• You are currently viewing Voihan joulustressi!

  Voihan joulustressi!

  Jouluaatto lähestyy kovaa vauhtia. Se on ihanaa, mutta samalla voi iskeä joulustressi. Lahjat hankkimatta, kuusi koristelematta. Ruoat ja joulun herkut pitäisi suunnitella, ostaa ja valmistaa. Kodinkin tulisi näyttää jouluiselta ja lasten tuntea joulun tunnelma. Siisteydestä puhumattakaan. Ahkerimmat jouluintoilijat ovat jo tehneet näistä suurimman osan. Kun lista on pitkä, voi tuntua, ettei millään ehdi tai jaksa kaikkea. Mistä voisi karsia vai tarvitseeko karsia? Miten tästä selviää ilman kiukkua ja riitaa?

  KEINOT VÄLTTÄÄ JOULUSTRESSI

  Kerro toiveesi ja odotuksesi

  Keskustelkaa toivomuksistanne ja odotuksistanne. Jokaisella perheellä on omat perinteet ja tavat, jotka tekevät joulusta joulun. Onko sinulla erityisiä toivomuksia lahjoista tai yleisesti joulusta? Muista tuoda myös omat toiveesi esille, sillä olet varmasti ansainnut ne! Miten joulun perinteet menevät tänä vuonna, mennäänkö samalla kaavalla tai keksitäänkö uusia perinteitä? Ajan myötä ja lasten kasvaessa perinteet voivat perheessä muuttua. Senkin mukaan, ketkä niitä ovat kanssasi jakamassa. Tänä vuonna monessa perheessä pukin tilalle voi tulla nettipukki tai pukki piipahtaa vain pihalla tai lahjat saapuvat yllättäen kuusen alle.

  Delegoimalla stressitön joulu!

  Listaa tekemättömät asiat niin pysyt kartalla siitä, mitä on tekemättä. Jokainen perheenjäsen voi valita itselleen sopivia tehtäviä. Monesti joulun tunnelma syntyy yhdessä tekemällä. Voisiko yhdessä tekeminen auttaa saamaan asiat valmiiksi ajoissa ja ilman joulustressiä. Voisiko puoliso viritellä verhot ja valot, ehkä käydä kaupassakin. Kiireinen suorittaminen vaihtuu yhteiseksi tekemiseksi tai jos tykkäät tehdä itse, voit pyytää puolisoasi käymään kaupassa yhdessä kanssasi, tai viedä vaikka lapset ulos siksi aikaa, kun hääräät keittiössä, niin saat rauhan tehdä ja touhuta. Jakaessa säästät itseltäsi aikaa ja energiaa, on sitten enemmän niitä hetkiä, jolloin voit vain nostaa jalat ylös, herkutella ja nauttia joulun ajasta yhdessä.

  Oikaise ja nauti!

  Olisiko jotain, jossa voisit tehdä myönnytyksiä välttääksesi joulustressin? Nauttia vaan joulusta. Etkö jaksa häärätä keittiössä; Tilaa ruoka ravintolasta paikallisuutta tukien tai nouda valmiina kaupan kylmäaltaasta. Samasta paikasta piparipaketti kainaloon. Kaikkea ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse.

  Jos lahjat on vielä hankkimatta, suosi lahjakortteja! Kodinkin saa nopeasti siistiksi kun keräät ylimääräiset tavarat tasoilta kaappeihin ja imuroit kodin. Se on ihan riittävä.

  Kun itsekin muistat nauttia joulunajasta, se huokuu sinusta silloin myös ulospäin. Ja mikä tärkeintä, kysy itseltäsi mitä sinä haluat joululta? Mitkä ovat tärkeimmät asiat joulussa, mikä tekee juuri sinulle tai teille joulun?

  Lue myös: Joulukukkien hoito-ohjeet

  Poikien äidit facebookissa
  Poikien äidit instagramissa

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa