• You are currently viewing Miehet saattavat kuolla koronaan 65% naisia todennäköisemmin

  Miehet saattavat kuolla koronaan 65% naisia todennäköisemmin

  Ainakin Italiassa ja Kiinassa on huomattu, että koronavirukseen sairastuu ja kuolee selvästi enemmän miehiä kuin naisia. Miehet saattavat kuolla koronaan 65% naisia todennäköisemmin, kertoo The World Health Organization. Italiassa jopa 80% koronakuolemista tapahtuu miehille. Sama huomio on tehty muuallakin maailmassa.

  Mistä sukupuolten erot voisivat johtua?

  Riskiryhmiin kuuluvat ovat muun muassa sydänsairaat, diabetikot, astmaatikot ja yli 70 -vuotiaat. Nämä riskiryhmään kuuluvat selittyvät sillä, että riskiryhmäläisten kehot ovat heikompia taistelemaan virusta vastaan, kuin muiden.

  Lue myös: Auttaako käsidesi koronavirusta vastaan?

  Syytä sille, miksi miehet ovat ilmeisesti riskiryhmää, ei vielä tiedetä. Osa tutkijoista epäilee, että miehet tupakoisivat enemmän ja syy selittyisi sillä. Osa on sitä mieltä, että naisten immuniteettitaso virusta vastaan on parempi.

   

   

  Lähde: Dailymail

   

  Voisiko sukupuolierot selittyä ravinnolla? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos listaa, että naiset syövät miehiä enemmän kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Vuonna 2017 kasviksia, hedelmiä ja marjoja päivittäisen käyttösuosituksen mukaisesti söi naisista 22 prosenttia ja miehistä 14 prosenttia. Kun taas 18‒74-vuotiaista punaista ja prosessoitua lihaa söivät selvästi enemmän miehet.

  Saattavatko miehet syystä tai toisesta, liikkua koronaviruksesta huolimatta, naisia enemmän muiden ihmisten lähettyvillä?

  korona c-vitamiini

  Lue myös: Introvertti äiti, tunnista itsesi

  Toistaiseksi kaikki on yhtä arvailua, sillä syytä miesten suuremmalle riskille sairastua ja kuolla koronaan ei vielä tiedetä.

  Noin 11 300 ihmisen arvioidaan tarvitsevan Suomessa sairaalahoitoa uuden koronaviruksen vuoksi. Heistä tehohoitoa tarvitsee 3 600 potilasta. Arvio perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Turun yliopiston yhdessä tekemään mallinnukseen.

  Ajankohtaista koronaviruksesta THL

  Lähteet: Iltalehti, Dailymail, THL, CNN health

  -Poikien Äidit Toimitus-

  Vastaa