• Lapsityypit -tunnistatko omasi?

    Millaisia ovat ne meille aikuisille tutuimmat lapsityypit jotka löytyvät niin monista perheistä? -me listasimme.

    Onko teillä kotona hienopieru tai ehkä kullannnuppu. Moni lapsista saattaa olla sujuva yhdistelmä eri lapsityyppejä.

    Mikä lapsityyppi teiltä löytyy?

    Tämä listaus on koostettu huumorilla, eikä sitä tule ottaa turhan vakavasti! 

    lapsityypit

    Lapsityypit listattuna

    1. Kullannuppu

    Jos tuuri on käynyt, niin perheestäsi löytyy aikakin yksi tunnollinen kullannuppu. Hän on se joka vie roskat pyytämättä, se joka ei vingu ikinä lisää kotiintuloaikaa tai viikkorahaa. Hän on se, joka halaa sinua vielä teininäkin ja se joka ei joudu suuremmin ongelmiin koulussa tai harrastuksissa.

    Tunnollisella kullannupulla saattaa kuitenkin olla musta kääntöpuoli. Jotta kullannuppu voi pitää titttelinsä, on hänen tehtävä asioita salaa ja narittava muita lapsia.

    2. Huithapeli

    Huithapelin vanhempana on välillä kivaa ja välillä ei niin kivaa olla. Huithapeli unohtaa sukkansa, unohtaa kirjansa, unohtaa minne oli menossa ja unohtaa itsensä. Huithapeli hymyilee usein tyytyväisenä, koska hän ON lähestulkoot aina tyytyväinen. Ei huolta huomisesta! Huithapeli tykkää leikkiä sitä mitä muutkin ja hän tykkää mennä minne muutkin, eikä hän oikeastaan jaksa kinata mistään.

    Huithapelin vanhemana saat aina kesä- ja talviloman alkaessa hakea koulusta jätesäkillisen sinne jäänyttä vaatetta ja tavaraa takaisin kotiin.

    Lue myös: Mistä tunnistat teinipojan?

    Lue myös: Suomen pojat ovat maailma tyytyväisimpiä. Mistä se johtuu?

    3. Pikkupomo

    Pikkupomon osuessa kohdallesi, olet pulassa. Pikkupomon vanhempana saat tehdä 100 kertaisen työn muihin vanhempiin verrattuna. Pikkupomo ei ehkä onnistu pomottomaan sinua, mutta pikkupomo yrittää sitä, toistuvasti. Tämä toistuvasti yrittäminen on se, mikä vie lopulta voimasi. Pikkupomolla ei ole mikään hyvin, hän haluaa aina jotain lisää ja aina kavereilla on kaikki paremmin.

    Pikkupomon paras puoli on siinä, että hän ei koskaan teeskentele. Voit lukea pikkupomoa kuin avointa kirjaa.

    4. Arkajalka

    Voisi luulla, että arkajalan vanhemmuus olisi helppoa. Kaikkea muuta. arkajalka ei uskalla nukkua omassa sängyssä, eikä uskalla maistaa mitään uusia ruokia. Arkajalka pelkää ihmisiä, eläimiä ja omaa varjoaankin. Arkajalka jää jalkoihin leikkipuistossa ja koulun kentällä. Arkajalka haluaa pitää kädestä vielä siinäkin vaiheessa kun armeija kutsuu.

    Arkajalan salainen ase on loputon söpöys, mikä lumoaa niin vanhemmat kuin kaikki muutkin arkajalan matkaan osuvat ihmiset.

    5. Pellehermanni

    Pellehermanni on ottanut alusta asti roolin olla hauska ja huvittava tyyppi. Taaperosta asti hän on osannut naurattaa vanhempiaan ja opettajiaan. Pellehermanni liukastuu banaaninkuoreen koulun ruokalassa, kaataa joulukuusen mummolassa ja saa pallon nenäänsä jalkapallokentällä. Unohtamatta koko luokan naurattamista pierullaan.

    Pellehermannin rooli jää valittatavasti päälle myös niihin tilanteisiin joihin se ei sovi. Mutta ainakin sinulla on aina hauskaa.

    Lue myös: Unissakävely on yleisintä tässä iässä

    Lue myös: Viime vuosikymmenen suosituimmat poikien nimet

    6. Hienopieru

    Hienopieru ei kestä tahroja paidallaan tai reikiä sukissaan. Vanhempana saat varustautua tuplamäärään vaatteita, sillä  hienopierun vaatteet vaihtuvat useita kertoja päivässä ja hän on hyvin tarkka millaisia värejä ja kuoseja pistää päälleen. Tarkkuus näkyy jo ihan pienestä asti. Hienopierun leikit ovat hyvin aikuismaisia, eikä niihin liity minkäänlaista lapsenomaista pelleilyä. Hienopierua ei naurata, ainakaan mikään mikä liittyy häneen itseensä.

    Hienopieru on tyylikkäästi oma itsensä, eikä kumartele muiden odotuksille ja vaateille. Hienopieru pärjää kyllä!

    7. Supersankari

    Oletko saanut lapseksesi supersankarin? Supersankari ei ehkä tee urotekoja, mutta hän käyttytyy kuin osaisi lentää ja kuin hänellä olisi norsun voimat. Supersankari hyppii sohvalta sohvalle, kiipeää kattolamppuun ja piiloutuu pyykkikoriin. Supersankari seisoo päällään, heittää kuperkeikan takaperin ja juoksee kuin salama (ainakin jos yllätät hänet pahanteosta.)

    Supersankarin energia ja tahdonvoima saa hänet monesti olemaan suosittu kaveri ja sopeutuva tyyppi.

    Vastaa