• You are currently viewing Joulukukkien hoito-ohjeet

  Joulukukkien hoito-ohjeet

  Sukulaiset tuovat joulukukkia, mutta sinulla ei ole aavistustakaan miten niitä kuuluu hoitaa? Ei hätää, tsekkaa tästä perinteisten joulukukkien hoito-ohjeet ja sinulla on tänä jouluna yksi huolenaihe vähemmän.

  Joulutähti


  JOULUTÄHTI
  on todella kylmänarka eikä pidä yhtään vedosta. Jos olet itse ostamassa joulutähteä, niin suojaa kasvi kuljetuksen ajaksi hyvin ja anna olla tunti huoneenlämmössä ennen kuin avaat paketin. Joulutähden multa saa kuivahtaa, mutta ei kuivua kokonaan kastelukertojen välissä. Kasvin hennot juuret eivät myöskään kestä liikaa märkyyttä, joten varmista, että vesi ei jää seisomaan rukkuun. Joulutähti nauttii lämmöstä, joten kotona se kannattaa sijoittaa vedottomaan paikkaan.

  Hyasintti


  HYASINTTI
  tuoksuineen jakaa varmasti joulukukkien kansan kahtia. Jotkut eivät voi sietää Hyasintistä leviävää voimakasta tuoksua, kun taas toiset suorastaan rakastavat sitä. Jos olet ostamassa hyasinttia lahjaksi, varmista, että lahjansaaja ei ole tuoksuherkkä. Hyasintti vaatii vain vähän kastelua. Noin ruokalusikallinen vettä viikossa on aivan riittävä. Liika kastelu kasvattaa vain varren pituutta ja lopputuloksena sinulla on vain jatkuvasti kaatuva kasvi. 😀 Pitkäksi venyneet kukinnot voit kyllä vielä leikata maljakkoon tuomaan iloa ja tuoksua joulukotiin. Muista, tässäkin tapauksessa vain vähän vettä!

  Amaryllis


  AMARYLLIS
  , toiselta nimeltä Ritarinkukka on yksi näyttävämpiä joulukukkia. Kukat aukeavat pitkän varren päähän ja kestävät kauniina useita päiviä, ellei jopa viikkoja. Kukinta-aikaa voi pidentää siirtämällä se yöksi viileään. Sopiva kastelutahti on noin kerran viikossa. Kastele mullan pinta, älä kastele kukan sipulia. Kukat kasvavat aina valoa kohti, joten ruukkua kannattaa käännellä tasaisin väliajoin. Mikäli kukka meinaa kaatua, varren voi tukea kukkakepillä.

  Lue myös:  Seitsemän vinkkiä stressittömään jouluun

  – Poikien äidit toimitus –

  Poikien äidit facebookissa
  Poikien äidit instagramissa

  Vastaa