• You are currently viewing Muistatko nämä ysäriltä? (katso kuvat)

  Muistatko nämä ysäriltä? (katso kuvat)

  Ysäri on pop! Mitä veikkaat, muistatko kaiken ysäriltä? Voi olla, että moni ysärillä tutuksi tullut lelu ja muotivillitys on päässyt jo unohtumaan, mutta ei hätää, me muistutamme niistä sinua.

  Ysärillä oli mukavaa olla lapsi, ainakin ysärin lapsilta kysyttäessä vastaus on vakio. Oli robottipenaalit ja c-kasetit, niitä ei vaan voi unohtaa. Kukaan ei varmasti unohda ysärin musiikkia tai Game Boy -pelikonsolia, mutta onko olemassa asioita, jotka ovat jo unohtuneet? Muistellaan yhdessä.

  Muistatko näitä?

  Vaatteet

  Pitkät pipo-kaulaliina yhdistelmät. Sellainen oli melkein kaikilla lapsilla. Se oli siis pitkä pipo, jonka hännästä pyöritettiin kaulaliina. Ajatus oli hyvä, mutta toteutus ei. Pipo valui päästä ja ei lämmittänyt kaulaakaan kovin hyvin. Samaan epäkäyttännöllisten kategoriaan menee pipot joissa oli pään kokoinen tupsu.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

   

  Henkilön Lik + Neon Ltd (@likneon) jakama julkaisu

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Lik + Neon Ltd (@likneon)

   

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Lik + Neon Ltd (@likneon)

  Farkku sopi materiaalina niin reppuihin, takkeihin, housuihin, kuin jokapuolelle muuallekin. Farkkukangas saattoi olla perinteisen sinisen lisäksi esimerkiksi pinkki. Läpinäkyvät jutut oli myös tyylikkäitä. Ei ollut kovin helppoa nuorena tyttönä, jos kassi oli läpinäkyvä ja siellä olisi pitänyt kuljettaa esimerkiksi kuukautistarvikkeita.

  Aikuisetkin ysärillä piti toppahaalareita, neonväreissä tietysti.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Lik + Neon Ltd (@likneon)

  Koristeet ja avaimenperät

  Ei varmasti ollutkaan tyttöä, jolla ei olisi jossain vaiheessa ollut lasisia pikkututteja. Niitä kerättiin ja laitettiin kaulakoruun tai avaimenperäksi roiukkumaan. Yksi suosikki juttu ysärillä oli vieteri-avaimenperä. Jokaisella lapsella oli sellainen.

  Lue myös: Auttaako käsidesi koronavirusta vastaan?

   

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Scooter Center GmbH (@scootercenter)

  Lelut

  Leluja muisteltavaksi ysäriltä olisi paljonkin, mutta muistatko nämä?

  Pollypocket lelut olivat hetken villitys ysärillä. Ne oli taskussa kannettavia pienen pieniä ukkeleita koteineen. Ukkelit olivat niin pieniä, että niitä ei varmaan enää vanhemmilla silmillä edes näkisi. Kaalimaankakara löytyi joka tytöltä. Ne olivat nukkeja, joiden mukana sai ”vauvalle” myös adoptiotodistuksen. Jokainen nukke oli hieman eri näköinen. He-man ukkelit löytyi myös monesta lapsiperheestä.

  Lue myös: Miten matkustaa turvallisesti korona-aikana kotimaassa?

   

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Naomi Conjurski (@naomis_vintageshop)

   

   

  Jännä nähdä, mitkä näistä villityksistä tulevat takaisin käyttöön. Laskettelurinteissä on ainakin jo näkynyt haalareita,  jopa niissä neonväreissä.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Taina Väinölä

   Pollypock:ja oli jo kasarilla kun asuttiin jenkeissä.

  Vastaa