• You are currently viewing Suloisia luontonimiä pojille
  Photo: Janko Ferlič

  Suloisia luontonimiä pojille

  Luontonimet ovat nostaneet suosiotaan suomalaissa nimissä vuosi vuodelta. Pojille on tarjolla toinen toistaan suloisempia luontonimiä, joista jokainen vanhempi voi valita oman suosikkinsa. Luontonimet ovat suosittuja erityisesti maanläheisyyden, sekä kauniin tutun ääniasunsa vuoksi. Luontonimet tuntuvat helpolta ääntää, koska ne ovat meille pääasiassa ennestään tuttuja sanoja.

  Luonnon nimet tuovat ihanaa tasapainoa nykysin niin hektiseen ja kaupungistuneeseen yhteiskuntaamme. Luonto rauhoittaa ja antaa tilaa hengittää. Ehkä juuri siksi luontonimet ovat niin suosittuja. Vanhemmat, joille ympäristöarvot ja luonnonmukainen elintapa ovat tärkeitä, saattavat suosia luontonimiä.

  Lue myös Poikien Äiti blogi: Pojalle nimi! Vinkkejä nimen valintaan

  Luontonimien harmoniaa

  Luontonimet ovat yleisesti suositumpia tytöille kuin pojille, mutta pojille luontonimistä löytyy myös vahvoja, sekä vastapainoksi suloisia ja pehmeitä vaihtoehtoja.

  Yksi suosituimmista säänimistä on pojilla käytetty nimi: Pyry. Pyryksi nimettyjä poikia löytyy Su0mesta jo 3900. Niin ikään säähän viittavat nimet Myrsky, Tuisku, Kuura, Pouta, Viima, Tyrsky ja Sumu ovat pojille pääasiassa annettuja nimiä, joiden suosio on noussut selvästi viime vuosina.

  Säänimet taitavat olla kaikiksta luontoniistä pojille ne suosituimmat, mutta vaihtoehtoja löytyy muistakin teemoista. Vuodenaikaan viittaaavia nimiä on esimerkiksi Revontuli, Nietos, Talvi, Ruska, Elo, Routa ja Syksy.

  luontonimiä pojille
  photo: Kelly Sikkema

  Metsään viittaavia nimiä pojilta löytyy rutkasti. Niitä ovat esimerkiksi Paju, Havu, Kaarna, KäpyAarne, Kuisma, Kauri, ja Saarni. Eläinnimiä puolestaan ovat Susi, Nalle, Otso, Ilves ja Kuutti. Poikien nimet päätyvät avaruuteen asti, avaruudesta tuttuja etunimiä ovat esimerkiksi Otava, Pluto, Mars, Apollo, Jupiter ja Tähti. 

  Voimakkaita luontonimiä löytyy pojille niin ikään mukavasti. Esimerkkeinä Roihu, Tuli, Kaiku, Loimu, Kaamos ja Valo.

  Erityisesti ulkomailla trendiksi on noussut kaupunkien ja maiden nimet lapsille. Suomessakin pojille on annettu nimiä Ylläs, MikkeliLuosto, Vuoksi, Vimpeli, Tahko, Halsua ja Jynkkä. Ehkä viimevuosina lisääntynyt lähimatkailu lisää kotimaisten paikkakuntien nimiä lapsilla tulevaisuudessa.

  Lue myös: Lista harvinaisista poikien nimistä

  Englantilaisia luontonimiä pojille ovat esimerkiksi BearBirch, Cloud, Cliff, Field, Forrest, Flint ja Glenn.

  Pojan näköinen nimi

  Nimeä valittaessa tulee kuitenkin muistaa, että usein etukäteen päätetty nimi ei sovikaan vauvalle, kun tämän ensimmäisen kerran näkee. Jos mietitte kauniita luontonimiä pojallenne, niin valitkaa muutamia vaihtoehtoja ja maistelkaa rauhassa nimiä siihen asti, kunnes poika on käsivarsillanne. Hän saattaa näyttää aivan Pyryltä tai sittenkin aivan Viimalta. Sama pätee kaikkiin lasten nimiin.

  Onnea nimen valintaan.

  Vastaa