• You are currently viewing Intiimikuvien lähettäminen on iso riski -mitä tehdä jos kuvia levitetään eteenpäin?
  Photo by Dainis Graveris on SexualAlpha

  Intiimikuvien lähettäminen on iso riski -mitä tehdä jos kuvia levitetään eteenpäin?

  Intiimikuvien lähtettäminen toiselle voi tuntua harmittomalta hauskanpidolta, mutta se ei ole kannattavaa. Mitä tehdä silloin, jos kuvia levitetään eteenpäin?

  Intiimikuvien lähettäminen toiselle, ilman kuvan vastaanottajan suostumusta, on tietenkin hyvin mautonta ja tuomittavaa. Pyynnön jälkeenkin, intiimikuvien lähettäminen on asia, mitä kannattaa harkita hyvin tarkasti.

  Intiimikuvien lähettäminen voi tuntua jännittävältä ja tuoda säpinää suhteeseen tai deittailuun. Tuntuu harmittomalta lähettää toisella kuva, kun tämä sitä kauniisti pyytää. Kääntöpuolena asiassa kuitenkin on se, että kuvia voidaan käyttää myöhemmin tai vaikka heti, kiristämiseen ja kiusantekoon. Kuvan saanut voi lähettää niitä eteenpäin ystävilleen tai levittää laajalti sosiaalisessa mediassa. Tätä on tapahtunut jopa ala-aste ikäisille lapsille.

  Lue myös: Esports -poikien uusi haaveammatti

  Kuvamateriaalin pois saaminen internetistä, onkin sitten hyvin vaikea, jopa mahdoton tehtävä. Mieti siis, onko kuvien lähettäminen ja näin ison riskin ottaminen järkevää. Jos kuitenkin päätät toisen pyynnöstä lähettää hänelle intiimikuvia, niin huolehdi, ettei kuvissa näy kasvosi, eikä muitakaan tunnistettavia asioita, kuten asunnon tai huoneen yksityiskohtia.

  intiimikuvien levitys
  Photo by Dainis Graveris on SexualAlpha

  Mitä tehdä, jos kuvia levitetään eteenpäin??

  Jos omia kuvia löytää netistä, kannattaa ottaa niistä heti kuvakaappaus. Se helpottaa asioiden todistamista myöhemmin. Mikäli olet alaikäinen ja intiimikuvasi leviävät eteenpäin, niin ensimmäisenä kannattaa kertoa tilanteesta luotettavalle aikuiselle. Vaikka sinua kuinka hävettäisi, niin tilanne kannattaa purkaa mahdollisimman nopeasti, jotta kuvien levitys saadaan pysäytettyä. Tämän jälkeen ota yhteyttä poliisiin. Jos tarvitset keskusteluapua niin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Väestöliittoon.

  Älä tunne syyllisyyttä tapahtuneesta. Kuvien leviäminen on sen vastuulla, joka niitä eteenpäin lähettää. Mikään tilanne ei ole niin vakava, etteikö sitä voisi ratkaista. Muista myös, että usein pinnalla olevat asiat unohtuvat nopeasti. Joten pian tulee jo uudet jutut ja sinun kuvasi unohtuvat. Älä kuitenkaan päästä kuvien levittäjiä pälkähästä, vaan toimi, jotta samaa ei tapahtuisi jollekin toiselle myöhemmin.

  Ethän levitä toisten kuvia!

  Tämä on tärkeää, älä missään tilanteessa levitä toisen intiimikuvia eteenpäin. Olit saanut ne missä yhteydessä tai millä tavalla tahansa. Teollasi voi olla hyvin surulliset seuraukset. Kuvien leviäminen voi aiheuttaa suurta häpeää kuvien omistajassa ja lisäksi sinä syyllistyt rikokseen.

  Lue myös: Auttaako käsidesi koronavirusta vastaan?

  Seksikuvien- ja videoiden oikeudetonta levittämistä, käsitellään kunnianloukkauksena tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä. Jos alle 18-vuotiasta esittävää alastonkuvaa levittää netissä, voi syyllistyä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen.

  Muista kunnioittaa toisen yksityisyyttä.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa