• You are currently viewing Uusi vuosi – tee hyvän mielen lupaus!
  Kuva: Lidya Nada

  Uusi vuosi – tee hyvän mielen lupaus!

  Uusi vuosi on kohta täällä. Mitä vuodesta 2020 jäi sinulle eniten mieleen? Muistatko mitä lupasit vuosi sitten? 

  Ensi vuotta suunnittellaan jo ja uuden vuoden lupaukset pyörivät vinhasti mielissä. Mikäli perinteiset herkkulakot, dieetit tai ostolakko ei tunnu sinulle sopivilta vaihtoehdoilta, tai kaipaat niiden rinnalle lisää lupauksia ensi vuodelle, kurkkaa alta hieman erilaisia, hyvän mielen lupauksia.

  Tuopa vuosi 2021 eteen mitä vain, toivottavasti näistä hyvän mielen lupauksista on iloa sinullekin.

  Uusi vuosi -usko, toivo ja rakkaus

  Millaisia toiveita sinulla ja perheellä on vuodelle 2021? Vuosi 2020 saattoi koetella uskoa, mutta toivo on ollut läsnä. Unelmakarttakirjat esille, ja elämää unelmoimaan, suunnittelemaan sekä mahdollisimman paljon toteuttamaan. Siinä olisi jo hyvät reseptit tulevalle vuodelle. Rakkautta, aikaa ja hyviä hetkiä tärkeimmille ihmisille; perheelle!

  Nyt sitten pohtimaan, mistä aineksista tuleva vuosi voisi koostua? Voisiko kokemuksia kerätä yhdessä lisää tai löytyykö arjesta kohtia, joihin voisi paneutua paremmin?

  Lue myös: Raskaana ja ekaa kertaa neuvolaan

  Lupaa panostaa itseesi

  Kukas onkaan sinun elämäsi tärkein ihminen?

  Jutta Larm, pirkanmaalainen hyvinvointiyrittäjä antaa meille oman vinkkinsä vuodelle 2021: ”Lapset ja perhe voivat hyvin, kun vanhempi voi hyvin, joten lupaus itselle on aina hyödyllinen. Kuuntele itseäsi ja puhu itsellesi kauniisti. Kun voit fyysisesti ja henkisesti hyvin ja olet vahva, voit tarjota muillekin paljon.”

  Lapset ja perhe, mutta itsekin tulisi voida hyvin, joten viimeistään nyt on hyvä hetki panostaa Sinuun! Sinä olet kuitenkin se, ketä sinun tulisi kuunnella enemmän, sillä olethan itsellesi pisin ihmissuhde.

  Oma aika, omat harrastukset ja intohimot, sekä itsensä priorisointi mahdollisimman korkealle on siis tosi tärkeä hyvän mielen lupaus, uuden vuoden lupaukseksi! Ainakin niin usein, kun se vain on mahdollista. Voit pistää jo kalenteriin ylös mahdolliset hetket sinua itseäsi varten. Olipa se sitten kävelylenkki, kahvilatuokio tai yö yksin tai ystävien kanssa. Tee sitä mistä sinä tykkäät, unohtamatta itseäsi arjen keskellä.

  2021
  Kuva: Moritz Knöringer

  Aikaa parisuhteelle

  Hyvää mieltä luo myös tunne arvostuksesta arjessa ja keskinäinen kunnioitus ja rakkaus parisuhteessa. 

  Sanotaan, että kun perustat ovat kunnossa, kaikki muukin toimii paremmin. Tämä pätee hyvin perhe-elämään. Parisuhde on usein perheen perusta.

  Lue myös: Tutista eroon. Näin se onnistuu!

  Sehän on selvää, että lapsen tulo perheeseen tuo uusia kokemuksia, iloa, rakkautta ja voi syventää parisuhdetta. Mutta väsymys, arkinen aherrus, kiire ja lasten hoito voi myös aiheuttaa ristiriitoja, ja vaatii yhteisiä pelisääntöjä. Toisinaan elämä tuo myös eteen ylimääräisiä ja yllättäviä painolasteja, joista täytyisi selvitä. Ja silloinkin, kun kaikki elämässä loistaa parhainta valoaan, ylimääräinen aika teille kahdelle ei ole ikinä huono sijoitus.

  Varatkaa hetkiä toisillenne, vaikka jo heti vuoden alussa. Luvatkaa toisillenne uuden vuoden lupauksena keskinäistä kunnioitusta, pieniä huomionosoituksia ja vaikka viikoittainen, ehkä kuukausittainenkin hetki kahdestaan. Hetki voi olla ulkoiluhetki, saunailta tai jos mahdollista, yö tai vk-loppu kahdestaan. Tällä tavalla, annat aikaasi yhdelle tärkeimmistä asioista.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa