• Poikani tyttöystävä ei ole hyväksi pojalleni -vertaistukea?

  Poikani tyttöystävä ei ole hyväksi pojalleni -vertaistukea?

  Tämä on aika arka aihe, mutta jotenkin pakko vaan kirjoittaa tänne, koska moni muukin voi olla samassa tilanteessa… Nimittäin poikani tyttöystävä.

  Nuoret ovat 17-vuotiaita. Yritän esittää pojalleni, että hyväksyn hänet, koska onhan hän poikani valinta ja se ei minulle kuulu. Mutta näin salaa äitinä ymmärrätte ehkä sen tuskan, kun tyttö ei miellytä minua. Ja nyt ei ole kyse mistään pienistä asioista, vaan hän ei mielestäni ole pojalleni ollenkaan sopiva.

  poikani tyttöystävä

  Poikani tyttöystävä on täysin vastakohta pojalleni

  Tämä on ihan kamalaa! Poikani on herkkä ja kiltti eikä ole ilkeä kenellekään. Tämä tyttö taas on kovaääninen, röyhkeä ja hänellä on melko ronskit jutut. Kiroilee paljon puhuessaan. Olin hiukan järkyttynyt, kun tyttö tuli meille ensimmäisen kerran kylään. Yritän ajatella sen niin, että tässä vastakohdat vetää toisiaan puoleensa. Pelkään kuitenkin, että kiltti poikani jää tämän jyrän alle ja saa vielä pahasti siipeensä.

  Hienovaraisesti vihjaillen otin asian kerran poikani kanssa esille. Kyselin hieman millä tavalla tyttö kohtelee poikaani kahden kesken. Poika sanoi, että hänen mielestä tyttö on vaan tosi hauska ja ei ainakaan itse koe, että tyttö jotenkin käyttäisi häntä hyväkseen. Mutta ihastunut ei yleensä näe alussa toisen huonoja puolia vaan näkee vain ne hyvät. Minä tietenkin äitinä näen tilanteen ulkopuolisen silmin, vaikka toki en ehkä täysin objektiivisesti.

  Se mikä tässä äitinä kuitenkin huolestuttaa eniten on se, että poikani vaikuttaa olevan jotenkin hukassa. Tyttöystävän miellyttäminen ja samalla selvästi oman itsensä hukkaaminen sen miellyttämisen alle on alkanut syödä poikaani sisältä. Hän on ei hymyile tai ole iloinen enää juuri koskaan. Tuntuu, että on koko ajan varuillaan tyttöystävänsä aikana, ikään kuin varoo mitä sanoo meillekin tyttöystävän kuullen. Kun poika on yksin kotona, on hän oma tuttu itsensä. Ihana poikani.

  Lue myös: Minne hävisi pieni ihana poikani?

  Täytyykö äidin vain hyväksyä lapsensa valinta?

  Tyttö on useamman kerran maksattanut ostoksensa poikani rahoilla. Kerran halusi kalliin laukun ja poika sen sitten hyvää hyvyyttään osti kesätöistä säästämillään rahoilla.

  Tyttö makaa meillä viikonloput ja syö tietenkin meillä jatkuvasti. Tämänkin ymmärrän, enkä siihen normaalisti puuttuisikaan, mutta hän on todella röyhkeä ja kävelee jääkaapille itsekseen. Kerran huokaili, kun oli niin tyhjä ja ihmetteli ääneen, miksi ei kaupassa ole käyty. Jouduin sitten siihen sanomaan, että olen menossa juuri. Olemme selkeästi hyvin erilaisista maailmoista ja en tarkoita, että hän olisi yhtään huonompi ihminen, kuin kukaan meistä muista, mutta olen yrittänyt opettaa omille lapsille kohteliaita käytöstapoja.

  Tiedän kuka tytön äiti on ja hän on samanlainen kuin tyttö, täysin vastakohta minulle eli pelkään, että me emme tule lainkaan toimeen keskenämme. En kuitenkaan halua olla poikani onnen edessä ja hiljaa hyväksyn, että tämä ei tosiaan minulle kuulu, mutta saako tällaisesta asiasta yleensä puhua vai pitääkö vain hiljaa hyväksyä? Onko kenelläkään vastaavaa tilannetta, että et ole tykännyt poikasi tyttöystävästä?

  Kommentit

  1. Avatar
   J.

   Itse näin kakskymppisenä naisena sanoisin että tämän tekstin luettua niin äitillä on oikeus puuttua asiaan jos siltä tuntuu. Mulla oma äiti kielsi tapailemasta yhtä poikaa ja en uskonut kunnes jouduin hyväksikäytetyksi. Oisimpa uskonut äitiä..❤️

  2. Avatar
   Tuttua

   Periaatteessa lasten pitää saada polttaa omat siipensä. Niinhän mekin teimme.
   Kotonasi sinun ei tarvitse sietää loisijaa. Voit huomauttaa, että teillä ei kiroilla. Ruoan vastineeksi tyttö voi vaikka imuroida. Tai lähetä nuoret kauppaan.

   Minulla kesti muutaman vuoden tottua vävykokelaaseen. Nyt kun asuvat omillaan, eikä kaveri pyöri enää kotonani, olen alkanut nähdä hänessä hyviäkin puolia.

  3. Avatar
   Liina

   Mielestäni voit yhden ainoan kerran puhua poikasi kanssa vakavasti. Kysy, mistä hän tytössä pitää ja kysyä, mitä mieltä hän on sinua häiritsevistä luonteenpiirteistä. Voit kertoa, että pakko ei ole seurustella, ja että jos rupeaa tuntumaan siltä, että juttu olisi parempi lopettaa, aiemmin on helpompi kuin myöhemmin. Ja että tuet häntä tarvittaessa sekä seurustelussa että jos se loppuu.
   Nuorille olisi mielestäni tärkeää puhua siitä, mikä ihmisessä on tärkeää, jo ennen seurustelua. Tärkeää ei ole ulkonäkö, ei hauskuus, ei yleinen arvostus, vaan se, että voidaan keskustella kaikesta ja se, miten toinen suhtautuu toisiin ihmisiin. Juoruaako, onko ylimielinen, vai auttaako ja haluaako nähdä ihmisten hyvät puolet.
   Huono käytös voi tietenkin olla myös epävarmuuden peittämistä.
   Ja teillä on teidän säännöt. Kyllä itse kertoisin, jos joku valittaa tarjoiluista, että vapaasti saa ostaa mitä haluaa. Nuoret ovat alaikäisiäkin, kasvatusta tarvitsevia.
   Arvostan hienotunteisuuttasi!

  4. Avatar
   Pagemus

   Suurin osa eli varmaan n. 95% teini-iän seurustelusuhteista ei kestä aikuisuuteen asti. En ottaisi turhaa stressiä asiasta. Jos suhde ei tunnu toimivan niin eiköhän poikakin sen tajua ennen pitkään. Ensimmäiset suhteet harvemmin ovat mitään lottovoittoja.

  5. Avatar
   V

   Onneksi poikasi ei ole vielä siinä iässä missä tyypillisesti perustetaan perheitä, vaan ennemminkin siinä iässä missä rakennetaan omaa identiteettiä. Ehkä tyttö on hänelle tarpeellinen tässä prosessissa.

   Kun kerran olet jo kritisoinut tyttöä pojallesi, niin totta kai hän on vaivautunut kun olette molemmat paikalla.

   En usko että kannattaa kritisoida tyttöä pojallesi, mutta varo myös itse asettumasta kynnysmatoksi. Sinulla on oikeus kohdata tyttö samoilla ehdoilla kun kohtaisit kenet tahansa ihmisen.

  6. Avatar
   K

   Tälleen +25v sanoisin vain, että tärkeää on, että poika on aidosti onnellinen. Se on ainoa mitä juttelisin pojan kanssa, oman itsensä löytäminen, hyväksyminen ja eläminen omien arvojensa mukaan. Tytölle voi mainita, kuinka teillä on sopivaa käyttäytyä

  Vastaa