ei ole heijastimia yllään. Sade ja kostea ilma vielä hankaloittavat näkyvyyttä lisää. Onneksi joka syksyiseen heijastin ongelmaan on keksitty lukuisia keinoja, joilla voi erottua hämärässä!

  Mihin heijastimet lapselle?

  5 vinkkiä, joilla näyt liikenteessä

  1. Heijastinliivit Lapsilla ja miksei myös aikuisilla, yksi parhaimmista ja varmimmista keinoista erottua on heijastinliivit. Heijastinliivit näkyvät joka suuntaan ja ne on helppo pukea ylle. Varsinkin pienten kanssa heijastinliivi on ehdoton. Perinteisten heijastinliivien rinnalle on tullut hauskempia vaihtoehtoja. Liivejä löytyy erilaisilla kuvilla ja teemoilla, joten lasten mielestä heijastinliivi on varmasti mahtava juttu, jos lapsi vielä itse saa valita mieluisan liivin.

  2. Roikkuvat heijastimet Myös perinteisissä roikkuvissa heijastimissa löytyy hauskoja lapsille sopivia vaihtoehtoja. Paras korkeus roikkuvalle heijastimelle on polvenkorkeus niin, että heijastin heiluu vapaasti polven kohdalla. Kiinnitä heijastimia molemmin puolin vartaloa, jolloin näkyvyys on taattu. Usein lapsiperheissä roikkuvat heijastimet tuottavat kuitenkin harmaita hiuksia sen vuoksi, että leikkien tiimellyksessä roikkuvat heijastimet herkästi irtoilevat. Kannattaa siis tarkistaa säännöllisesti lasten ulkovaatteet, että heijastimet ovat tallella.

  3. Stretch- ja jousiheijastimet Käteviä stretch tai jousiheijastimia voi kiinnittää myös ranteisiin ja sääriin. Usein lasten haalareissa ja ulkovaatteissa löytyy jo itsestään heijastimet näistä kohdista.

  4. Heijastavat asusteet Heijastavia pipoja ja hanskoja on myös paljon markkinoilla. Näistäkin löytyy erilaisia teemoja, kuvia ja kirjoituksia. Myös laukuissa ja repuissa on heijastavia osia tai niihin voi kiinnittää erillisen heijastimen esimerkiksi vetoketjuun.

  5. Heijastava suihke Tekstiileille ja tavaroille on myös keksitty todella hyvä vaihtoehto; heijastava suihke. Suihketta voi suihkuttaa kaikkialle ulkovaatteisiin pipoa myöten, jopa polkupyörään. Suihke häviää pesun jälkeen, mutta kestää kuitenkin sadetta. Tarkista kuitenkin säännöllisesti vaikutus ja suihkuta tuotetta lisää, jos suihke on kulunut pois. Esimerkiksi lasten ulkovaatteissa suihke kuluu pois nopeammin kuin aikuisten, koska lasten ulkovaatteet joutuvat suuremmalle kulutukselle.

  Parhaan näkyvyyden takaamiseksi, kannattaa käyttää useampaa edellä manituista keinoista yhtä aikaa. Heijastaminen ei koskaan ole ollut näin helppoa!

  Lähde: Liikenneturva

  -Poikien Äidit -toimitus-

  Vastaa